Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής | 5 εστιατόρια με υγιεινό φαγητό στην Αθήνα

2.1K

Το junk food έχει αναμφισβήτητα κι αυτό τη γλύκα του: σουβλάκια, μπέργκερς, πίτσες, έχουν όλα μία θέση στην καρδιά μας, όμως το νόστιμο φαγητό δεν είναι απαραίτητα και υγιεινό ή ακόμα περισσότερο, θρεπτικό. Έτσι, με χαρά βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ένα ρεύμα που διατρέχει τον γαστρονομικό χάρτη της πρωτεύουσας, με εστιατόρια με υγιεινό φαγητό. Προσφέρουν θρεπτικά και νόστιμα πιάτα, φτιαγμένα από ποιοτικά υλικά, βιολογικά ή μη, για όλα τα γούστα και βαλάντια. Πάμε να δούμε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια με υγιεινό φαγητό στην Αθήνα.

Nice and Easy, Κολωνάκι 

Υγιεινό φαγητό στη χαλαρή ατμόσφαιρα του Nice n Easy

Ένα από τα καλά εστιατόρια με υγιεινό μενού είναι το Nice n Easy στο Κολωνάκι. Πληθώρα επιλογών με υγιεινά πιάτα για όλους: είτε είσαι χορτοφάγος, είτε προτιμάς τις μεσογειακές γεύσεις, είτε κάτι πιο ανατολίτικο, υπάρχει κάτι για εσένα. Χρησιμοποιούνται αυστηρά βιολογικά υλικά υψηλής ποιότητας, η προέλευση των οποίων αναγράφεται στο μενού μαζί με τη θρεπτική αξία του κάθε πιάτου. Υψηλής αισθητικής χώρος και χαλαρή ατμόσφαιρα που κάνουν το Nice n Easy στο Κολωνάκι must προορισμό για όλες τις ώρες της ημέρας -δοκιμάσε και το brunch του και θα μας θυμηθείς.

e-table healthy tip: Δοκίμασε τη τρίχρωμη πατατοσαλάτα Ava Gardner με φακές beluga, ταρτάρ τόνου, dressing πορτοκαλιού και πούδρα από χαρούπι, το power bowl με αρωματικό ταμπούλε από τρίχρωμη κινόα, αβοκάντο, γλυκοπατάτα, ρεβύθια, goji berries, σπόρους κάνναβης και σάλτσα μοσχολέμονο και το Marialeni’s Mac N Cheese πέννες καλαμποκιού χωρίς γλουτένη με ντομάτα, μπρόκολο, ανθότυρο και μοτσαρέλα.

 

Κλείσε στο Nice n Easy

 


 

Mama Tierra, Κέντρο Αθήνας

αποτοξίνωση σε εστιατόρια

Στην Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας, θα βρεις το πιο γνωστό vegan και vegeterian εστιατόριο Mama Tierra, που αποτελεί must επιλογή για ένα υγιεινό και πλούσιο γεύμα στο κέντρο της πόλης. Σε ένα χαλαρό και φιλόξενο χώρο θα απολαύσεις νόστιμα πιάτα διεθνούς κουζίνας, λαχταριστά ορεκτικά, φρεσκότατες σαλάτες και χορταστικά κυρίως πιάτα που παρασκευάζονται καθημερινά από τα πιο φρέσκα υλικά και βιολογικά προϊόντα της αγοράς.

e-table healthy tip: Πρέπει να δοκιμάσεις τον περίφημο vegan μουσακά με μπεσαμέλ από γάλα καρύδας, μπιφτέκια μανιταριών από μείγμα champignon, πλευρώτους, μυρωδικών και βιολογικής βρώμης, μαζί με λαχανικά και chutney φρούτων και χούμους με γλυκοπατάτα, λεμόνι, καραμελωμένα κρεμμύδια και αραβικές πίτες. Επίσης τη σαλάτα με βιολογική κινόα, αβοκάντο, αχλάδι, μυρωδικά και λάιμ ντρέσινγκ και τα linguine à la crème με μανιτάρια champignon, κολοκυθάκι, μπρόκολο, άνηθο, μαϊντανό και κρέμα καρύδας.

 

Κλείσε στο Mama Tierra

 


Casanova Da Giovanni con Tsili, Βουλιαγμένη

Υγιεινό φαγητό στη δροσερή αυλή του Casanova Da Giovanni con Tsili

Στρέφοντας το βλέμμα στα νότια προάστια, το Casanova Da Giovanni con Tsili στη Βουλιαγμένη είναι ένα ιταλικό εστιατόριο, που όχι μόνο θα σας προσφέρει πιάτα φτιαγμένα από τα καλύτερα βιολογικά υλικά αλλά θα σας εντυπωσιάσει με το ντεκόρ και τη διακόσμησή του. Διαθέτει υπέρκομψο εσωτερικό χώρο και τον πιο όμορφο κήπο που θα βρείτε στην περιοχή. Επιλέξτε να απολαύσετε το δείπνο σας στον ατμοσφαιρικά φωτισμένο κήπο του ένα βράδυ του καλοκαιριού και να είστε σίγουροι πως θα επιστρέψετε.

e-table healthy tip: Δοκίμασε τα φιλετάκια κοτόπουλο με αγκινάρα, σως λεμονιού, θυμάρι και πουρέ πατάτας, μπιφτέκι γαλοπούλας με βραστά λαχανικά και σπαγγέτι ολικής άλεσης με μπρόκολο και ντοματίνια.

 

Κλείσε στο Casanova Da Giovanni

 


Pere Ubu, Γλυφάδα

Υγιεινό φαγητό στο Pere Ubu
Υγιεινό φαγητό και εκπλεπτυσμένες γεύσεις στο Pere Ubu

Προς τα νότια προάστια, στη Γλυφάδα θα βρεις το ξεχωριστό Pere Ubu, που αποτελείται από το Pere, ένα burger bar με εκλεπτυσμένες γεύσεις και το Ubu, το οποίο προσανατολίζεται σε clean eating επιλογές με οργανικά και βιολογικά προϊόντα. Σοφιστικέ φωτεινός εσωτερικός χώρος και όμορφο αίθριο και αυλή, με χαλαρή ατμόσφαιρα που αποτελούν ιδανικό χώρο για να απολαύσεις υγιεινά smoothies και πιάτα ειδικών προδιαγραφών χωρίς γλουτένη, χορτοφαγικά και όχι μόνο. Να επισημάνουμε επίσης, ότι πρόκειται για pet friendly εστιατόριο, οπότε συνιστάται θερμά για μία… υγιεινή έξοδο παρέα με το κατοικίδιό σου!

e-table healthy tip:Τα homemade flatbreads με μια μεγάλη ποικιλία σε toppings, που ψήνονται στον πετρόφουρνο με ηφαιστειακή πέτρα, to Μπιφτέκι veggie απο quinoa με φύτρες φασολιού, relish απο κόκκινη πιπεριά και cheddar, τη σαλάτα με noodles, peanut butter, almond butter, λαχανικά και ψημένα φυστίκια τη Pizza “Πράσινη” με πέστο βασιλικού, ψητά λαχανικά και φρέσκια μοτσαρέλα. Να δοκιμάσεις επίσης τα σπαράγγια με μανιτάρια, βιολογική τομάτα, αυγά ποσέ και cranberries και τις πέννες με βιολογικό μπρόκολο και σπιτικά φρέσκα λαχανικά.

 

Κλείσε στο Pere Ubu

 


Ελλέβορο, Κουκάκι

Υγιεινό μαμαδίστικο φαγητό στο Ελλόβορο

Θα κλείσουμε με το Ελλέβορο, ένα ξεχωριστό εστιατόριο σε μία από τις πιο όμορφες γειτονιές του κέντρου, το Κουκάκι. Με παντελώς σπιτική ατμόσφαιρα, κοφτά τραπεζομάντιλα στα τραπέζια και μία ρετρό κομψότητα που παραπέμπει σε παλιό αρχοντικό, είναι ιδανικό μέρος για να απολαύσετε υγιεινό μαμαδίστικο φαγητό. Παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, πιάτα φτιαγμένα απο αγνά υλικά, μαγειρεμένα στο τσουκάλι δια χειρός της σεφ γιαγιάς Σοφίας, της κόρης και της εγγονής της. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε κάθε retro lover και όχι μόνο.

e-table healthy tip: Δοκίμασε κοτόπουλο με ανθό αλατιού αρωματισμένο με λεμόνι και σάλτσα μαιντανού, καρπάτσιο πατζάρι με ξηρούς καρπούς,πράσινο μήλο και ψητό μανούρι και τάρτα με άγρια μανιτάρια Ευβοίας, ξύγαλο Σητείας και κουλί πιπεριά Φλωρίνης.

 

Κλείσε στο Ελλέβορο

 


 

Κλείσε σε εστιατόρια με υγιεινές επιλογές 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close