Πού πάμε φαγητό κοντά στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος;

5.2K

Βρίσκεσαι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για κάποιο event ή πρόκειται να πας με την παρέα σου, και θες να κλείσεις τραπέζι για να πας μετά κάπου ωραία για φαγητό; Σου έχουμε 15 νόστιμες προτάσεις που μπορείς να κλείσεις από πριν το τραπέζι σου για να μην περιμένεις, που απέχουν  κιόλας το πολύ 15 λεπτά με το αμάξι!

🔹Προς Πειραιά

Τα Κατσαρολάκια, Πασαλιμάνι | 15 λεπτά 

Τα Κατσαρολάκια είναι ένα καλό μεζεδοπωλείο στην ακτή Μητσοπούλου στον Πειραιά, που προσφέρει νόστιμη ελληνική κουζίνα. Με μαγευτική θέα στη θάλασσα, αποτελεί καταφύγιο για τις παρέες αλλά και τις οικογένειες που αναζητούν που θα απολαύσουν σπιτικά γευστικά φαγητά μετά τα event στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

e-table tip: Δοκίμασε τους πιο γευστικούς ψαρομεζέδες, υπέροχες μακαρονάδες θαλασσινών, σαγανάκι μελιτζάνα με φρέσκια ντομάτα και φέτα, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και κάπαρη, τσιπούρα σχάρας, ψητό σολωμό με πικάντικη μαγιονέζα και γαρίδες σουβλάκι! Από κρεατικά, μπριζόλα μοσχαρίσιακοτόπουλο μιλφέιγ με ρόκα, ντομάτα λιαστή, παρμεζάνα και σάλτσα μουστάρδας και αρνάκι γκιούλμπασι στην λαδόκολα με λαχανικά και γραβιέρα Κρήτης.

 

Κλείσε στα Κατσαρολάκια

 

Ρακογωνιά, Μικρολίμανο | 10 λεπτά

Η Ρακογωνιά είναι ένα από τα αγαπημένα μεζεδοπωλεία του Πειραιά, το οποίο βρίσκεται στο γραφικό Μικρολίμανο. Διαθέτει ένα χώρο με ευχάριστη ατμόσφαιρα και ιδιαίτερη διακόσμηση που συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο στοιχείο. Στη Ρακογωνιά θα βρεις νόστιμους μεζέδες, όπως σπετζοφάι και χταπόδι ξυδάτο, αλλά και φρέσκα κρεατικά, όπως πανσέτα σχάρας. Μπορείς να τα συνδυάσεις με κρητική ρακή και ρακόμελο.

e-table tip: Δοκίμασε φλογέρες κοτόπουλο, μερακλίδικο μπουγιουρντί και τις ζουμερές ποικιλίες κρεατικών!

 

 

Κλείσε στη Ρακογωνιά

 

Cheers, Καστέλλα | 15 λεπτά

Το Cheers στην Καστέλλα είναι το γνωστό beerhouse στην περιοχή, που προσφέρει διεθνή κουζίνα και μπύρες από όλον τον κόσμο. Βρίσκεται στο ομορφότερο σημείο της Καστέλλας και έχει πανοραμική θέα στο Μικρολίμανο και τον Αργοσαρωνικό. Ζεστά χρώματα, μεγάλη μπάρα και χαρούμενο προσωπικό δημιουργούν ένα νεανικό στέκι, ιδανικό για διασκέδαση με την παρέα σου.  Στη μπυραρία Cheers θα βρεις φοβερές μπύρες που συνοδεύουν ιδανικά λαχταριστά ορεκτικά, μεζεδάκια, μεγάλες ποικιλίες και φρέσκες σπεσιαλιτέ από όλον τον κόσμο.

e-table tip: Δοκιμάστε με την παρέα εξαιρετικό χοιρινό κότσι ή χοιρινά φιλετάκια με γλυκόξινη σάλτσα, παϊδάκια κοτόπουλο, πανσέτα, ταλιατέλες παρμεζάναmix grills και δροσερές σαλάτες!

 

Κλείσε στο Cheers

 

Mira, Μικρολίμανο | 15 λεπτά

Το Mira είναι το φοβερό bar restaurant στον Πειραιά, σε μια ιστορική τοποθεσία που θα σε κάνει να αναπολήσεις παλιές μαγικές εποχές στο καλύτερο μπαλκόνι του Πειραιά, πάνω ακριβώς από το γραφικό Μικρολίμανο! Στο χώρο του πρώην Castello, το Mira προσφέρει όχι μόνο εκπληκτική θέα αλλά και νόστιμο φαγητό μέσα από ένα άρτια σχεδιασμένο μενού μεσογειακής κουζίνας.

e-table tip: Δοκίμασε ριζότο με μανιτάρια, καρπάτσιο μοσχαρίσιου φιλέτου, ψητό μοσχαρίσιο διάφραγμα και εξαιρετικές μακαρονάδες.

 

Κλείσε στο Mira

 


 

🔹Προς Καλλιθέα-Μοσχάτο

Ρακί Μεζέ, Τζιτζιφιές | 5 λεπτά

Το Ρακί Μεζέ στις Τζιτζιφιές είναι ένα μεζεδοπωλείο-ρακάδικο που ξεχωρίζει για την ποιότητα του φαγητού του και για τους δημιουγικούς θαλασσινούς μεζέδες που προσφέρει. Σε ένα χώρο σχεδιασμένο με μοντέρνα αισθητική, θα απολαύσεις παραδοσιακά θαλασσινά πιάτα, παρέα με ρακί, ούζο ή καλό κρασί. Live μουσική κάθε Πέμπτη , Παρασκευή και Σάββατο από τις 22:30.

e-table tip: Δοκίμασε γαριδάκι με τη σέσουλα, Πολίτικα αχνιστά μύδια, κριθαρώτο με καβούρι, καλαμάρι μαρινάτο και κουκούλες χταποδιού στιφάδο. Θα βρεις επίσης και ειδικά μενού της παρέας με 13.5€/άτομο και 16.5€/ άτομο.

 

 

Κλείσε στο Ρακί Μεζέ

 

Γράπα, Καλλιθέα | 15 λεπτά

 

Η παρέα θέλει στέκι για νόστιμα ελληνικά μεζεδάκια; Τότε μία είναι η επιλογή… Το μεζεδοπωλείο Γράπα στην Καλλιθέα. Ο χώρος του περιποιημένος, ζεστός και μοντέρνος, το προσωπικό του ευγενικό και πρόσχαρο και οι τιμές του προσιτές. Ετοιμάζει καθημερινά γευστικά ελληνικά πιάτα, μαγειρεμένα με τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά, που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Το μενού του περιλαμβάνει πλούσιες προτάσεις σε ορεκτικά, δροσερές σαλάτες, κυρίως όπως μοσχαρίσια μπριζόλα και συκώτι σχάραςθαλασσινά μεζεδάκια, νόστιμα μαγειρευτά και λαχταριστά γλυκά σερβιρισμένα με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.

e-table tip: Δοκίμασε τυροκροκέτες με παστουρμά, σάλτσα γιαουρτιού και δυόσμο,κεφτεδάκια με ούζο και δυόσμο, χοιρινή τηγανιά με λάδι και φέτα, φέτα ψητή με ντοματοπιπεριές από ορεκτικά και μία ποικιλία κρεατικών με κεμπάπ, λουκάνικο, σεφταλιά, μπιφτέκι, μπούτι κοτόπουλο, χοιρινή μπριζόλα και πανσέτα για να μοιραστείς με ολόκληρη την παρέα.

 

 

Κλείσε στη Γράπα

 

Luna Rossa, Καλλιθέα | 5 λεπτά

Το εστιατόριο Luna Rossa στην Καλλιθέα προσφέρει εξαιρετική ιταλική κουζίνα. Σε έναν όμορφο χώρο με vintage έπιπλα και αίσθηση πολυτέλειας, θα απολαύσεις αυθεντικές σπεσιαλιτέ της ιταλικής γαστρονομίας από υψηλής ποιότητας ιταλικά υλικά και προϊόντα. Το μενού στο ιταλικό εστιατόριο Luna Rossa διατηρεί την ιταλική παράδοση και πρωτοπορεί με τη δημιουργία νέων τάσεων μέσα από ευφάνταστες συνταγές!

e-table tip: Δοκίμασε καρπάτσιο μόσχου με αρωματικά βότανα, φρέσκο γεμιστό ζυμαρικό με κολοκύθα, σε σάλτσα από βούτυρο και φασκόμηλο, σπαγγέτι καρμπονάρα με αυγό και παντσέτα, φέτες μόσχου με προσούτο, φασκόμηλο και λευκό κρασί και μην παραλείψεις να ρωτήσεις για τα σπιτικά γλυκά ημέρας.

 

Κλείσε στo Luna Rossa

 

Ερμής, Μοσχάτο | 10 λεπτά

Ερμής στο Μοσχάτο είναι μια μοντέρνα ταβέρνα με καλή ελληνική κουζίνα που για πάνω 17 χρόνια προσφέρει παραδοσιακούς χειροποίητους ελληνικούς μεζέδες. Ο χώρος είναι ζεστός και φιλόξενο ςκαι το μενού γεμάτο νοστιμιές.

e-table tip: Αξίζει να δοκιμάσεις ταλαγάνι ψητό, ντοματοκεφτέδες, παστουρμαδοπιτάκια, λουκάνικο χωριάτικο Καρδίτσας, γεμιστό μπιφέκι,  μπριζολάκια φιλεταρισμένα και την αυθεντική συνταγή κεμπάπ γιαουρτλού.

 

Κλείσε στον Ερμή

 


🔹Προς Παλαιό Φάληρο

Αρσένης, Παλαιό Φάληρο | 10 λεπτά

Ο Αρσένης στο Παλαιό Φάληρο με ντεκόρ παλαιάς εποχής, θα σε ταξιδέψει στα όμορφα στενά της Κέρκυρας , “τραγουδώντας” μνήμες μέσα από τις πλούσιες τοιχογραφίες που πλαισιώνουν τον χώρο. Εκεί θα δοκιμάσεις φοβερά σπιτικά πιάτα και παραδοσιακές συνταγές! Η διασκέδαση ξεκινάει από το πιάτο σου, συνεχίζει με το καλύτερο χύμα κρασί και κορυφώνεται με τηνζωντανή μουσική που πλαισιώνει τον χώρο κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Ζήσε την μαγεία του νησιού μέσα στην πόλη!

e-table tip: Αξίζει να δοκιμάσεις φέτα ψητή στο φούρνο, φλογέρα, κεφτεδάκια, μοσχαρίσια μπριζόλα, μπιφτέκι γεμιστό με τυρί, γαριδομακαρονάδα και φρέσκα καλαμαράκια και τσιπούρες!

 

 

Μάρε Μαρίνα, Μαρίνα Φλοίσβου | 10 λεπτά

Φανταστική θέα στη μαρίνα με τα πολυτελή σκάφη, το απέραντο γαλάζιο και την πανέμορφη Καστέλλα, το εστιατόριο Μάρε Μαρίνα στο Παλαιό Φάληρο διαθέτει το ιδανικό περιβάλλον για ένα ρομαντικό δείπνο. Αγαπημένες γεύσεις από ελληνική δημιουργική κουζίνα, αρωματισμένες με εποχικές πινελιές, σου προσφέρουν ένα μαγευτικό ταξίδι γευστικών αισθήσεων.

e-table tip: Αξίζει να δοκιμάσεις τηγανιτή ψίχα καραβίδας παναρισμένη, με άρωμα λάιμ και γλυκόξυνη σάλτσα, παπαρδέλες με φιλετίνια μόσχου, τοματίνια Σικελίας και ξινομυζήθρα σε σάλτσα μυρωδικών, χταπόδι σχάρας με σάλτσα πέστο και καπνιστή φάβα Σαντορίνης, μεσογειακό κριθαρώτο με ποικιλία θαλασσινών και σουφλέ σοκολάτας με παγωτό Μαγαδασκάρης.

 

 

Νήσος, Μαρίνα Φλοίσβου | 10 λεπτά

Η Νήσος στη Μαρίνα Φλοίσβου είναι ένα μοντέρνο εστιατόριο στα νότια προάστια που κάνει τη διαφορά. Διαθέτει ελληνική κουζίνα με λαχταριστούς θαλασσινούς μεζέδες και σπεσιαλιτέ εμπνευσμένους από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Η μοντέρνα διακόσμηση με έντονα χρώματα και τόνους λευκού, σίγουρα θα σε ταξιδέψει στα ελληνικά νησιά. Η Νήσος αναμένεται να γίνει στέκι, για στιγμές χαλάρωσης και όχι μόνο.

e-table tip: Δοκίμασε μαστέλλο Χίου παναρισμένο με κορν φλέκις, σουσάμι, μέλι και ούζο, καβουροπόδαρα βασιλικά, αστακομακαρονάδα, ριζότο πορτσίνι και εξαιρετικό καλαμάρι γεμιστό. Αν είσαι του κρέατος, τότε αξίζουν το Ψαρονέφρι «Νήσος» που σερβίρεται σε ροδέλλες, με κυβάκια φέτας και σως  μελιού πάνω από πατάτες και το μπιφτέκι στα κάρβουνα.

 

 

Σούμα Ρακή – Μεζέ, Παλαιό Φάληρο | 10 λεπτά

Το μεζεδοπωλείο Σούμα Ρακή – Μεζέ στο Παλαιό Φάληρο θα γίνει το στέκι της παρέας για ελληνική κουζίνα και παραδοσιακούς μεζέδες. Παρεΐστικη και οικογενειακή ατμόσφαιρα, άψογη φιλοξενία και σπιτικές γεύσεις δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να απολαύσεις ποιοτικό και φθηνό φαγητό με κρασί και ζωντανή μουσική κάθε Τετάρτη βράδυ. Το μενού του Σούμα Ρακή – Μεζέ περιλαμβάνει τις πιο νόστιμες σπεσιαλιτέ της ελληνικής παράδοσης και γαστρονομίας που ετοιμάζονται με τα πιο αγνά υλικά της αγοράς.

e-table tip: Δοκίμασε πατάτες γεμιστές, ρεβυθάδα φούρνου, μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ μελιτζάνας, χοιρινή τηγανιά, σουτζουκάκια σμυρνέικα, μπακαλιάρο, χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι και ρώτα και για τα πιάτα ημέρας.

 

 

Κλείσε στο Σούμα Ρακή – Μεζέ

 


 

🔹Προς Άλιμο

Dia Noche, Άλιμος | 10 λεπτά

Όπως μαρτυρά και το όνομα του, τo Dia Noche είναι μια all day πρόταση για μεσογειακή κουζίνα στο Καλαμάκι, βρίσκεται δίπλα στη μαρίνα του Αλίμου. Λιτή αλλά stylish διακόσμηση με κυρίαρχα στοιχεία το ξύλο και το χρώμα της θάλασσας, συνοδεύουν το γεύμα σου, ενώ απολαμβάνεις την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της μαρίνας και των σκαφών που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

e-table tip: Δοκίμασε εξαιρετικές μακαρονάδες, burgers, αυθεντικές ιταλικές πίτσες και από γλυκά τις λαχταριστές βάφλες!

 

Κλείσε στο Dia Noche

 

Rubirosa, Άλιμος | 15 λεπτά

Το Rubirosa στον Άλιμο είναι ένας μοναδικός all-day χώρος πάνω στην παραλία για μεσογειακή κουζίνα. Στα Λουτρά Αλίμου, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος θα δοκιμάσεις  gourmet σπεσιαλιτέ από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Ο lounge χώρος, με την άνεση και την χαλαρή ατμόσφαιρα είναι ο απόλυτος προορισμός για το καλοκαίρι αλλά και τις ζεστές ημέρες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

e-table tip: Δοκίμασε νιόκι από σπανάκι με μπέικον, παρμεζάνα και philadelphia, chicken bowl salad, φιλέτο κοτόπουλο με baby πατάτες, ποικιλίες finger food, πίτσες, μαζί δροσιστικά cocktail!

 

Κλείσε στο Rubirosa

 

 

Deniz Meze, Άλιμος | 15 λεπτά

Τελευταία μας πρόταση για φαγητό κοντά στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι το Deniz MezeΔίπλα στη θάλασσα το Deniz Meze σερβίρει αυθεντικές πολίτικες γεύσεις  και εξαιρετικά θαλασσινά πιάτα, που θα σε ενθουσιάσουν!

e-table tip: Δοκίμασε μπουρεκάκια με γέμισι σουτζούκι, πατάτες πολίτικες, ξιφία με λαχανικά σε πύλινο, θράψαλο γεμιστό με τυριά, πιπεριές και γαριδάκι, μοσχαρίσιο κοκκινιστό hunkar με πουρέ μελιτζάνας, λακέρδα με κόκκινο κρεμμύδι και το εξαιρετικό κριθαρότο γαρίδας. Μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις στο τελός κιουνεφέ και καζάν ντιπί με παγωτό!

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close