Πετράλωνα | Κλείνουμε τραπέζι για φαγητό σε 10 top στέκια

7.9K

Τα Πετράλωνα έχουν γίνει μία από τις πιο hot πιάτσες για τις μεσημεριανές και βραδινές εξόδους για φαγητό. Νόστιμα μαγειρευτά, γεύσεις από Κρήτη, νόστιμοι μεζέδες και έθνικ στοιχεία, σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Έτσι λοιπόν στην ερώτηση “πού θα πάμε για φαγητό;” απαντάμε χωρίς σκέψη “πάμε Πετράλωνα“, στην αγαπημένη γειτονιά που κρατάει ακόμα εικόνες και αρώματα παλιάς Αθήνας. Εμείς κάναμε μια βόλτα και ξεχωρίσαμε 5 φοβερές προτάσεις για φαγητό στα Πετράλωνα

 

H Ταβέρνα του Οικονόμου

Από τις πρώτες ταβέρνες στα Πετράλωνα, που διατηρούν ακόμα την ποιότητα τους φαγητού τους και τον κόσμο τους, είναι η Ταβέρνα του Οικονόμου, που λειτουργεί από το 1930. Σε μία από τις πιο παλιές και παραδοσιακές ταβέρνες στην Αθήνα, θα βρεις νόστιμους μεζέδες και κλασικές ελληνικές συνταγές σε ένα φιλόξενο και ζεστό περιβάλλον, με παραδοσιακή διακόσμηση που θα σε γυρίσει πίσω στον χρόνο, στις εποχές της παλιάς Αθήνας. Εδώ θα βρεις από τα καλύτερα μαγειρευτά στην Αθήνα, αλλά και ζουμερά ψητά στα κάρβουνα.

e-table tip: Θα δοκιμάσεις σπιτικά φασολάκια, αγκινάρες αλά πολίτα, μελιτζάνες στο φούρνο ιμάμ, αρνάκι στο φούρνο, μοσχαράκι κοκκινιστό, στιφάδο μοσχάρι ή κουνέλι και κόκορα κρασάτο, που θα συνοδεύσεις ιδανικά με καλό κρασί και ούζο.

 

Κλείσε στη Ταβέρνα του Οικονόμου

 


 

Ο Κήπος Της Τρώων 

φαγητό στα Πετράλωνα

Ξεκινάμε τις προτάσεις μας για φαγητό στα Πετράλωνα με το φοβερό εστιατόριο ο Κήπος της Τρώων. Προσφέροντας ελληνική κουζίνα με τη δικιά του γαστρονομική πινελιά, ο Κήπος των Τρώων δίνει έμφαση στο ποιοτικό ποτό και φαγητό και στην άριστη εξυπηρέτηση. Μπορείς να ξεκινήσεις με τα υπέροχα ορεκτικά και τις σαλάτες, να συνεχίσεις με το ριζότο, τα θαλασσινά και μαγειρευτά και της σχάρας  και να ολοκληρώσεις με ένα από πεντανόστιμα γλυκά.

e-table tip: Δοκίμασε το το κοκκινιστό μοσχάρι με ρύζι και μυρωδικά και τις καλές μέρες κάνε κράτηση σε ένα τραπέζι στο καταπράσινο αίθριο.

 

Κλείσε στον Κήπο της Τρώων

 


 

Νόνα

Η Νόνα στην Τρώων είναι ένα από τα καλά μεζεδοπωλεία στα Πετράλωνα που αγαπήθηκε από το κοινό από τον πρώτο καιρό λειτουργίας του. Στην Νόνα αυτό που ξεχωρίζει είναι η παιχνιδιάρικη διακόσμησή με τα αντικείμενα από τα 50s και τα 60s που δίνουν ένα ρετρό χαρακτήρα, καθώς επίσης και η ωραία αυλή που είναι ιδανική  όταν ο καιρός το επιτρέπει.Στον κατάλογο θα βρεις πιάτα κρεατικών και θαλασσινών για να μοιραστείς ιδανικά με την παρέα σου! Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή υπάρχει live μουσική από τις 22:00 με πρόγραμμα έντεχνο-ρεμπέτικο.

e-table tip: Δοκίμασε τυλιχτό κοτόπουλο, σαλάτα φακές,  χταπόδι ξυδάτο, γαρίδες με κουρκούτι και μέλιπατάτες τηγανητές με φέτα, τηγανιά κοτόπουλο και ποικιλία κρεατικών.

 

Κλείσε στη Νόνα

 


 

Κομπρεμί

Το Κομπρεμί είναι ένα ξεχωριστό μεζεδοπωλείο στα Άνω Πετράλωνα που σερβίρει νόστιμα μεζεδάκια για την παρέα αλλά και φοβερά κυρίως πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα.  Στο Κομπρεμί θα βρεις επίσης χορτοφαγικές και vegan επιλογές, όλα φρέσκα και χειροποίητα με ποιοτικές πρώτες ύλες!

e-table tip: Στο μενού ξεχωρίζουν οι πλούσιες σαλάτες, το μοσχαρίσιο συκώτι σχάρας, το καπνιστό απάκι κοτόπουλου, ο καγιανάς με το λουκάνικο, η βελουτέ ρεβιθιού και τα μαριναρισμένα σε πορτοκάλι χοιρινά μπριζολάκια.

 

Κλείσε στο Κομπρεμί

 


 

Ο Δήμαρχος

φαγητό στα Πετράλωνα

Αν θες να βγεις για φαγητό στα Πετράλωνα με την παρέα σου και θέλετε να δοκιμάσετε νόστιμα κρεατικά, τότε πρέπει να επισκεφθείτε το εστιατόριο o Δήμαρχος. Σε ένα παλιό αρχοντικό όπου ζούσε ο Δήμαρχος, με ρετρό ατμόσφαιρα και urban στοιχεία, θα δοκιμάσεις σπιτικές γεύσεις που θα σε γυρίσουν πίσω στην παλιά Αθήνα. Το μενού περιλαμβάνει εξαιρετικές κρεατοσυνταγές  που σιγοψήνονται σε ανοιχτή κουζίνα.

e-table tip: Δοκίμασε το λαχταριστό κοτόπουλο σούβλας, ποικιλίες κρεατικών και το ζουμερό μπιφτέκι. Για το τέλος να απολαύσεις οπωσδήποτε σοκολατόπιτα ή καρυδόπιτα και πολλές ακόμα σπεσιαλιτέ που θα συνοδεύσετε με χορταστικά ορεκτικά, φρέσκες σαλάτες και καλό κρασάκι.

 

Κλείσε στο Δήμαρχο

 


 

Andaman 

Έχεις όρεξη για εξωτικές γεύσεις; Τότε έφυγες για το εστιατόριο Andaman στα Πετράλωνα. Σε ένα ιδιαίτερο χώρο με ζεστά χρώματα, εντυπωσιακά φωτιστικά, έθνικ υφάσματα, θα μεταφερθείς μόλις σε μία στιγμή στη μακρινή Ταϊλάνδη. Το μενού είναι πλούσιο και περιπετειώδες και περιλαμβάνει φρέσκα υλικά και έντονα μπαχαρικά από έμπειρους Ταϊλανδούς μάγειρες. Συνόδευσε το γεύμα ή το δείπνο σου με ένα εξωτικό cocktail!

e-table tip: Δοκίμασε την πάπια πεκίνου, το μαριναρισμένο μοσχάρι με φυστικοβούτυρο και τα won-ton πουγκάκια με καβουρόψιχα, γαρίδες και τυρί κρέμα. Αν ο καιρός είναι καλός επιβάλλεται να κλείσεις τραπέζι στη ανεπανάληπτη ταράτσα με τα τροπικά φυτά και θέα την Πειραιώς και τα γραφικά σπιτάκια της γειτονιάς.

 

Κλείσε στο Andaman

 


 

Ταβέρνα Διοματάρης 

φαγητό στα Πετράλωνα

Επόμενη στάση για φαγητό στα Πετράλωνα είναι η κρητική παραδοσιακή ταβέρνα, ο ΔιοματάρηςΕίτε έχεις κρητική καταγωγή είτε απλά αγαπάς την Κρήτη, το σίγουρο είναι ότι με το που μπεις στο Διοματάρη, θα νιώσεις πως βρίσκεσαι σε κάποιο παραδοσιακό κρητικό χωριό. Ό,τι κι αν επιλέξεις,  θα σου αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις αφού όλα τα πιάτα είναι πολύ γευστικά και με το σωστό τρόπο μαγειρεμένα. Μην ξεχάσεις στο τέλος και μιά ρακή και για εμάς!

e-table tip: Δοκίμασε παραδοσιακά κρητικά πιάτα όπως στάκα με αυγά, γαμοπίλαφο και οπωσδήποτε το κατσικάκι τσιγαριαστό. Όταν έχει καλό καιρό, κλείσε τραπεζάκι στην γραφική αυλή.

 

Κλείσε στο Διοματάρη

 


 

Το Γιαβρί

Αν έχεις αδυναμία στις ανατολίτικες γεύσεις και στα μικρασιάτικα φαγητά, το Γιαβρί είναι το μέρος για να δοκιμάσεις εξαιρετικό καβουρμά σαγανάκι, μύδια καπνιστά και πολλά φαγητά, φτιαγμένα από υλικά, που φτάνουν στο μεζεδοπωλείο από την  Κομοτηνή, Ξάνθη και αλλού. Οι νόστιμες γεύσεις του θα σε ταξιδέψουν σίγουρα στην Θράκη και την Πόλη! Το καλοκαίρι, μπορείς να απολαύσεις τους μεζέδες σας στην υπέροχη αυλή του πάνω στον πεζόδρομο, ενώ τον χειμώνα το γεύμα σου θα συνοδεύει ζωντανή μουσική.

e-table tip: Δοκίμασε καβουρμά σαγανάκι με βραστό μοσχαρίσιο κρέας, λευκό τυρί, ντομάτα, πιπεριά, μαϊντανός, κοτομεζέ φιλέτο κοτόπουλο στήθος μαριναρισμένο με λευκό τυρί, κίτρινο τυρί, πιπεριές, πασά κιοφτέ, μύδια καπνιστά, γιαλαντζί μαγειρευτό με αμπελόφυλλο, ρύζι, ντομάτα και χιουνκιάρ μπεγιεντί μοσχάρι κοκκινιστό, με σάλτσα ντομάτας και πουρέ μελιτζάνας.

 

Κλείσε στο Γιαβρί

 


 

Παξιμαδοκλέφτρα

Η Παξιμαδοκλέφτρα στα Πετράλωνα είναι μια πολύ καλή επιλογή για ελληνική κουζίνα και νόστιμους μεζέδες. Στην οδό Καλλιρρόης θα συναντήσεις έναν όμορφο χώρο με φιλική ατμόσφαιρα και παραδοσιακή διακόσμηση για να απολαύσεις σπιτικό φαγητό σε χαμηλές τιμές. Όταν ο καιρός επιτρέπει μπορείς να χαλαρώσεις στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο χαζεύοντας τους περαστικούς και τη γραφική γειτονιά. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ μπορείς να απολαύσεις μεζέδες με ζωντανή μουσική.

e-table tip: Δοκίμασε ρολάκια με τυρί και παστουρμά, τραγανό κότσι φούρνου με γλυκιά σάλτσα μουστάρδας, καπνιστή χοιρινή μπριζόλα «ΤΣΑΝΑΒΑΣ», αρμένικο κεμπάπ με σάλτα ντομάτας και γιαούρτι και μπουγιουρντί με τέσσερα τυριά, πιπεριά και ντομάτα.

 

Κλείσε στο Παξιμαδοκλέφτρα

 


 

Το Τσιπουράδικο Του Αποστόλη 

φαγητό στα Πετράλωνα

Τελευταία πρόταση για φαγητό στα Πετράλωνα είναι το πιο παρεϊστικο στέκι, το Τσιπουράδικο του Αποστόλη. Αποτελεί ιδανική επιλογή για εσένα που σου αρέσουν τα μεζεδάκια με τη συνοδεία τσίπουρου, οινόμελου ή ούζου. Καθημερινά υπάρχουν καινούργια πιάτα, πάντα φρέσκα θαλασσινά αλλά και τσίπουρο παραγωγής των ιδιοκτητών. Αν ψάχνεις λοιπόν για τσιπουράδικο να πας με την παρέα, το Τσιπουράδικο του Αποστόλη είναι η ιδανική επιλογή.

e-table tip: Δοκίμασε μπουγιουρντί, φλογέρες με μαστέλο, ποικιλία ψαρικών ή κρεατικών, χταποδάκι, και χοιρινή τηγανιά.  Υπάρχουν επίσης και αρκετά νηστίσιμα ορεκτικά και πιάτα, όπως η τρομερή φάβα και το μυδοπίλαφο!

 

Κλείσε στο Καστελόριζο

 


 

 

 

Πάμε για φαγητό στα Πετράλωνα!

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close