Wine & Dine: Τελικά ταιριάζει το κόκκινο κρασί με το ψάρι;

1.1K

Έκλεισες το τραπέζι σου για το Wine & Dine μαζί με την παρέα σου, την οικογένεια σου ή το έτερον ήμισυ και θες επιτέλους να απολαύσεις ένα μπουκάλι ή ποτήρι κόκκινο κρασί. Επειδή είμαστε και εμείς winelovers και μας αρέσει να συνδυάζουμε κόκκινο κρασί με το φαγητό μας, είπαμε να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα: Το κόκκινο κρασί ταιριάζει με κρέας και το λευκό με ψάρι. Μύθος ή αλήθεια;

Οι περισσότεροι θα απαντούσαν αλήθεια. Μπορεί το Ασύρτικο να φαίνεται η ιδανική επιλογή, όμως εμείς ανακαλύψαμε μερικά πιάτα θαλασσινών, τα οποία ταιριάζουν καλύτερα με το κόκκινο κρασί παρά με το λευκό. Το μυστικό βρίσκεται στην υφή, αλλά και στην γεύση του ψαριού. Έλα λοιπόν να σε πάμε σε νέες γευστικές ανακαλύψεις!

  • Μπορείς να συνδυάσεις το ψάρι σου με φρουτώδη κόκκινα κρασιά, τα οποία περιέχουν πολύ απαλές τανίνες, όπως είναι το Αγιωργίτικο. Θα εντυπωσιαστείς από το πόσο ταιριάζουν!
  • Μπορείς να προτιμήσεις πιο παχιά meaty ψάρια, όπως είναι ο σολωμός, ο τόνος και ο ξιφίας, τα οποία ταιριάζουν περισσότερο με κόκκινο από ότι με λευκό κρασί.Επίσης ψάρια και θαλασσινά που μαγειρεύονται με πικάντικες μαρινάδες, όπως είναι μία πλούσια σάλτσα μανιταριών και με μεσογειακές συνταγές με ντομάτα, ελιές, κάπαρη, σκόρδο και διάφορα μπαχαρικά, συνδυάζονται ωραία με κόκκινο κρασί.

Να θυμάσαι: Το ψάρι αν σερβιριστεί ζεστό πηγαίνει καλύτερα με κόκκινο κρασί. Όταν είναι κρύο, ουσιαστικαά έχει παγώσει το λίπος του και έτσι ταιριάζει καλύτερα μα λευκό κρασί.Σέρβιρε το ψάρι  σου ζεστό γιατί όταν είναι κρύο έχει παγώσει το λίπος του και δεν ταιριάζει τόσο με το κόκκινο όσο με το λευκό κρασί.

Το ίδιο ψάρι είναι πιθανό να ταιριάζει με λευκό, κόκκινο ή ροζέ κρασί, ανάλογα με τον τρόπο που έχει μαγειρευτεί, αλλά και με τα υλικά τα οποία περιέχει. Δίνοντας στο πιάτο ένταση στην γεύση με ψήσιμο στη σχάρα, στο grill ή ακόμα και με ψήσιμο στον φούρνο, δημιουργείται η ιδανική ένταση που απαιτεί τον συνδυασμό του με ένα κόκκινο κρασί.

Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και η γεύση του πιάτου, όσον αφορά τον συνδυασμό του με το ιδανικό κρασί. Αντιμετωπίζοντας το ψάρι σαν κρέας, όπως είναι ο τόνος και ο σολωμός, μπορούμε να προτιμήσουμε ένα κόκκινο αντί για λευκό κρασί. Επίσης, δοκιμάζοντας πιάτα surf & turf, δηλαδή πιάτα τα οποία μπλέκουν θαλασσινά με κρέας, πάλι το κόκκινο κρασί είναι καλύτερη επιλογή από ότι το λευκό.

Να θυμάσαι: Στις περιπτώσεις surf & turf προσέχουμε να επιλέξουμε ελαφριά κόκκινα κρασιά και όχι αυτά τα οποία περιέχουν πολλές τανίνες.

Ήρθε η στιγμή να σου προτείνουμε πιάτα, τα οποία ταιριάζουν άψογα με κόκκινο κρασί.

 

κρασί
Με σολωμό

 

κρασί
Με παέγια

 

κρασί
Με τόνο

 

κρασί
Με μυλοκόπι

 

κρασί
Με ξιφία

 

κρασί
Με λαβράκι

 

κρασί
Με ψάρι μαγειρεμένο με κόκκινη σάλτσα σε μορφή σούπας

 

κρασί
Με ψάρι μαγειρεμένο με κόκκινη σάλτσα

 


Εσύ έκλεισες το τραπέζι σου για την εβδομάδα Wine & Dine;

12 φοβερά wine bar restaurants στην Αθήνα σε περιμένουν, με έκπτωση από 20 ως και 50%!

 

Κλείσε το τραπέζι σου για το Wine & Dine

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close