5 καλά και οικονομικά ταβερνάκια στο κέντρο της Αθήνας

2.4K

Ελληνικά μεζεδάκια, παραδοσιακές συνταγές και καλό κρασάκι, όλα σε πολύ καλές τιμές σε περιμένουν σε 5 οικονομικές ταβέρνες στο κέντρο της Αθήνας.

Σπηλιά της Ακροπόλεως, Πλάκα

Η ταβέρνα Σπηλιά της Ακροπόλεως βρίσκεται κοντά στο μετρό της Ακρόπολης ,σε μια πολύ γραφική γειτονιά, με θέα προς τον Παρθενώνα. Το μενού βασίζεται στην ελληνική κουζίνα, με πολλές επιλογές, μαγειρεμένες όλες με καλά υλικά και παραδοσιακές συνταγές. Κάθε μέρα μετά τις 19:00, μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου παρέα με ζωντανή μουσική!

e-table tip: Οι σπεσιαλιτέ της ταβέρνας που ξεχωρίζουν είναι το μοσχαράκι στάμνας, το αρνάκι καπαμά, τα νόστιμα γεμιστά αλλά και ο παραδοσιακός μουσακάς. Φυσικά δεν λείπουν τα ψητά της ώρας αλλά και τα φρέσκα θαλασσινά και ψάρια!

 

Κλείσε Τραπέζι στη Σπηλιά της Ακροπόλεως

 


Οινοπωλείον, Ψυρρή

Πάρε τώρα τους φίλους σου και κλείσε τραπέζι στην ταβέρνα Οινοπωλείον στου Ψυρρή. Όμορφη και ρετρό διακόσμηση, φιλόξενο προσωπικό, live μουσική, vibes που θυμίζιουν παλιά Αθήνα, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που το κατατάσσουν στις top οικονομικές ταβέρνες στο κέντρο της Αθήνας. Νόστιμοι ελληνικοί μεζέδες, μαγειρεμένοι με τα πιο αγνά υλικά, συνοδευόμενα από καλό κρασί και σούπερ τιμές σε περιμένουν!

e-table tip: Αγαπημένες μας επιλογές το βαρενίκι, που είναι φρέσκες ποντιακές ραβιόλες γεμιστές με ανθότυρο, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με σκόρδο και δενδρολίβανο, το αρνάκι τσιγαριαστό λεμονάτο, μοσχαράκι κοκκινιστό παστιτσάδα, ο γαύρος μαρινάτος σε πιπεράδα και το σκουμπρί καπνιστό στο τηγάνι.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Οινοπωλείον

 


Κρασοπουλιό του Κόκορα, Ψυρρή

Επόμενη στάση για οικονομικές ταβέρνες στο κέντρο της Αθήνας είναι το Κρασοπουλιό του Κόκορα. Πρόκειται για μια παραδοσιακή ταβέρνα με πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα, σε έναν χώρο γεμάτο από αντικείμενα που θυμίζουν παλιές καλές εποχές. Εκεί θα φας μαγειρευτά σπιτικά φαγητά, αλλά και μεγάλη ποικιλία σπεσιαλιτέ στη σχάρα. Όλες οι επιλογές είναι εξαιρετικές, οι σαλάτες πολύχρωμες και δροσερές, οι μακαρονάδες νόστιμες και τα κρεατικά καλοψημένα.

e-table tip: Δοκιμάστε την πολύσπορη σαλάτα, την κρασάτη κοκκορομακαρονάδα, το ψαρονέφρι με σάλτσα φέτας και άνηθου, καθώς και το σπέσιαλ γιαουρτλού.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Κρασοπουλιό του Κόκορα

 


Μπαϊρακτάρης – Σιγάλας, Μοναστηράκι

Η γνωστή σε όλους μας ταβέρνα Μπαϊρακτάρης – Σιγάλας, αποτελεί μία από τις πιό παλιές και καλές ταβέρνες σε ολόκληρη την Αθήνα. Βρίσκεται στο πιό κεντρικό σημείο της Αθήνας, στην Πλατεία Μοναστηρακίου και από το 1879, προσφέρει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και ζωντανή μουσική. Ο χώρος του είναι φιλόξενος, παραδοσιακός και γεμάτος φωτογραφίες από τις εξέχουσες προσωπικότητες που έχουν περάσει και έχουν γευματίσει εκεί, αφήνοντάς σου την εντύπωση ότι τρως σε ένα γνήσιο κουτούκι της παλιάς εποχής. Εκεί θα φας το πιο διάσημο σουβλάκι της Αθήνας και θα απολαύσεις τα φημισμένα ψητά του κρέατα.

e-table tip: Παράγγειλε για αρχή πατατοσαλάτα, μελιτζάνες τηγανιτές και τη νόστιμη φέτα σχάρας που διαθέτει, ενώ για τη μέση παράγγειλε μιξ – γκριλ, αρνίσια παϊδάκια σχάρας  και τα σπέσιαλ μπιφτέκια με λιωμένο τυρί.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Μπαϊρακτάρη – Σιγάλα

 


Η Παλιά Ταβέρνα Του Ψαρρά, Πλάκα

Η Ταβέρνα του Ψαρρά είναι από το πιο παλιό στέκι για φαγητό στην Πλάκα. Αν αποζητάς αυθεντικές γεύσεις της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, με έμφαση στην ποιότητα γεύσης και εξυπηρέτησης, τότε πρέπει να κανονίσεις την επόμενη έξοδο σου εδώ. Εσωτερικά, ο χώρος είναι φιλικός και άνετος, ιδανικός για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

e-table tip: Δοκίμασε σαγανάκι μετσοβόνε, ρολάκια μελιτζάνας, χταποδοκεφτέδες, αρνάκι στάμνας, σουτζουκάκια με ρύζι, σφυρίδα του ψαρά και αστακομακαρονάδα. Μπορείς να παραγγείλεις ποικιλίες κρεατικών σχάρας, αλλά και φρέσκα ψάρια με το κιλό. Για το τέλος, ποικιλία παραδοσιακών γλυκών και θα μας θυμηθείς!

 

Κλείσε Τραπέζι στην Ταβέρνα του Ψαρρά

 


 

Κλείσε Τραπέζι σε ταβέρνες στο κέντρο 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close