Τα 10 καλύτερα Wine Restaurants στην Αθήνα

3.3K

Ο καιρός επιβάλλει έξοδο με καλή παρέα, καλό φαγητό και καλό κρασί. Εμείς βγήκαμε, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε τα 10 καλύτερα Wine Restaurants σε ολόκληρη την Αθήνα! Στην τελική…Wine not?

Los Gatos, κέντρο Αθήνας 

Μπορεί τα Wine Restaurants στο κέντρο να είναι πολλά, εμείς όμως σίγουρα ξεχωρίσαμε το Los Gatos! Πρόκειται για ένα μικρό, cozy και προσεγμένο εστιατόριο, το οποίο θα βρεις στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Ρόμβης 17 και Κλειτίου. Ο εσωτερικός του χώρος, διαθέτει προσεγμένη διακόσμηση και vintage αισθητική, ενώ ο εξωτερικός του χώρος διαθέτει μικρά τραπεζάκια, στα οποία μπορείς να καθίσεις και να χαζέψεις τον κόσμο που κάνει περατζάδα στους δρόμους της πόλης. To μενού του διαθέτει εκπληκτικά πιάτα, βασισμένα στη μεσογειακή, αλλά και ισπανική κουζίνα, τα οποία μπορείς να συνδυάσεις τέλεια με ένα από τα εκλεκτά κρασιά της μεγάλης λίστας (περίπου 50 ετικέτες!) ελληνικού και ξένου αμπελώνα που διαθέτει.

e-table tip: Επέλεξε panini με ντομάτα, μοτσαρέλα και σπιτικό pesto βασιλικού ή μία γευστική χειροποίητη τάρτα με κοτόπουλο για αρχή, λαχταριστές και μυρωδάτες παπαρδέλες με τριλογία μανιταριών και λάδι λευκής τρούφας ή ξεχωριστά sticks κοτόπουλου, τα οποία είναι μαριναρισμένα σε ginger, φρέσκο κόλιανδρο και lime συνοδευόμενα από άγριο ρύζι για κυρίως, ενώ για το τέλος, επέλεξε ένα από τα σπιτικά και καλοφτιαγμένα γλυκά του, όπως American chocolate cake

 

Κάνε κράτηση στo Los Gatos

 


 

Tazza, κέντρο Αθήνας

Μία ακόμα αγαπημένη πρόταση για καλό κρασί και φαγητό στο κέντρο, αποτελεί το Wine Restaurant Tazza. Θα το βρεις στην οδό Πεντέλης 9 και Πετράκη 5, σε έναν μοναδικό χώρο με ρετρό αισθητική, πολύ πρωτότυπη και ταυτόχρονα σύγχρονη διακόσμηση, με έντονα χρώματα, που πείθει ακόμα και τους πιό δύσκολους. Αποτελώντας ένα μοναδικό διάλειμμα από την καθημερινότητα, προσφέρει νόστιμες μεσογειακές συνταγές, συνδυάζοντάς τες κάθε φορά με μία εξαιρετική λίστα κρασιών και ποτών, δημιουργώντας μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία για όλους τους πελάτες του. Ο κρυμμένος λοιπόν θησαυρός του κέντρου, όπως πολλοί το αποκαλούν, σου προσφέρει λαχταριστά μεσογειακά πιάτα, μία τρομερή λίστα κρασιών, σε έναν μοναδικό και φιλικό περιβάλλον. Εσύ ακόμα να κάνεις κράτηση;

e-table tip: Προτείνουμε ανεπιφύλακτα τις χειροποίητες και λαχταριστές του πίτσες (αγαπημένη μας η σπέσιαλ πίτσα, με χοιρινή πανσέτα, μανιτάρια, καραμελωμένο κρεμμύδι, χοιρινή ωμοπλάτη και μπάρμπεκιου σως), τα φρέσκα ζυμαρικά του (αγαπημένο μας πιάτο σπαγγέτι ολικής με καρέ φρέσκου σολομού, άνηθο, κρέμα τυριού και ξύσμα λεμονιού) και φυσικά τα γευστικά γλυκά του (σούπερ επιλογή αποτελεί η μους σοκολάτας με μαριναρισμένες φράουλες και τριμμένο μπισκότο).

 

Κάνε κράτηση στo Wine Restaurant Tazza

 


 

Mono Restaurant, Πλάκα

Ακριβώς δίπλα στη Μητρόπολη, στην καρδιά της πρωτεύουσάς μας, βρίσκεται το Mono Restaurant. Πρόκειται για ένα Wine Restaurant, το οποίο δίνει έμφαση στο να δημιουργεί συνεχώς διαφορετικά και νόστιμα πιάτα, με σύγχρονες τεχνικές και ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά φρέσκα υλικά της εποχής, βασισμένα στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Το μενού του μάλιστα, αλλάζει δύο φορές το χρόνο και δημιουργείται εξ ολοκλήρου κάθε φορά κάτι νέο, μοναδικό, αλλά και ταυτόχρονα νόστιμο. Το δυνατό του χαρακτηριστικό όμως και αυτό που το κάνουν γνωστό, είναι η πλούσια λίστα κρασιών που διαθέτει, η οποία συνδυάζεται ιδανικά με τα πιάτα του σεφ. Απόλαυσε και εσύ στον άνετο, φωτεινό και minimal χώρο του, ένα από τα μοναδικά του πιάτα, συνοδεύοντας τα με ένα καλό κρασί.

e-table tip: Για ορεκτικό σου προτείνουμε μελιτζάνες γεμιστές με κεμπάπ, κρέμα από βολάκι Άνδρου με μαστίχα και σουμάκ, ταρτάρ πράσινης ντομάτας και σάλτσα γιαουρτιού με ταντούρι, το οποίο αποτελεί μία διαφορετική, αλλά και νόστιμη πρόταση, για κυρίως ταλιατέλες με ψητά λαχανικά και τυρί Μετσοβόνε ή μυλοκόπι με ρεβίθια φούρνου, αρμύρα, δεντρολίβανο και ντοματίνια καπνιστά, ενώ για το τέλος επιβάλλεται ένα choco sin.

 

Κάνε κράτηση στo Mono Restaurant

 


 

Jonah’s Restaurant, Αμπελόκηποι

Και επειδή πολλοί πιστεύουν πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, από ένα ποτήρι καλού κρασιού μετά από μία γεμάτη ημέρα, το Jonah’s Restaurant υιοθετώντας την άποψη αυτή, αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για καλό φαγητό και καλό κρασί στο κέντρο της πόλης. Βρίσκεται στην οδό Βουρνάζου Χρήστου 31 στους Αμελόκηπους, λίγα μόλις μέτρα από το σταθμό του μετρό, σε έναν όμορφο και ζεστό χώρο με ατμοσφαιρικό φωτισμό και urban design, περιμένοντας όλους τους λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας και του καλού κρασιού να το επισκεφτούν. Αν λοιπόν ζητάς αυθεντικές και πλούσιες γεύσεις, σύγχρονες γαστρονομικές εμπειρίες και έναν καλαίσθητο και φιλικό χώρο, τότε σίγουρα θα γίνει το επόμενο στέκι σου.

e-table tip: Δοκίμασε τυροπιτάκια χειροποίητα με φέτα, μέλι και σουσάμι ή φρέσκα μανιτάρια Portobello με δενδρολίβανο και βαλσάμικο για ορεκτικό, ριζότο μανιταριών ή φιλετάκια κοτόπουλο με σάλτσα από φρέσκα μανιτάρια σβησμένα με λευκό κρασί και θυμάρι για κυρίως και για επιδόρπιο, σουφλέ σοκολάτας με παγωτό.

 

Κάνε κράτηση στo Jonah’s Restaurant

 


 

Prosopa, Γκάζι

Αγαπημένο και γνωστό πλέον σε όλους, το Wine Restaurant Prosopa στο Γκάζι, αποτελεί εδώ και 20 περίπου χρόνια, νούμερο ένα επιλογή για μία αυθεντική εμπειρία ποτού και φαγητού. Για όσους δεν το έχουν επισκεφθεί ακόμα, το εστιατόριο Prosopa, βρίσκεται στην οδό Κωσταντινουπόλεως 4 και Μεγ. Βασιλείου 52, δίπλα στις γραμμές του τρένου στο Μουσείο Μπενάκη, σε έναν μοντέρνο χώρο, βιομηχανική αισθητικής, με το στοιχείο του ξύλου να δένει αρμονικά με τις αποχρώσεις του γκρι και του λευκού. Η όμορφη θέα του στην πλατεία και τις γραμμές του τρένου, συνδυάζεται άρτια με το σύγχρονο και φιλικό του περιβάλλον, τις εκλεκτές διεθνείς και μεσογειακές του γεύσεις, αλλά και με τη μοναδική λίστα κρασιών που διαθέτει.

e-table tip: Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις Hawaiian poke σολομού με μάνγκο, άνηθο, lime και σχινόπρασο, μπουκιές κοτόπουλου με ginger, κάσιους, λαχανικά και teriyaki sauce, κριθαράκι με φρέσκιες γαρίδες και μπισκ γαρίδας, αλλά και τάρτα σοκολάτας με ganache.

 

Κάνε κράτηση στo Prosopa

 


 

Giacomo, Κηφισιά

Και τώρα κόσμε των Βορείων Προαστίων ήρθε η σειρά σου για να απολαύσεις γευστικές προτάσεις συνοδεία καλού κρασιού και νόστιμου φαγητού. Πρώτη πρόταση για τα Βόρεια, δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το αυθεντικό Ιταλικό Wine restaurant Giacomo στην Κηφισιά. Θα το βρεις στην οδό Λεβίδου 11, σε έναν πολύ όμορφα διακοσμημένο χώρο, με κλασικές λεπτομέρειες που αναδεικνύουν την Ιταλική φινέτσα του όλου concept. Ο κατάλογός του περιλαμβάνει όλα τα αγαπημένα πιάτα της κουζίνας της γειτονικής μας χώρας, όπως την Ιταλικού τύπου πίτσα με λεπτή ζύμη. Ταξίδεψε λοιπόν για λίγο στη Ρώμη και το Μιλάνο, απολαμβάνοντας τη μοναδική του ατμόσφαιρα και δοκίμασε ένα από τα εξαιρετικά Ιταλικά κρασιά του, μαζί με το δείπνο ή το γεύμα σου.

e-table tip: Παράγγειλε μία από τις δροσερές του σαλάτες, όπως σαλάτα με σπανάκι, vinaigrette λιαστής ντομάτας, σπαράγγια και τυρί caprino, μία αυθεντική Ιταλική pizza, όπως την asparagi e pancetta με σπαράγγια, καπνιστή πανσέτα, μοτσαρέλα, αυγό, μαϊντανό και παρμεζάνα ή μία pizza chorizo σπανάκι με τυρί κρέμα, γκοργκολόζα, σπανάκι και chorizo.

 

Κάνε κράτηση στo Giacomo

 


 

Casa di Rena, Κηφισιά

Και μιάς και ξεκινήσαμε με την Κηφισιά, λέμε να παραμείνουμε στην περιοχή και να προτείνουμε ένα εστιατόριο που επισκεφθήκαμε πρόσφατα και μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις… Το Wine Restaurant Casa di Rena, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ελαιών 55. Αποτελώντας μία ακόμα εξαιρετική επιλογή για καλό κρασί και ιταλική κουζίνα στην περιοχή των Βορείων Προαστίων, το Casa di Rena θυμίζει αυθεντική trattoria στην Ιταλία, με την απαλή μουσική του, η οποία σε ταξιδεύει στη μαγευτική Ρώμη έως το κοσμικό Σαν Ρέμο, την τρομερή ζεστασιά του, τα ξύλινα έπιπλά του, το ατμοσφαιρικό μπαρ και τον χαμηλό φωτισμό του. Εκεί θα απολαύσεις αυθεντικές ιταλικές συνταγές, συνοδεία από καλό ελληνικό κρασί και τα δημοφιλέστερα κρασιά των ιταλικών αμπελώνων, που θα σε κάνουν να θέλεις να το επισκεφτείς ξανά και ξανά.

e-table tip: Δοκίμασε μια γευστική σαλάτα με γαρίδες, αβοκάντο και βινεγρέτ εσπεριδοειδών, την εκπληκτική ταλιάτα Black Angus που διαθέτει, το ριζότο με μανιτάρια Porcini και λάδι λευκής τρούφας και τις ταλιατέλες με Porcini και flakes παρμεζάνας και θα μας θυμηθείς!

 

Κάνε κράτηση στo Casa di Rena

 


 

Bocado, Γλυφάδα

Για εσένα που μένεις στα Νότια ή ψάχνεις για επιλογές εκεί και νόμιζες πως δεν έχουμε κανένα wine restaurant για εσένα, κάνεις λάθος! Βγήκαμε, δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε επιλογές για καλό κρασί στα Νότια προάστια, όπως αποτελεί το μοναδικό Bocado στην περιοχή της Γλυφάδας. Θα το βρεις καλά κρυμμένο, σε ένα από τα μικρά στενάκια του κέντρου της Γλυφάδας, στην οδό Αγίου Ιωάννου 13, σε έναν εξαιρετικά ζεστό και φιλικό χώρο, με μοντέρνα διακόσμηση που σε κερδίζει μόλις καθίσεις στο τραπέζι σου. Προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία εκλεκτών ελληνικών κρασιών, κοκτέιλ και μεσογειακών νόστιμων πιάτων, στα οποία η απλότητα της γεύσης και οι μικρές πινελιές υψηλής μαγειρικής αισθητικής σε κάνουν να το αγαπήσεις.

e-table tip: Συνόδευσε το κρασί σου με ατμοσφαιρική μουσική, ξεχωριστά ορεκτικά, όπως Black Merguezουκάνικο µαύρου χοίρου σωταρισµένο µαζι µε µανιτάρια porcini βουτηγµένα σε σως Jack Daniel’s) και διαφορετικά κυρίως, όπως μία ζεστή pizza Gorgonzola Zucchini (πικάντικη Gorgonzola, ψητό κολοκυθάκι και mozzarella) ή ένα ζουμερό grill πιάτο όπως είναι το Ταΰγετος Mountain (μοσχαρίσια φιλετάκια γάλακτος, σάλτσα µυζήθρας Ταϋγέτο και ελιές Καλαµών, συνοδευόμενο από φρέσκες χυλοπίτες Ανδρίτσαινας και σωτέ λαχανικών).

 

Κάνε κράτηση στo Bocado

 


 

Vinarte, Γλυφάδα


Επόμενη στάση στην περιοχή της Γλυφάδας, το Ιταλικό Wine Restaurant Vinarte. Το εκπληκτικό εστιατόριο Vinarte, το οποίο έχει πάρει την ονομασία του από τις λέξεις Vino, Gastronomia, Arte and Musica, είναι ένας πολυχώρος στα στενά του κέντρου της Γλυφάδας, ο οποίος προσφέρει καλό κρασί και καλό ιταλικό φαγητό. Ο χώρος του είναι ζεστός, με μοντέρνα έπιπλα, ατμοσφαιρικό φωτισμό και ιταλική μουσική με jazz και swing νότες, ο οποίος ικανοποιεί ακόμα και τους πιό απαιτητικούς. Πάνω από 300 ετικέτες κρασιού προσφέρονται στο φανταστικό κατάλογό του, ενώ διάφορες ιταλικές σπεσιαλιτές με μικρές ελληνικές πινελιές, κάνουν τη διαφορά στο μενού του.

e-table tip: Θα πάρεις σούπα βελουτέ πατάτας με πράσο και pancetta affumicata ή τραγανές μπρουσκέτες με κυβάκια φρέσκιας ντομάτας, mozzarella και pesto βασιλικού για αρχή, μία gourmet ποικιλία ελληνικών και ιταλικών τυριών και μία pizza Vinarte με παραδοσιακή Ναπολετάνικη ζύμη, ντομάτα, mozzarella, prosciutto crudo, παρμεζάνα, ρόκα και πινελιές τρούφας για τη μέση.

 

Κάνε κράτηση στo Vinarte

 


 

Mano d’oro, Βουλιαγμένη


Και επειδή για εμάς, όπως άλλωστε το καταλάβατε, τις περισσότερες φορές ιταλική κουζίνα και καλό κρασί πάνε μαζί, επισκεφθήκαμε και προτείνουμε ένα ακόμα Ιταλικό Wine Restaurant στα Νότια Προάστια… Το Mano d’ Oro στην περιοχή της Βουλιαγμένης. Θα το βρεις στην οδό Αγίου Παντελεήμονος 23, σε έναν ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό χώρο, όπου θα δεις πως κυριαρχεί ένα κυριολεκτικά αυθεντικό Ιταλικό μενού με παραδοσιακές γεύσεις της Ιταλικής κουζίνας. Ο βασικός στόχος των ιδιοκτητών του είναι να μπορεί να απολαύσει ο καθένας καθαρές και ιδιαίτερες ιταλικές γεύσεις, χωρίς κραυγαλέους πειραματισμούς, μαγειρεμένα με αγνές πρώτες ύλες, χειροποίητα ζυμαρικά και πολλά άλλα φρέσκα υλικά εποχής. Οι εκπληκτικές του γεύσεις, σε συνδυασμό με τα εκλεκτά κρασιά που διαθέτει, το καθιστούν αγαπημένη επιλογή στα Νότια.

e-table tip: Δοκίμασε ριζότο με λάδι τρούφας και πεκορίνο και την καραμελωμένη μοτσαρέλλα bufalla με ντοματίνια και σίγουρα θα θέλεις να παραγγέλνεις κάθε φορά το ίδιο.

 

Κάνε κράτηση στο Mano d’ Oro

 


 

Κάνε κράτηση σε wine restaurants στην Αθήνα

 

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close