10 εστιατόρια ιδανικά για business lunch

1.4K

Κάποιες φορές μετά από meetings και projects που κρατήσανε παράπανω, χρειάζεσαι ένα διάλειμμα από την δουλειά, μόνος/η σου ή και με τους συναδέλφους. Σε αυτό το δεκάλεπτο κενό που έχεις μεταξύ των πρωινών σου συναντήσεων, κλείσε το τραπέζι σου, κάνε ένα μεσημεριανό ή απογευματινό-γευστικό- διάλειμμα και γέμισε μπαταρίες! Μια ακόμα περίπτωση είναι να πρέπει να κανονίσεις μία επαγγελματική έξοδο και δεν ξέρεις που να πρωτοκοιτάξεις! Ρίξε μια ματιά σε μία λίστα που φτιάξαμε με 10 εστιατόρια για business lunch στην Αθήνα.

 

Dalliance House, Κηφισιά

εστιατόρια για business lunch

Ξεκινάμε τις επιλογές για εστιατόρια για business lunch στα βόρεια προάστια, στην περιοχή της Κηφισιάς. Εκεί σε ένα από τα πιο αγαπημένα νεοκλασικά κτίρια στο κέντρο της Κηφισιάς, θα βρεις το εστιατόριο The Dalliance House. Σε έναν καλόγουστο χώρο, ο αριστοκρατικός αέρας του νεοκλασικού αρχοντικού συναντιέται με την προσεγμένη διακόσμηση, που θυμίζοντας cosy καθιστικό. Τα στοιχεία το που χαρακτηρίζουν είναι η οικειότητα, η άνεση, η τάση για δημιουργία ενός χώρου που η ιδιωτικότητα μαζί με τη κοινωνικότητα συνδυάζονται. Είναι ένας ξεχωριστός χώρος που μπορείς να απολαύσεις μεσογειακή κουζίνα, gourmet πιάτα, αλλά και brunch.  Το μενού, όπως οι εποχές και τα χρώματα στη φύση, φλερτάρει με την αλλαγή και αναπροσαρμόζεται κατά διαστήματα, για να ιντριγκάρει τον ουρανίσκο σου!

e-table tip: Δοκίμασε την ανάμεικτη σαλάτα με μαστέλο χίου με βινεγκρέτ φράουλας, παπαρουνόσπορο και φράουλες, τον τόνο σχάρας σε κρούστα μπαχαρικών με μοσχολέμονο, μαγιονέζα φουντούκι και φύκια και το φιλέτο μόσχου με με πουρέ πατάτας, μανιτάρια και σάλτσα αρωματισμένη με sherry και φρέσκια πιπεριά. Αν είσαι του γλυκού τότε δοκίμασε και το θεϊκό παρφέ καραμέλας με μπισκότο, σάλτσα καραμέλας και υφές πράσινου μήλου.

 

Nice and Easy, Κολωνάκι και Κηφισιά

Το εστιατόριο Nice ‘n Easy στο Κολωνάκι

Εάν θες να συνδυάσεις ένα business lunch με υγιεινά γευστικά πιάτα, τότε πρέπει να έρθεις σε αυτά τα εστιατόρια-αδερφάκια. Πρόκειται για τα Nice ‘n Easy, 2 μεσογειακά εστιατόρια με ιδιαίτερο χαρακτήρα, που δίνουν έμφαση στην προέλευση των πρώτων υλών και  στη θρεπτική αξία κάθε πιάτου. Το all-day cafe restaurant Nice ‘n Easy στο Κολωνάκι  και το  Nice ‘n Easy στην Κηφισιά είναι τα γαστρονομικά meeting points, αν ψάχνεις εστιατόρια για business lunch. Τα υλικά που χρησιμοποιούν έχουν ως κοινό σημείο την υψηλή διατροφική αξία, είναι αγνά και αποκλειστικά βιολογικής παραγωγής. Το μενού έχει πολλές επιλογές για όλα τα γούστα, ελαφριά πιάτα, χορτοφαγικά και μη, προτάσεις με έθνικ πινελιές αλλά και πιάτα για τους λάτρεις του κρέατος.

e-table tip:  Δοκίμασε το John Lennon ριζότο με καπνιστή μελιτζάνα, γαρίδες fluid gel μανταρίνι και γύρη, το Sean Connery σολωμό φούρνου με κρούστα από κριθάρι, λιναρόσπορο, εσπερειδοειδή και βότανα, πάνω σε ταμπουλέ από σπόρους quinoa και σάλτσα μουστάρδα και μέλι και το Clint Eastwood rib eye μόσχου. Για το τέλος δοκίμασε ανανά sous vide, αρωματισμένο με κάρδαμο, μους γιαουρτιού, λευκή σοκολάτα με λεβάντα, παστέλι quinoa και βιολογικό καϊμάκι από πρόβειο γάλα. Ρώτησε επίσης για τα πιάτα ημέρας.

Το εστιατόριο Nice ‘n Easy στην Κηφισιά

Mutfak, Γλυφάδα

εστιατόρια για business lunch

Ποιος είπε ότι σε ένα business lunch δεν μπορείς να ταξιδέψεις μέχρι την Πόλη; Η επόμενη μας πρόταση είναι στα Νότια Προάστια, το εστιατόριο Mutfak στη Γλυφάδα, το οποίο προσφέρει αυθεντική πολίτικη κουζίνα. Αν και βρίσκεται στην καρδιά της Γλυφάδας, βρίσκεται μακριά από την πολυκοσμία και σε περιμένει χαμηλά στη Λαοδίκης. Σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο, με ιδιαίτερη διακόσμηση, γεμάτο χρώματα και μοντέρνα διακόσμηση, θα δοκιμάσεις παραδοσιακές γεύσεις από τη γαστρονομία της Κωνσταντινούπολης. Τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά δένουν αρμονικά με τα αγνά και φρέσκα υλικά σε κάθε ξεχωριστή συνταγή!

e-table tip: Δοκίμασε παραδοσιακά πιάτα ψημένα στον ξυλόφουρνο όπως το Μαντί, τα χειροποίητα ζυμαρικά με γέμιση μοσχαρίσιου κιμά, σως με γιαούρτι και σκόρδο,  περιχυμένο με φρέσκο βούτυρο, Βελί Ναζίκ, τις μπουκίτσες κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας πάνω σε πουρέ από ψητή μελιτζάνα και Τσοπ σις, το ψιλοκομμένο αρνάκι στα κάρβουνα σερβιρισμένο πάνω σε λεπτή ανατολίτικη πίτα. Για το τέλος, οπωσδήποτε Καζάν ντιμπί, εκμέκ με παγωτό και κιουνεφέ!

 

GB Roof Garden, κέντρο Αθήνας

εστιατόρια για business lunch

Η επόμενη πρόταση για εστιατόρια για business lunch, βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Μιλάμε φυσικά για το GB Roof Garden Restaurant, το οποίο αποτελεί αδιαμφισβήτητα το ομορφότερο σημείο του κέντρου της Αθήνας, για απολαυστική θέα σε συνδυασμό με ανυπέρβλητες γεύσεις. Σε ένα ζεστό και πολυτελή χώρο υψηλής αισθητικής, θα απολαύσεις το φαγητό σου με θέα την Ακρόπολη, το λόφο του Λυκαβηττού και τη πολυσύχναστη Πλατεία Συντάγματος. Στο GB Roof Garden Restaurant εφαρμόζεται καθημερινά η υψηλή τέχνη της γαστρονομίας, σχεδιασμένη από εμπνευσμένους σεφ, προσφέροντας νόστιμες και υγιεινές απολαύσεις.

e-table tip: Δοκίμασε ψητά χτένια αρωματισμένα με ταντούρι, πουρέ αρακά, φύλλα ‘Shiso’ και Kumquat, ντουέτο αρνιού από καρέ και μπούτι, νιόκι ελιάς με πιπεριές Φλωρίνης κονφί και γιαούρτι, ψητό σολωμό με δίκοκκο σιτάρι με γάλα καρύδας, αβοκάντο και τζίντζερ και κριθαράκι με αστακό, με ντομάτα και μυρωδικά. Αξίζει να δοκιμάσεις και το επιδόρπιο Le Désir, μπισκουί σοκολάτας Toulouse με cremeux πικρής σοκολάτας, σαντιγί βανίλιας με καραμελωμένη λευκή σοκολάτα και cookies σοκολάτας.

 

Musique, Παγκράτι

Ένα αγαπημένο στέκι στην πλατεία Προσκόπων, επί της πολυσύχναστης Αρριανού στο Παγκράτι, είναι το εστιατόριο Music Cafe.  Εκεί θα συναντήσεις έναν μοντέρνο και ζεστό χώρο με βιομηχανική αισθητική και ευχάριστο κλίμα για να απολαύσεις μεσογειακή κουζίνα. Εκεί στο ψηλοτάβανο χώρο με τα τρομερά φωτιστικά και την ωραία μπάρα, θα βρεις λαχταριστά snacks και finger food, δροσερές σαλάτες, και νόστιμα κυρίως πιάτα, ετοιμάζονται με εκλεκτά υλικά από τη Νάξο.

e-table tip: Δοκίμασε το μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο Νάξου με πουρέ πατάτας, κόκκινο κρασί και δενδρολίβανο, το χοιρινό ψητό Ρόστο με σκόρδο σάλτσα ντομάτας, λινγκουίνια και φλέικς αρσενικού Νάξου, τα μπρουσκετάκια με μοσχαρίσιο καρπάτσιο, λάδι τρούφας, ρόκα και παρμεζανα, το σνίτσελ προβατίνας με χωριάτικη τηγανιτή πατάτα και κρέμα γραβιέρας  Νάξου και τα σπαγγέτι με φρέσκια τρούφα και μοσχαρίσιο μεδούλι!

 

Niners Roof Garden, Πειραιάς

εστιατόρια για business lunch

Φύγαμε για εστιατόρια για business lunch στον Πειραιά! Το εστιατόριο Niners Roof Garden βρίσκεται στο ρετιρέ του Piraeus Dream City Hotel και προσφέρει μεσογειακή κουζίνα με υπέροχη θέα στο λιμάνι του Πειραιά. Διακόσμηση που συνδυάζει το μοντέρνο με κλασικά στοιχεία, φωτεινά χρώματα και lounge ατμόσφαιρα συνθέτουν το μοναδικό σκηνικό του εστιατορίου που αποτελεί ιδανική επιλογή, τόσο για ένα χαλαρό επαγγελματικό γεύμα. Το μενού παντρεύει την παράδοση με την υψηλή γαστρονομία μέσα από συνταγές που δημιουργούνται με βάση ντόπια, φρέσκα, παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα.

e-table tip: Να δοκιμάσεις το ριζότο άγριων μανιταριών με λάδι τρούφας, πένες κοτόπουλο, νούντλς με γαρίδες, αβοκάντο, τοματίνια και wasabi, μοσχαρίσια ταλιάτα με πατάτες baby saute και ρόκα με τοματίνια και παρμεζάνα και γλώσσα posse με εστραγκόν, τζίντζερ και saute λαχανικά, σχοινόπρασσο και flair φυκιού. Για το τέλος, επιβάλλεται το cheesecake chocolate niners’s με λευκή σοκολάτα, μπισκότο, κεράσια και βανίλια Μαδαγασκάρης.

 

L’ abrevoir, Κολωνάκι

εστιατόρια για business lunch

Το εστιατόριο L’ Abreuvoir στο Κολωνάκι είναι ένα από τα πιο παλιά γαλλικά εστιατόρια της Αθήνας. Το Abreuvoir μετρά ήδη περισσότερα από 40 χρόνια ιστορίας και συνεχίζει σταθερά να επιλέγεται για business lunch. Σε ένα φιλόξενο και κομψό χώρο, με αέρα πολυτέλειας και γαλλική ατμόσφαιρα, θα δοκιμάσεις νόστιμα πιάτα υψηλής γαλλικής γαστρονομίας.

e-table tip: Να δοκιμάσεις το μιλφέιγ με γαρίδες και σάλτσα από πράσα, πανασέ μανιαριών α λα κρεμ, κόκκορα κρασάτο, λαβράκι πελαγίσιο με σπαράγγια, τοματάκια και μυρωδικά και μπουτάκι πάπιας με πορτοκάλι. Για το τέλος, κρεμ μπρουλέ με βανίλια μπουρμπόν. Ρώτησε επίσης για την τάρτα ημέρας.

 

Status Acropolis, Πλάκα

εστιατόρια για business lunch

Σε έναν υπέροχο χώρο στο roof garden του ξενοδοχείου Athens Status Suite με καταπληκτική θέα στην Ακρόπολη, μπορείς να κανονίσεις το επόμενο business lunch σου! Το Athens Status Acropolis βρίσκεται στη γραφική Πλάκα και είναι μία από τις top επιλογές για μεσογειακή κουζίνα. Η κομψότητα και η κλασική διακόσμηση σε συνδυασμό με τις γεύσεις από πολυβραβευμένους σεφ, κάνουν το εστιατόριο ιδανικό για ένα επαγελματικό δείπνο. Το μενού περιλαμβάνει gourmet συνταγές που δημιουργούνται με παραδοσιακά υλικά, φρέσκο ψάρι και εξαιρετικό κρέας, ριζότο και ζυμαρικά, δροσερές σαλάτες και χορταστικά ορεκτικά.

e-table tip: Δοκίμασε τη δροσερή σαλάτα Status με λαχανικά, αβοκάντο,κουκουνάρι και χαλούμι, ταλιατέλες με σολωμό και πιπεριές ηταν καταπληκτικές και τις πένες με γαρίδες, ελιές και φέτα. Κράτησε ένα τραπέζι στον 7ο όροφο για την καλύτερη θέα!

 

Oozora the House, Κεφαλάρι

εστιατόρια για business lunch

Αν ψάχνεις για εστιατόρια για business lunch προς τα Βόρεια Προάστια, τότε θα κλείσεις τραπέζι στο ασιατικό εστιατόριο Oozora the House στο Κεφαλάρι. Το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό δίπλα ακριβώς από το πάρκο της Κηφισιάς στο χώρο του παλιού Cash, ο οποίος έχει μεταμορφωθεί σε ένα εστιατόριο με πολλά ασιατικά στοιχεία στην διακοσμησή του. Φυσικά υλικά, όπως ξύλο, μπαμπού, μετάξι και χαρτί, προσδίδουν στον χώρο την απαιτούμενη απλότητα και τον ενώνουν με την φύση, η οποία είναι εξίσου σημαντική στις διάφορες τοπικές παραδόσεις. Με ένα πλούσιο πολυασιατικό μενού, ειναι μία πολύ καλή πρόταση για να γνωρίσεις-άμα δεν την ξέρεις ήδη- την ασιατική κουζίνα.

e-table tip: Δοκίμασε φρέσκο sushi, teriyaki rolls, kataifi rolls, fried shrimp roll beef miso (η εκδοχή του κυρίως πιάτου σε roll) και το πολυσύνθετο Dynamite, που συνδυάζει γαρίδα τεμπούρα, αγγούρι, τραγανό tobico και γιαπωνέζικο χέλι με μια δυνατή, γλυκιά και νόστιμη σάλτσα. Αξίζουν επίσης τα καντονέζικα αχνιστά dumplings γαρίδας, το baozi, κλειστό και γεμισμένο με ψιλοκομμένο κρέας Wagyu, τζίντζερ και κάστανο και για το τέλος η αποδομημένη lemon pie.

 

Δουράμπεης Oyster, Νέο Ψυχικό

εστιατόρια για business lunch

Τελευταία πρόταση για εστιατόρια για business lunch στην Αθήνα είναι το εστιατόριο Δουράμπεης Oyster στο Νέο Ψυχικό.  Μόλις 10 λεπτά περπάτημα από τη στάση του μετρό Κατεχάκη, το Δουράμπεης Oyster προσφέρει ελληνική κουζίνα και φημίζεται για τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά. Πρόκειται για έναν γνωστό και κομψό χώρο, με φωτεινά χρώματα, μοντέρνο design, ατμοσφαιρικό φωτισμό και lounge ατμόσφαιρα, ιδανικό για μια επαγγελματική συνάντηση. Το εστιατόριο Δουράμπεης Oyster δίνει έμφαση στα φρέσκα όστρακα που θα γευτείς σε αφθονία και εκπληκτικές συνταγές.

e-table tip: Δοκιμάσε πετροσωλήνες, στρείδια, αχνιστά μύδια, γαρίδες, μαρινάτη καραβιδόψιχα, αστακομακαρονάδα και καλαμάρι ψητό.


 

Κλείσε τραπέζι για lunch break

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close