7 νόστιμα στέκια για να φας καλά στην Πετρούπολη

9K

Αγαπάς και εσύ τα Δυτικά Προάστια ή είσαι από αυτούς που δεν έχουν πάει ποτέ; Ήρθε η ώρα να βγεις στα 7 καλύτερα στέκια για φαγητό στην Πετρούπολη και να απολαύσεις τη μοναδική θέα και το όλο vibe της περιοχής!

Apolis

Απόλαυσε την πιο αυθεντική Ιταλική κουζίνα με θέα ολόκληρη την Αθήνα στο All-Day Cafe Restaurant Apolis στην Πετρούπολη. Διαθέτοντας μία πολύ προνομιακή θέση, πάνω στο λόφο του Αγίου Δημητρίου, το Apolis καταφέρνει να εντυπωσιάσει όχι μόνο με τη μοναδική του θέα και τις ξεχωριστές του γεύσεις, αλλά και με τη μοντέρνα διακόσμησή του, τη σύγχρονη αισθητική του και τη lounge ατμόσφαιρα που διαθέτει. Εκεί μπορείς να απολαύσεις καθημερινά, το γεύμα ή το δείπνο σου, συνοδεύοντάς το με μία πληθώρα επιλογών από κρασιά επώνυμων ελληνικών και ξένων οινοποιείων και με ευφάνταστα κοκτέιλ που σίγουρα θα σου μείνουν αξέχαστα.

e-table tip: Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα Carpaccio di Vitello Manzo και ένα Pollo con Tagliatelle fresche, να συνεχίσεις με ένα Filetto di maiale con sugo Bergamotto, ένα Funghi Porcini pasta, μία pizza Diavola ή ένα Risotti Zaferano και να τα συνοδεύσεις με ένα καλό κρασί.

 

Κλείσε στο Apolis

 


Terra Petra

Τη μοναδική θέα ολόκληρης της Αθήνας, μπορείς να απολαύσεις επίσης στο Bar Restaurant Terra Petra στην Πετρούπολη. Το πρώην λατομείο του Δήμου Πετρούπολης μεταλήφθηκε και έγινε ένα από τα hot spot όλου του λεκανοπεδίου, φιλοξενώντας τους επισκέπτες του στους πολυεπίπεδους χώρους του και διατηρώντας το βιομηχανικό ύφος και την αρχιτεκτονική του κτιρίου που υπήρχε παλιά. Αποτελώντας λοιπόν το πιο ψηλό all day café στην Αθήνα, προσφέρει μοναδική θέα, συνδυάζοντάς τη με τη lounge ατμόσφαιρα που προσφέρει, αλλά και με μία πληθώρα επιλογών για έξοδο στην πόλη, κάνοντάς σε να νιώθεις πως κάθε φορά πηγαίνεις σε ένα άλλο μέρος. Εκπληκτικές διεθνείς γεύσεις ετοιμάζονται καθημερινά και σε περιμένουν να τις δοκιμάσεις παρέα με ένα από τα προσεκτικά επιλεγμένα ποτά του.

e-table tip: Ξεκίνα με μανιτάρια πλευρώτους με λαδολέμονο και μία σαλάτα terra petra, συνέχισε με σπαγγέτι λαχανικών, τυλιχτό φιλέτο κοτόπουλο, caramelized beef burger ή pizza vegetarian.

 

Κλείσε στο Terra Petra

 


 

Balzac Inner Pleasure

Ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας, το εστιατόριο Balzac Inner Pleasure αποτελεί το νούμερο ένα προορισμό για χαλάρωση, γευστικά διεθνή πιάτα και αγαπημένα cocktail. Το Balzac σε ενθουσιάσει με το υπέροχο περιβάλλον του, τη μοναδική του διακόσμηση στους τόνους του ξύλου, τους αναπαυτικούς καναπέδες και την cozy ατμόσφαιρα που διαθέτει. Μπορείς να το επισκεφθείς από το πρωί, για να απολαύσεις το special brunch του, για γεύμα με τους φίλους ή τους συναδέλφους σου και για δείπνο ή ποτό με τους αγαπημένους σου. Οι εξαιρετικές αλμυρές, αλλά και γλυκές του διεθνείς επιλογές θα σε συναρπάσουν και θα σε κάνουν να θέλεις να το επισκεφθείς ξανά και ξανά.

e-table tip: Παράγγειλε μία σαλάτα grilled cheese and mushroom, μία pork tomahawk, μία μακαρονάδα curry chicken, μία πίτσα prosciutto και για το τέλος ένα λαχταριστό sneakers banoffee και θα μας θυμηθείς!

 

Κλείσε στο Balzac Inner Pleasure

 


 

Της Κακομοίρας

Για ελληνική παραδοσιακή κουζίνα στην Πετρούπολη, ο προορισμός σου είναι ένας… Το ψητοπωλείο της Κακομοίρας! Παρόλο που άνοιξε τον Ιούνιο του 2017, έχει καταφέρει να κερδίσει πολλούς με τις απολαυστικές παραδοσιακές ελληνικές του συνταγές, τα φρέσκα κρεατικά του, τα προσεκτικά επιλεγμένα υλικά που χρησιμοποιεί, αλλά και τους γευστικούς μεζέδες του. Σε ένα φωτεινό και μοντέρνο χώρο με παρεΐστικη ατμόσφαιρα και χαρούμενο περιβάλλον, που θα το κάνει το επόμενο αγαπημένο σου στέκι. Ένα είναι σίγουρο πάντως, αn είσαι και εσύ λάτρης του ποιοτικού και φθηνού φαγητού, μία μόνο επίσκεψη αρκεί για να σε πείσει.

e-table tip: Μπορείς να δοκιμάσεις πουγκάκια με γέμιση τυριών, μπρουσκετίνια και μπουγιουρντί για αρχή και να συνεχίσεις με μία μεγάλη ποικιλία, μπιφτέκι γεμιστό σχάρας με κίτρινο τυρί και χοιρινά μπριζολάκια λαιμό ή αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά, μπορείς να δοκιμάσεις ένα οικολογικό burger και μία σκεπαστή.

 

Κλείσε στο ψητοπωλείο της Κακομοίρας

 


 

Λεμονανθός

Φωτεινό, μοντέρνο και ευρύχωρο, το μεζεδοπωλείο Λεμονανθός θα γίνει σίγουρα ένα από τα αγαπημένα σου στέκια για ελληνικούς και ποιοτικούς μεζέδες στην περιοχή. Άνοιξε μόλις το πρόσφατο Μάιο του 2018 και έκτοτε έχει καταφέρει να τους κατακτήσει όλους με τη μοναδική του ατμόσφαιρα, την ελληνική του κουζίνα, αλλά και τις προσιτές του τιμές. Νόστιμα πιάτα και εκλεκτοί μεζέδες ετοιμάζονται καθημερινά από τα πιο φρέσκα ελληνικά προϊόντα τα οποία συνδυάζονται άψογα με τα εκλεκτά κρασιά του, όπως το κρασί Πύρρος Ζίτσα, αλλά και το ιδιαίτερο και το μοναδικό ισπανικό μπλε κρασί που προσφέρει.

e-table tip: Αγαπημένες μας επιλογές τα αλμυρίκια με ψητά ντοματίνια και αφραλάτο Γαύδου, το παστελάκι, η γεμιστή πολίτικη μελιτζάνα, η μεγάλη σούβλα με ζουμερά κομμάτια χοιρινού και φυσικά για το τέλος, η λεμονόπιτα.

 

Κλείσε στο Λεμονανθό

 


 

Ψαροκόκαλο 

Η πιο μοντέρνα ψαροταβέρνα ακούει στο όνομα Ψαροκόκαλο. Πρωταγωνιστικό ρόλο φυσικά έχουν τα ψάρια ημέρας και τα θαλασσινά, τα οποία ετοιμάζονται καθημερινά με τα πιο φρέσκα υλικά, γεμίζοντας το χώρο λαχταριστές μυρωδιές. Ο χώρος του είναι προσεγμένος, άνετος, με μερικές πινελιές μοντέρνας διακόσμησης, το περιβάλλον του ζεστό και φιλικό, ενώ το προσωπικό του ευγενικό και γρήγορο. Τα ολόφρεσκα και καλοψημένα ψάρια του, προσφέρονται αυστηρά σε τιμές ιχθυοπωλείου, έτσι ώστε να μπορούν να είναι προσιτές σε όλους. Πώς να μη γίνει λοιπόν το αγαπημένο σου στέκι για ψάρι στα Δυτικά Προάστια;

e-table tip: Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις σκορδάτες γαρίδες , μυδοπίλαφο, την ομώνυμη σαλάτα Ψαροκόκαλο, παραδοσιακή μελιτζανοσαλάτα, καβουροσαλάτα και χταποδοκεφτέδες.

 

Κλείσε στο Ψαροκόκαλο 

 


 

Η Αλεπού 

Στον πιο πράσινο πεζόδρομο της Πετρούπολης θα βρεις το μεζεδοπωλείο Αλεπού. Η οικεία και οικογενειακή του ατμόσφαιρα, η παραδοσιακή του διακόσμηση και ο άνετος και φιλόξενος χώρος του, είναι αυτά που έχουν κατατάξει σε ένα από τα καλύτερα στέκια της Πετρούπολης. Νόστιμα ελληνικά πιάτα και λαχταριστές παραδοσιακές σπεσιαλιτέ, μαγειρεύονται καθημερινά με τα πιο αγνά υλικά επιλεγμένων παραγωγών της περιφέρειας και συνδυάζονται απίστευτα με το καλό κρασί που προσφέρει, αλλά και με την ελληνική ζωντανή μουσική που έχει κάθε Σάββατο. Καθημερινά θα βρεις μενού με 18€ ανά άτομο, το οποίο περιλαμβάνει μπύρα και αναψυκτικά. Εσύ ακόμα να το επισκεφθείς;

e-table tip: Επέλεξε αγριογούρουνο στιφάδο, πιπεριές γεμιστές με μπέικον και τυρί, ταλαγάνι σχάρας, χοιρινό κότσι στη γάστρα ή ένα από τα λαχταριστά και ζουμερά του μοσχαρίσια μπιφτέκια.

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close