Άι Νικόλας: ένα fish restaurant που αξίζει

529

Το fish restaurant Άι Νικόλας, το έχω επισκεφτεί αρκετές φορές, σε διάστημα πολλών ετών και μπορώ να πω με σιγουριά ότι κρατά μια σταθερά υψηλή ποιότητα σε όλα τα επίπεδα. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε είναι ένα από τα καλά fish restaurants της Αθήνας, ιδανικός εστιατόριο για business lunch και όχι μόνο.

Με την ευκαιρία της ανανέωσης του μενού του λοιπόν, το επισκέφτηκα πολύ πρόσφατα για να δοκιμάσω τις νέες θαλασσινές προτάσεις του σεφ. Η προηγούμενη εμπειρία μου ήταν εξαιρετική οπότε μπορώ να πω ότι είχα υψηλές προσδοκίες και αυτήν την φορά.

Το μενού και φέτος κινείται στο πλαίσιο της καλής ελληνικής κουζίνας με κύριο υλικό τα ψάρια και τα θαλασσινά που επιλέγει πολύ προσεκτικά σε καθημερινή βάση ο σεφ του εστιατορίου. Ας περάσουμε όμως στο σημαντικότερο κομμάτι της υπόθεσης, το φαγητό!

Τι καλύτερο από τα ξεκινήσεις το γεύμα σου με τηγανητά, τραγανά καβουράκια πάνω σε μια πλούσια σαλάτα πιπεράτης ρόκας με κρέμα μπαλσάμικο! Φυσικά, συνεχίσαμε με μια πλούσια πράσινη σαλάτα με ρόδι, πράσινο μήλο και τριμμένο φουντούκι και μια αέρινη ταραμοσαλάτα λευκού ταραμά. Άλλο ένα πιάτο που ξεχώρισε και ένα από τα δικά μου αγαπημένα ήταν το φιλέτο λαυράκι, μαριναρισμένο με χυμό πορτοκαλιού και τζίντζερ  σερβιρισμένο με μια μεγάλη πιρουνιά, από βρασμένα-όσο-πρέπει, μυρώνια. Κοιτάζοντας το μενού και προσπαθώντας να επιλέξω τι θα δοκιμάζαμε από τα κυρίως μου έκανε κλικ ένα πιάτο που δεν είχα δοκιμάσει ξανά. Ραβιόλι γεμιστό με μπακαλιάρο με σάλτσα από ανθότυρο, τυρί κρέμα , τρούφα και φρέσκια κρέμα, εξαιρετικό πραγματικά!  Δοκιμάσαμε επίσης και κριθαρότο με καραβιδοουρές , σαφράν και lime, επίσης καλομαγειρεμένο και πολύ νόστιμο!

Συνοψίζοντας, ο Άι Νικόλας είναι ένα εστιατόριο που αξίζει την προσοχή μας, ειδικά όταν ψάχνουμε για ποιοτικό φαγητό δίπλα στο κέντρο της πόλης.  Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, μαγειρεμένα με σεβασμό, υλικά εποχής και μια κάβα ενημερωμένη είναι τα στοιχεία που θα μας κάνουν να το επιλέξουμε ξανά.

Κάνε Κράτηση στον Άι Νικόλα

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close