FoodStories: 5 στοιχεία που δεν ξέραμε για τα μακαρόνια

599

Άλλοι τα προτιμούν με κόκκινη σάλτσα, άλλοι με λευκή, άλλοι al dente κι άλλοι όχι, το σίγουρο είναι ότι δύσκολα βρίσκεις κάποιον που να μην έλκεται από τη μεστή γεύση των μακαρονιών. Πρόκειται για ένα οικονομικό -στις περισσότερες περιπτώσεις- πιάτο είτε το φτιάχνουμε μόνοι μας είτε το αφήνουν στα μαγικά χέρια των chef κι αποτελεί πάντα μία υποψήφια επιλογή για γεύμα. Υπάρχουν, όμως, πράγματα που σίγουρα, όσο και να σας αρέσουν τα μακαρόνια, δεν είχατε ξανακούσει… (Μέχρι σήμερα τουλάχιστον)

1. Τα μακαρόνια al dente μας κρατάνε χορτασμένους για περισσότερη ώρα

Όταν τα μακαρόνια είναι μαγειρεμένα al dente, παίρνει περισσότερη ώρα στον οργανισμό να χωνέψει, κάτι που βοηθάει στο να νιώθουμε γεμάτοι για περισσότερη ώρα. Παράλληλα δε κρατάει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα πιο σταθερά.

2. Τα μακαρόνια περιέχουν πρωτεΐνη

Παρόλο που τα μακαρόνια είναι γνωστά για τους υδατάνθρακές τους, αυτή δεν είναι η μόνη τους προσφορά. Μία κούπα μαγειρεμένα μακαρόνια περιέχει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης, καθιστώντας τα μία από τις καλύτερες επιλογές ακόμα και μετά την άθληση.

3. Οι Αρχαίοι Κινέζοι έτρωγαν μακαρόνια

Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι τα μακαρόνια είναι ένα ιταλικό πιάτο. Είστε σίγουροι, όμως; Στην Κίνα βρέθηκε ένα μπολ για noodles 4.000 χρόνων, επομένως είναι πάρα πολύ πιθανό οι πρώτοι που έτρωγαν μακαρόνια να ήταν οι Κινέζοι και όχι οι Ιταλοί.

4. Υπάρχουν πάνω από 600 είδη μακαρονιών

Πένες, spaghetti, τορτελίνια, ταλιατέλες… Πόσα μακαρόνια γνωρίζετε εσείς; Το σίγουρο είναι ότι αποκλείεται να προσεγγίζουν τον πραγματικό αριθμό τους, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ξεπερνάει τα 600, όπως λέει o Εθνικός Συνεταιρισμός Μακαρονιών της Αμερικής.

5. Υπάρχει εξήγηση πίσω από το όνομα του κάθε μακαρονιού

Όλα αυτά τα διάφορα περίεργα ονόματα των μακαρονιών, όπως φαίνεται, έχουν τη σημασία τους και δεν πρόκειται για τυχαίες επιλογές. «Farfalle», για παράδειγμα, στα ιταλικά σημαίνει «πεταλούδες» ενώ η λέξη «spaghetti» σημαίνει «μικρές χορδές».

Εάν σας ανοίξαμε την όρεξη για μακαρόνια, μπείτε στο e-table.gr και κάντε κράτηση για να απολαύστε το αγαπημένο σας πιάτο ζυμαρικών στο εστιατόριο της επιλογής σας.

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close