Για φαγητό στα Εξάρχεια

739

Τα Εξάρχεια είναι η περιοχή που μεγάλωσα στην ουσία μιας κι όλες οι κοπάνες στο σχολείο  αλλά και οι μετέπειτα έξοδοί μου ήταν εκεί.  Παρεξηγημένη περιοχή για όσους δεν την έχουν περπατήσει και ακούν μόνο αυτά που λέει η τηλεόραση. Στα Εξάρχεια μπορεί κανείς να απολαύσει νόστιμο φαγητό στις διάφορες ταβέρνες που βρίσκονται στην περιοχή εδώ και χρόνια. Έχω επισκεφτεί αρκετές ταβέρνες στα Εξάρχεια και σας παρουσιάζω μερικές από αυτές.

Ο Δούρειος Ίππος είναι μια από τις ιστορικές ταβέρνες των Εξαρχείων με καλό φαγητό μαγειρευτό αλλά και ψητό κρέας στα κάρβουνα και ειδικά τα παϊδάκια είναι must try.  Αξίζει επίσης μια δοκιμή στους λαχανοντολμάδες που όσα χρόνια κι αν περάσουν  είναι το ίδιο νόστιμοι ή και λίγο καλύτεροι.

Λίγο πιο πάνω στον πεζόδρομο της  Βαλτετσίου , βρίσκεται η Ροζαλία, μια ταβέρνα που έχει «ταϊσει» ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής διανόησης με πρώτο τον Τσαρούχη που συνήθιζε να τρώει καθημερινά εκεί.

Άλλη μια πρόταση  είναι ένα εστιατόριο που ανακάλυψα πολύ πρόσφατα, το Folia , ένα μέρος που θα δοκιμάσεις αφγανική κουζίνα. Φαλάφελ, μαντού και άλλα πραγματικά νόστιμα πιάτα που ήρθαν να μας γνωρίσουν την αφγανική γαστρονομική κουλτούρα.

Αν είσαι φαν της πλατείας θα σου πρότεινα να κάνεις μια στάση για νόστιμους μεζέδες ή σουβλάκι στο Εξ αρχής. Το κρέας είναι ομολογουμένος πολύ καλής ποιότητας και ψημένο πάντα τέλεια. Μετά από το φαγητό μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και λουκουμάδες… απλά θεϊκοί.

Τα Εξάρχεια, δεν το κρύβω,  είναι η αγαπημένη μου περιοχή και ελπίζω να γίνει και δική σου αγαπημένη επιλέγοντας ένα από τα εστιατόρια της περιοχής  για να κάνεις την κράτησή σου δωρεάν και online απολαμβάνοντας προσφορές του e-table.gr.

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close