45 εστιατόρια του e-table ανάμεσα στα Τοp 100 Εστιατόρια στην Ελλάδα

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η πιο “νόστιμη” τελετή ανάδειξης των 100 κορυφαίων εστιατορίων της Ελλάδας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης . 100+ επώνυμοι foodies ανέδειξαν τα top 100 εστιατόρια στην Ελλάδα για το 2018 και είμαστε πολύ περήφανοι να σου πούμε ότι σε 45 από αυτά, μπορείς να κλείσεις τραπέζι μέσω της πλατφόρμας μας!

Top 100 Restaurants

#1. Σπονδή, Παγκράτι

Στεγασμένη σε ένα νεοκλασικό κτίριο στο Παγκράτι, η Σπονδή προσφέρει εξαιρετική δημιουργική κουζίνα της με γαλλικές επιρροές, από το 1996. Κομψότητα, αυθεντικότητα και αισθητική, είναι οι λέξεις που συνοψίζουν την ατμόσφαιρα και τη φιλοσοφία της Σπονδής. Το εστιατόριο ακροβατεί ανάμεσα στην παράδοση και το ταλέντο, στην κλασική και τη μοντέρνα Γαλλική κουζίνα, δημιουργώντας μοναδικά πιάτα εμπνευσμένα από την εποχικότητα των υλικών. Ο chef Άγγελος Λάντος και η ομάδα του δημιουργούν μοναδικές γεύσεις, συνδυάζοντας αρώματα και χρώματα, με σεβασμό στην Γαλλική παραδοσιακή κουζίνα.

Διάκριση για Best Wine List 

 

#3. Varoulko seaside, Μικρολίμανο

Το εστιατόριο Βαρούλκο Seaside στο Μικρολίμανο είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια για ελληνική – δημιουργική κουζίνα, φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Το εστιατόριο βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία στην Αττική, στο γραφικό Μικρολίμανο με θέα την όμορφη μαρίνα και τον ιστιοπλοϊκό όμιλο. Ο φωτεινός και κομψός χώρος δίπλα στη θάλασσα και οι υπέροχες gourmet γεύσεις θα σε ταξιδέψουν στα όμορφα ελληνικά νησιά και το καλοκαίρι.

 

#4. Vezené, περιοχή Χίλτον

Το Vezené, είναι ένα ελληνικό μπιστρό μπαρ, που έχει τις ρίζες του στο Μεγανήσι Λευκάδος. Διαθέτει προσωπικό χαρακτήρα, διεθνή ματιά, αλλά και ιδιαίτερη αγάπη για τις τοπικές παραδόσεις. Είναι το πρώτο εστιατόριο στην Αθήνα που ανέδειξε και καθιέρωσε ιδιαίτερες, off-broadway κοπές κρέατος, καθώς και την ξεχασμένη τέχνη του σιτέματος, παρουσιάζοντας ελληνικές συνταγές όπως το γιουβέτσι και το παστίτσιο μέσω της φιλοσοφίας του whole animal butchery.

 

#6. Nolan, κέντρο Αθήνας

Αγαπημένος προορισμός στην «πιάτσα» των έθνικ αλλά και gourmet εστιατορίων, το Nolan, πήρε το όνομά του από το διάσημο σκηνοθέτη Christopher Nolan (βλέπε τριλογία του Batman). Ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη εμφάνισή του: μικροσκοπικό και ψηλοτάβανο, με μία τεράστια τζαμαρία που καλύπτει ολόκληρη την πρόσοψη και μίνιμαλ διακόσμηση με καθαρές γραμμές σε άσπρο, γκρι και μαύρο. Η κουζίνα του είναι δημιουργική διεθνής με ασιατικό προσανατολισμό, ενώ στο μενού υπάρχουν και ενδιαφέροντες συνδυασμοί με προσθήκες ελληνικών γεύσεων. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και σίγουρα δε θέλεις να το χάσεις.

Game Changer Διάκριση: Σωτήρης Κοντιζάς

 

#7. Cookoovaya, Περιοχή Χίλτον

Αν σου αρέσουν οι gourmet γεύσεις, τότε ετοιμάσου να ζήσεις μία αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία στο εστιατόριο Cookoovaya. Το εστιατόριο αυτό βρίσκεται στην Περιοχή του Χίλτον και είναι ένα από τα top hot spots της Αθήνας για ελληνική δημιουργική κουζίνα. Στη Cookoovaya, γέλια, μαχαιροπίρουνα και πιάτα συνθέτουν τη γευστική μελωδία κάθε ημέρας. Ένας λιτός και άνετος χώρος με αέρα διακριτικής πολυτέλειας και ατμόσφαιρα, θα σε ταξιδέψει στην αστική Αθήνα του ’60 αλλά και στα καλά γαλλικά μπιστρό.

Best Dessert Διάκριση για επιδόρπιο Μπουγάτσα

 

#10. Botrini’s Χαλάνδρι

Το εστιατόριο Botrini’s στο Χαλάνδρι αποτελεί την πραγματοποίηση ενός ονείρου του γνωστού σεφ Έκτορα Μποτρίνι. Η μεσογειακή κουζίνα, τα εκλεκτά υλικά και η φαντασία του δημοφιλούς σεφ συναντούν το ξεχωριστό περιβάλλον του εστιατορίου και φέρνουν εσένα και το έτερον ήμισυ κοντά στην προσιτή υψηλή γαστρονομία. Μια όμορφη μονοκατοικία με καταπράσινο κήπο, minimal αισθητική και διακριτική πολυτέλεια θα σε φιλοξενήσουν με τον καλύτερο τρόπο την ημέρα των Ερωτευμένων.

 

#13. Hytra, Νεός Κόσμος

Στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, θα βρεις το δημιουργικό εστιατόριο Hytra. Με εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, μπορείς να απολαύσεις gourmet πιάτα που δημιουργούνται με βάση ελληνικά προϊόντα και ελληνικές γεύσεις. Το Hytra συνδυάζει υπέροχα την ελληνική παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία, προσφέροντας ένα γεύμα υψηλών προδιαγραφών.

 

#16. CTC, Ιλίσια

Επόμενο στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια είναι το εστιατόριο CTC στα ΙλίσιαΠρόκειται για το νεότερο degustation εστιατόριο της Αθήνας. Προσφέρει ελληνική δημιουργική κουζίνα, αποτελώντας την πρώτη επιχειρηματική προσπάθεια του πολυβραβευμένου Σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη. Παίζοντας δημιουργικά με την παρήχηση της λέξης “σίτιση”, το CTC είναι ένας ξεχωριστός minimal χώρος με ευρωπαϊκό αέρα και ξεχωριστό φαγητό. Ετοιμάσου για ένα μοναδικό ταξίδι υψηλής γαστρονομίας, με μία πανδαισία γεύσεων, αρωμάτων και χρωμάτων!

 

#21. Βασίλαινας, Περιοχή Χίλτον

Μετά από 96 χρόνια στον Πειραιά, ο θρυλικός και πολυβραβευμένος Βασίλαινας, -αν δεν το ξέρεις ήδη δηλαδή- βρίσκεται στην περιοχή του Χίλτον, σε μια από τις πιο ανερχόμενες γαστρονομικές πιάτσες της πόλης και προσφέρει πραγματικά ελληνική δημιουργική κουζίνα. Διασημότητες όπως ο Ουίνστων Τσώρτσιλ και ο Ελία Καζάν, η Ρόμι Σνάϊντερ και η Σοφία Λώρεν, η Ειρήνη Παππά και η Μελίνα Μερκούρη έχουν απολαύσει το εκλεκτό φαγητό του. Ο Βασίλαινας ήταν το πρώτο εστιατόριο που καθιέρωσε το menu degustation στην Ελλάδα. Ο υψηλής αισθητικής χώρος, με τοίχους από ηφαιστειακή ελαφρόπετρα αποπνέει την αστική αίγλη του ’60 ενώ οι εκατοντάδες φωτισμένες φιάλες κρασιού που κρέμονται από την οροφή, δημιουργούν  μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

 

#24. Premiere Restaurant Intercontinental, Νεός Κόσμος

Το εστιατόριο Première  βρίσκεται στο 10ο όροφο του ξενοδοχείου Athenaeum InterContinental στη Λεωφόρο Συγγρού. Πρόκειται για έναν υπέροχο χώρο με θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό που χαρακτηρίζεται από φινετσάτη διακόσμηση και απέριττη πολυτέλεια. Το  Première προσφέρει νόστιμη μεσογειακή κουζίνα με έμφαση στις γαλλικές σπεσιαλιτέ, ενώ παράλληλα φιλοξενεί μία από τις πιο πλούσιες wine lists της Αθηναϊκής σκηνής με ετικέτες που καλύπτουν τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές ζώνες του κόσμου.

 

#26. Scala Vinoteca, κέντρο Αθήνας

Ένα φοβερό wine bar στο Κολωνάκι που πρέπει να πας οπωσδήποτε για καλό κρασί και νόστιμη μεσογειακή κουζίνα με επιρροές από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική είναι το εστιατόριο Scala Vinoteca. Ένας μοντέρνος χώρος όπου κυριαρχούν το ξύλο, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, μια υπέροχη μαύρη deco κάβα και η hit ξύλινη βεράντα στην οδό Σινά, αποτελεί ιδανικό τόπο συνάντησης για κρασί και εκλεκτισμένες γεύσεις αλλά και σπεσιαλιτέ από τον γνωστό και μοναδικό στο είδος του σεφ Δημήτρη Κοντόπουλο.

 

#32. Tudor Hall, κέντρο Αθήνας

Το εστιατόριο Tudor Hall στο Σύνταγμαστον 7o όροφο του King George, σε περιμένει για να απολαύσεις αυθεντικά ελληνικά εποχιακά πιάτα με μια μοντέρνα νότα, στην καρδιά της πόλης. Με μοναδική νεοκλασική διακόσμηση, απαράμιλλη θέα στην Ακρόπολησύγχρονη ελληνική κουζίνα και αυθεντικά κοκτέιλ σε περιμένει έναεξαιρετικό μενού από το σεφ Αλέξανδρο Κοσκινάπου βασίζεται στα φρέσκα εποχιακά λαχανικά και τις πρώτες ύλες.

 

#36. Oozora, Κηφισιά

Εάν πάλι θέλεις να επισκεφθείς ένα από τα κορυφαία ασιατικά εστιατόρια στην Αθήνα, δε μένει παρά να πας στο εστιατόριο Oozora the House στην Κηφισιά. Χαλαρή ατμόσφαιρα, λιτή και προσεγμένη διακόσμηση και φυσικά εξαιρετικά ασιατικά πιάτα, είναι αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει. Ο executive Sushi chef του Oozora the HouseAndy Lay μαζί με την ομάδα του, σε εισάγει στο sushi χρησιμοποιώντας τεχνικές και εξαιρετικές πρώτες ύλες, προσφέροντάς σου μια μοναδική εμπειρία ιαπωνικών γεύσεων. Δοκίμασε μοναδικά sushi rollsnigiri platters με akami, maki, salmon, seabass και αρκετές επιλογές αν είσαι vegetarian.

 

#38. Αυλή, Ρέθυμνο

ΑΥΛΗ στο Ρέθυμνο, ένα από τα  καλύτερα εστιατόρια της χώρας, που για πάνω από 30 χρόνια, συνεχώς ψάχνει και προτείνει εκλεκτά εδέσματα που βαδίζουν στην μοντέρνα πλευρά και δημιουργούν τα χνάρια της σύγχρονης κρητικής κουζίνας. Στεγάζεται σ’ ένα από το πιο όμορφα κρητοβενετσιάνικα αρχοντικά του 16ου αιώνα,  με ένα φοβερό εσωτερικό χώρο και μία πανέμορφη αυλή. Διαθέτει επίσης μια φημισμένη Οινοθήκη, με αξιοσημείωτη επιλογή ελληνικών κρασιών.

 

#43. Simul, Κολωνάκι

Minimal διακόσμηση, χαλαρωτική ατμόσφαιρα και διεθνής κουζίνα με ελληνικές επιρροές, είναι αυτά που θα συναντήσεις στο Simul στο Κολωνάκι. Στην οδό Υψηλάντου 63, θα βρεις ένα μοντέρνο και ταυτόχρονα διαφορετικό εστιατόριο. Η φιλοσοφία του διάσημου σεφ Νίκου Θωμά στηρίζεται στις διαθέσιμες πρώτες ύλες – ανάλογα τη στιγμή και την εποχή, γεγονός που οδηγεί σε συχνές αλλαγές του καταλόγου. Πιάτα με ωμό ψάρι και κρέας, έχουν πάντα όμως πρωταγωνιστικό ρόλο στο μενού.

 

#44. L’ Abrevoir, Κολωνάκι

Το εστιατόριο L’ Abreuvoir στο Κολωνάκι είναι ένα από τα πιο παλιά γαλλικά εστιατόρια της Αθήνας. Το Abreuvoir μετρά ήδη περισσότερα από 40 χρόνια ιστορίας και συνεχίζει σταθερά να επιλέγεται για business lunch. Σε ένα φιλόξενο και κομψό χώρο, με αέρα πολυτέλειας και γαλλική ατμόσφαιρα, θα δοκιμάσεις νόστιμα πιάτα υψηλής γαλλικής γαστρονομίας.

 

#46. GB Roof Garden Hotel Grande Bretagne, κέντρο Αθήνας

Ένα από τα πιο γνωστά και καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Μιλάμε φυσικά για το GB Roof Garden Restaurantτο οποίο αποτελεί αδιαμφισβήτητα το ομορφότερο σημείο του κέντρου της Αθήνας, για απολαυστική θέα σε συνδυασμό με ανυπέρβλητες γεύσεις. Σε ένα ζεστό και πολυτελή χώρο υψηλής αισθητικής, θα απολαύσεις το φαγητό σου με θέα την Ακρόπολητο λόφο του Λυκαβηττού και τη πολυσύχναστη Πλατεία Συντάγματος. Στο GB Roof Garden Restaurant εφαρμόζεται καθημερινά η υψηλή τέχνη της γαστρονομίας, σχεδιασμένη από  τον Executive Chef Αστέριο Κουστούδη και την ομάδα του, προσφέροντας νόστιμες και υγιεινές απολαύσεις.

 

#54. Ψάριστον, Νεό Ηράκλειο

Το βασίλειο των φρέσκων θαλασσινών έχει όνομα… και φυσικά δεν είναι άλλο από το Ψάριστον. Αποτελεί την πιο κλασική ψαροταβέρνα στο Νέο Ηράκλειο, τόσο μακριά από τη θάλασσα και τόσο κοντά σε ψάρια, θαλασσινά και γευστικά πιάτα με τα πιο φρέσκα υλικά της ελληνικής θάλασσας. Διακόσμηση γνήσιας ψαροταβέρνας και φιλοξενία από τις λίγες, το κάνουν να ξεχωρίζει. Στο μενού του θα βρεις μία μεγάλη ποικιλία με ξεχωριστά πιάτα και ψαρομεζέδες, όπως χταποδοσαλάτα, φάβα παντρεμένη, φρέσκιες καραβίδες, σαργό, γαρίδες λεμονομουσταρδάτες, κυδώνια ψητά καυτερά, καραβιδόψυχα και λαχταριστή μαγειρευτή μπραντάδα.

#59. Milos Restaurant, Περιοχή Χίλτον

Το Estiatorio Milos στο Χίλτον είναι ένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια στον κόσμο. Ο Κώστας Σπηλιάδης φροντίζει για την εκλεκτή ελληνική κουζίνα και τις μεσογειακές σπεσιαλιτέ που ετοιμάζονται καθημερινά με τα πιο φρέσκα υλικά της αγοράς. Το μενού του εστιατορίου Milos προσφέρει απλές συνταγές που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα των υλικών και τις καθαρές γεύσεις.

 

#60. Βεντήρη Roast House, Ιλίσια

Ένας επιβλητικός χώρος με εντυπωσιακή αισθητική, μας ανοίγει τις πόρτες του στα Ιλίσια. Στο εστιατόριο Βεντήρη Roast House, μπορείς να απολαύσεις στον ίδιο χώρο από τη μία πλευρά την ανοιχτή κουζίνα, με τις σούβλες, τις σχάρες και τον ξυλόφουρνο για να σου ανοίγουν την όρεξη και από την άλλη πλευρά το ψυγείο με την πλούσια συλλογή τυριών που διαθέτει.

 

#62. Alfredo’s Grand Dining, Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκη

Το Alfredo’s Grand Dining είναι το πολυτελές εστιατόριο στην Θεσσαλονίκη, που σε προσκαλεί να ανακαλύψεις την υψηλή γαστρονομία. Βρίσκεται στο Αεροδρόμιο και προσφέρει μεσογειακή κουζίνα.Πάντα με γνώμονα την κορυφαία ποιότητα, ο executive chef του Alfredo’s Grand Dining Απόστολος Αλτάνης, υπόσχεται μία πανδαισία εκλεκτών γεύσεων και γαστριμαργικών εκπλήξεων. To Alfredo’s Grand Dining απολαμβάνει τη θέση του καλύτερου εστιατορίου της Θεσσαλονίκης, καθώς είναι βραβευμένο με 15 Χρυσούς Σκούφους, τη μέγιστη γαστρονομική διάκριση στην Ελλάδα!

 

#63. Fuga, Μέγαρο Μουσικής

Το εστιατόριο Fuga βρίσκεται μέσα στο κήπο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην κορυφή της καταπράσινης πλαγιάς του, προσφέροντας μεσογειακές γεύσεις με ιταλικές πινελιές, σε μια μοναδική θέα της πόλης. Lounge ατμόσφαιρα, κομψότητα, υπέροχη θέα, συνθέτουν ένα όμορφο σκηνικό στην καρδιά της Αθήνας, ιδανικό για μία χαλαρή γευστική απόδραση από την καθημερινότητα. Πάστα, ριζότι, ψάρι, κρέας, φανταστικά κοκτέιλ και πολλές ακόμα σπεσιαλιτέ, σε περιμένουν!

 

#66. Ε/Γ Ταξιδεύοντας στα Βόρεια, Νέα Ερυθραία

Το εστιατόριο Ε/Γ Ταξιδεύοντας στα Βόρεια προσφέρει ελληνική κουζίνα και φημίζεται για φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά. Πρόκειται για μια πολύ καλή και διάσημη ψαροταβέρνα στα βόρεια προάστια που έχεις πιστούς πελάτες από ολόκληρη την Αττική. Ο χώρος είναι φωτεινός και φιλόξενος, συνδυάζοντας τη μοντέρνα διακόσμηση με παραδοσιακά στοιχεία που θα σε ταξιδέψουν μέχρι τα ελληνικά νησιά, θυμίζοντας έντονα καλοκαίρι και θάλασσα.

 

#68. Feedέλ Urban Gastronomy, κέντρο Αθήνας

Tο Feedέλ Urban Gastronomy είναι ένα μικρό cozy εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Οι γεύσεις που εκπροσωπεί είναι αυστηρά ελληνικές και δημιουργούνται αποκλειστικά με ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα. Το μενού του εστιατορίου το έχει δημιουργήσει ο βραβευμένος σεφ Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

 

#69. Izakaya, Κολωνάκι

Για Ιαπωνική fashion κουζίνα στο Κολωνάκι, ο προορισμός σου είναι ένας και είναι το εστιατόριο Izakaya. Ο χώρος του είναι μικρός, casual, χαλαρός, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακός, με διακόσμηση που συνδυάζει την ιαπωνική παράδοση με βιομηχανικά στοιχεία που δένουν αρμονικά με τις πολύχρωμες pop art αφίσες στους τοίχους. Ενώ, highlight του εστιατορίου αποτελεί η ανοιχτή του κουζίνα, στην οποία μαγειρεύονται μπροστά σου οι παραγγελίες του. Προσφέρει μία ποικιλία από starterssushi & sashiminoodles και rice plates και φανταστικά γλυκά.

 

#75. Metropolis Roof Garden, κέντρο Αθήνας

Το Metropolis Roof Garden στο ξενοδοχείο Electra Metropolis, είναι ένα εστιατόριο που σερβίρει μεσογειακή κουζίνα και προσφέρει μοναδική θέα όλης της Αθήνας, από το 10ο όροφο του ξενοδοχείου όπου βρίσκεται. Το φαγητό που σερβίρει είναι υψηλών προδιαγραφών και περιλαμβάνει πιάτα όπως φάβα με φούσκες Καλύμνου, αλμύρα και αμπελοβλάσταρα, σιουφιχτά παστιτσάδα, αλλά και ιβηρικό χοιρινό με πατρινή μπίρα ή σφυρίδα με γλάσο τομάτας, αγκινάρα Ιερουσαλήμ και κους κους κουνουπιδιού και άλλα.

 

#77. Balthazar, Αμπελόκηποι

To bar-restaurant Balthazar είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας. Στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό στην οδο Τσόχα και ξεχωρίζει όχι μόνο για τον όμορφο εσωτερικό του χώρο αλλά και για τον εντυπωσιακός του κήπο. H κουζίνα που εκπροσωπεί είναι μεσογειακή fusion με επικεφαλής τον γνωστό σεφ Χριστόφορο Πέσκια, ο όποιος έχει διαμορφώσει ένα άκρως δημιουργικό μενού.

 

#79. Kiouzin Αθήνα

Στην οδό Λυκαβηττού 16, θα βρεις το εστιατόριο Κιουζίν. Είναι μία ξεχωριστή πρόταση με ιδιαίτερο χαρακτήρα, ζεστό και φιλικό περιβάλλον που προσφέρει παραλλαγμένες παραδοσιακές συνταγές σπιτικού φαγητού. Εκεί θα βρεις superfoods που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς, αλλά και πιάτα μαγειρεμένα με ολόφρεσκα ελληνικά προϊόντα. Σε ένα χώρο με vintage διακόσμηση και αισθητική, θα δοκιμάσεις φοβερές σπεσιαλιτέ με Ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα, που συνδυάζονται ιδανικά με κρασιά από Ελληνικούς αμπελώνες.

 

#86. Αιόλου 68, κέντρο Αθήνας

Καλοκαίρι, ελληνικό νησί, ψαράκι… Ουπς! Όχι είσαι εκεί! Και όμως, βρίσκεσαι στην καρδιά της Αθήνας και απολαμβάνεις κομψή γαστρονομία με θαλασσινά. Φυσικά γίνεται λόγος για το fish restaurant Αιόλου 68, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και εκπλήσσει τους καλεσμένους του με τη μοναδική του διακόσμηση που σε κάνει πραγματικά να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε νησί, αλλά και τις μοναδικές φρέσκες θαλασσινές  του δημιουργίες. Ικανοί σε δύο κουζίνες, οι σεφ του εστιατορίου, δεν αφήνουν παραπονεμένους τους λάτρεις του κρέατος, αφού πέρα από τα εξαιρετικά θαλασσινά τους πιάτα, όπως είναι η μπουγιαμπέσα και η μακαρονάδα θαλασσινών, προσφέρουν και υπέροχες επιλογές με κρέας, όπως μοσχαρίσιο συκώτι.

 

#90. Mono Restaurant, Αθήνα

Το Mono Restaurant είναι ένα μοναδικό wine restaurant στο κέντρο της Αθήνας, ακριβώς δίπλα από την Μητρόπολη. Ο σεφ του εστιατορίου Βασίλης Βασιλείου δημιουργεί μοναδικές γεύσεις με εποχικά υλικά βασισμένα στηνελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Ο στόχος του σεφ είναι το φαγητό του να έχει πλούσια γεύση χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά της εποχής και σύγχρονες τεχνικές. Το μεγάλο ατού του εστιατορίου είναι η πλούσια λίστα κρασιών που συνδυάζονται ιδανικά με τα πιάτα του σεφ.

 

#91. Μυστικός Κήπος, Χαλάνδρι

Τελευταία πρόταση για μεζεδοπωλεία με αυλή στο Χαλάνδρι είναι ο Μυστικός Κήπος, που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις για την καλή ελληνική κουζίνα και την ευχάριστη ατμόσφαιρα. Σε μία όμορφη αυλή με χρωματιστές καρέκλες , θα δοκιμάσεις ένα εξαιρετικό μενού με παραδοσιακούς μεζέδες και νόστιμες χειροποίητες σπεσιαλιτέ. Δοκίμασε bao buns με μοσχαρίσια μάγουλα, τηγανιά μανιταριών με θυμάρι και λάδι τρούφαςαλμυρά κανταϊφάκια με παστουρμά, φάβα με χέλι Άρτας , τηγανιτό χταπόδιγαύρο μαρινάτο σε μπρουσκέτα με μους ταραμά, τα οποία θα συνοδεύσεις με ούζο, τσίπουρο, καλό κρασί και εκλεκτή ρακή.

 

#95. Kastri Bistro, Νέα Ερυθραία

Μέσα σε μια όαση πρασίνου, το Kastri Bistro ξεχωρίζει για τη φιλόξενη ατμόσφαιρα και την κομψή αισθητική του κάθε ώρα της ημέρας. Οι γεύσεις στο εστιατόριο του Domotel Kastri στρέφονται γύρω από την Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα, χωρίς να λείπουν οι μεσογειακές πινελιές. Ο Executive Chef του ξενοδοχείου Θοδωρής Καρίνος και ο Chef de Cuisine Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στις ελληνικές πρώτες ύλες με σημαντική εξαίρεση τα γευστικά κρέατα της Macelleria Oberto που εισάγονται από την Ιταλία.

 


Top 10 Categories 

Top 10 Newcomers: Τα καλύτερα νέα εστιατόρια

1. Parla, Κηφισιά

Αποτελώντας το απόλυτο ιταλικό γαστρονομικό σποτ στην περιοχή της Κηφισιάς, το εστιατόριο Parla θα γίνει η αγαπημένη σου επιλογή για ιταλικό στα Βόρεια Προάστια. Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο διατηρητέο κτήριο του 19ου αιώνα με αρχιτεκτονικές επιρροές από την Τοσκάνη, πλαισιωμένο από έναν υπέροχο κήπο, τραβώντας τα βλέμματα όλων. Σήμα κατατεθέν του… η κομψή του διακόσμηση και οι μοναδικές ιταλικές του επιλογές, με το γαστρονομικό αποτύπωμα του βραβευμένου Chef Θοδωρή Παπανικολάου.

 

6. Coyoacan, Θησείο

Το bar restaurant Coyoacan, βρίσκεται στην οδό Ηρακλειδών στο Θησείο και πήρε το όνομα του από γνωστή συνοικία του Μεξικού. Πανέμορφος χώρος με ανισόπεδες αίθουσες, συνδυάζει αρμονικά τα δωμάτια με art gallery και το μεγάλο εύρος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, οι οποίες δίνουν μια ξεχωριστή νότα. Μην περιμένεις τίποτα λιγότερο από το απίστευτο brunch, τα μοναδικά κοκτέιλ που προσφέρει στο bar σε λάτιν ρυθμούς, αλλά και εκπληκτική κουζίνα που σε ταξιδεύει.

 


Top 10 Ethnic Cuisine Restaurants

3. Nolan, κέντρο Αθήνας

7. Oozora, Κηφισιά

9. Pink Elephant, Χαλάνδρι

Στο ινδικό εστιατόριο Pink Elephant στο Χαλάνδρι θα απολαύσεις μία αληθινή γιορτή αισθήσεων, στην οποία κυριαρχούν τα ζωηρά χρώματα, τα αρώματα, σπάνια μπαχαρικά και εξωτικά φρούτα, μία μεγάλη ποικιλία γεύσεων, αλλά και δεκάδες μαρινάδες και σάλτσες με φρέσκα υλικά. Εκεί θα επίσης βρεις να χρησιμοποιείται ο παραδοσιακός ινδικός πήλινος φούρνος με κάρβουνα tandoor, που δίνει στα πιάτα μία άλλη αίσθηση γεύσης, πιο μαγευτική.  Πέρα από τα παραδοσιακά όμως ινδικά καυτερά του πιάτα, θα βρεις και άλλες κρεμώδεις, φρουτώδεις και δροσερές γεύσεις, για όλα τα γούστα. Ο χώρος του είναι ζεστός, φιλικός και με έντονα χρώματα, όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα Ινδικό εστιατόριο, κάνοντας το ταξίδι σου στη μακρινή Ινδία, ακόμα πιο αληθινό!


Top 10 Εστιατόρια για Ψάρι

1. Varoulko Seaside, Μικρολίμανο

4. Milos Restaurant, Περιοχή Χίλτον

7. Kollias Seafood Restaurant, Παλαιό Φάληρο

Το εστιατόριο Κόλλιας είναι το μέρος που θα φάει κανείς καλό ψάρι στην Αθήνα. Εδώ και τρεις δεκαετίες, από τότε που διατηρούσε το εστιατόριο στα Ταμπούρια στο Κερατσίνι μέχρι και σήμερα που μεταφέρθηκε στο Φάληρο, προσφέρει μοναδικές γεύσεις ολόφρεσκων θαλασσινών και ψαριών. Ολόφρεσκα ψάρια ψημένα σε κρούστα αλατιού, στα κάρβουνα ή τηγανητά, εξαιρετική μελιτζανοσαλάτα και φρέσκια αχινοσαλάτα, μακαρονάδες με γαρίδες, καραβίδες και άλλα θαλασσινά είναι μερικά από τα πιάτα που σας προτείνουμε να επιλέξετε από το πλούσιο μενού.

 

8. Δουράμπεης Oyster, Ψυχικό

Μόλις 10 λεπτά περπάτημα από τη στάση του μετρό Κατεχάκη, το Δουράμπεης Oyster προσφέρει ελληνική κουζίνα και φημίζεται για τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά. Πρόκειται για έναν γνωστό και κομψό χώρο, με φωτεινά χρώματα, μοντέρνο design, ατμοσφαιρικό φωτισμό και lounge ατμόσφαιρα, ιδανικό για μια επαγγελματική συνάντηση. Το εστιατόριο Δουράμπεης Oyster δίνει έμφαση στα φρέσκα όστρακα που θα γευτείς σε αφθονία και εκπληκτικές συνταγές.

 

10. 7 Θάλασσες, Θεσσαλονίκη Κέντρο

Οι 7 Θάλασσες είναι ένα διάσημο fish restaurant στην Θεσσαλονίκη με εκλεπτυσμένο μενού. Το εστιατόριο αυτό είναι από τα κορυφαία στην κατηγορία του καθώς είναι βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο το 2010 και κατέχει επίσης το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Οι υψηλές γαστρονομικές δημιουργίες, η προσοχή στη λεπτομέρεια και η ανάδειξη των φρεσκάδας των πρώτων υλών με σεβασμό πάντα στη μαγειρική σοφία της Μεσογείου έρχονται να δέσουν με την ξεχωριστή ατμόσφαιρα ενός χώρου που προσφέρει στους πελάτες του ένα ατελείωτο ταξίδι γεύσεων. Το μενού απαρτίζεται από μια σειρά ορεκτικών και κυρίως πιάτων που συνδυάζονται με την ευρεία κάβα κρασιών του εστιατορίου.

 


Top 10 Εστιατόρια για Κρέας

2. Vezene, Περιοχή Χίλτον

9. Tzaki Ho, Χορτιατής, Θεσσαλονίκη

Ένας cozy χώρος που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο το παραδοσιακό με το μοντέρνο, προσεγμένη διακόσμηση και ένα όμορφο τζάκι με ζεστασιά για τις κρύες μέρες και μία δροσερή αυλή για το καλοκαίρι, θα γίνει το στέκι της παρέας και των καλοφαγάδων. Το Tzaki Ho στον Χορτιάτη προσφέρει κρέας από όλον τον κόσμο, ντόπιες εκλεκτές πρώτες ύλες και εξαιρετικό κρασί!  

 


Top 10 Bar Restaurants/ Wine-restaurants

1.By the Glass, κέντρο Αθήνας

Εάν θες να πας για φαγητό μετά το θέατρο σε κάποιο wine bar restaurant, τότε σου προτείνουμε το By the glass στο κέντρο της ΑθήναςΣε μία από τις πιο ιστορικές στοές της Αθήνας, τη στοά Ράλλη , θα βρεις είναι ένα από τα καλύτερα wine bar για καλό κρασί και  νόστιμη μεσογειακή κουζίνα.  Ο χώρος είναι κομψός και cozy, με μια υπέροχη μπάρα και ένα δροσερό αίθριο που θα φιλοξενήσει εσένα και την παρέα σου με τον καλύτερο τρόπο. Το μενού του By the glass περιλαμβάνει κλασικές επιλογές και gourmet σπεσιαλιτέ για να συνοδεύσετε περισσότερες από 300 ετικέτες, με περισσότερες από 100 σε ποτήρι – από τον Ελληνικό και διεθνή αμπελώνα αλλά και σπάνιες συλλεκτικές φιάλες!

5. Scala Vinoteca, Κολωνάκι

7. Balthazar, Αμπελόκηποι

 


Top 10 All-Day Restaurants: Restaurant, Breakfast, Brunch

1. nice n easy, Κολωνάκι

Στην καρδιά του Κολωνακίου, στην οδό Ομήρου 60 & Σκουφά, βρίσκεται το all-day cafe restaurant Nice ‘n Easy. Προσεγμένο μεσογειακό μενού, φιλοσοφία δημιουργίας, σωστή και διακριτική εξυπηρέτηση είναι αυτά που το χαρακτηρίζουν. Στο Nice ‘n Easy θα βρεις επιλογές για όλα τα γούστα. Βιολογικά, υγιεινά, ελαφριά, χορτοφαγικά,για λάτρεις του κρέατους και νόστιμα πιάτα με έθνικ πινελιές όπως φρέσκος άγριος σολωμός φούρνου, pancakes  με φρούτα του δάσους και organic muesli για πρωινό και το πεντανόστιμο Michael Jackson (skinny burger), με ελάχιστες θερμίδες.

 

7. Yolenis, Κολωνάκι

Ανανεωμένο και με νέα διάθεση, το Yoleni’s – Greek Gastronomy center, άνοιξε τις πόρτες του και σε περιμένει, με ένα ολοκαίνουργιο concept, μετατρέποντας το αίθριο του πολυχώρου της Yoleni’s, σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξερεύνησης ελληνικών παραδοσιακών πιάτων. Βρισκόμενο στο Κολωνάκι, έχει ήδη καταφέρει να εντυπωσιάσει με τις νέες του γευστικές προτάσεις, καθώς και την lounge μοντέρνα και χαλαρή ατμόσφαιρά του. Συνταγές από ολόκληρη την Ελλάδα, προσεκτικά επιλεγμένες από 6 προικισμένες μαγείρισσες, με τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά, συνθέτoυν έναν ευφάνταστο και χορταστικό κατάλογο, αναδεικνύοντας τις τοπικές γεύσεις και παραδόσεις τους.

 

 


Top 10 Εστιατόρια για Οικογένειες

2. Cookoovaya, Περιοχή Χίλτον

5. Το Βραστό, Χαλάνδρι

Το Βραστό στο Χαλάνδρι είναι μια οικογενειακή ταβέρνα με μεγάλη ιστορία. Στο Πολύδροσο Χαλανδρίου, θα βρεις ένα εξαιρετικό στέκι που σερβίρει παραδοσιακά ελληνικά πιάτα που θυμίζουν γεύσεις κυριακάτικου τραπεζιού, μαγειρεμένα με μεράκι και αγάπη. Το Βραστό πήρε το όνομά του από το πιο γνωστό του πιάτο: την κλασική κρεατόσουπα, “το βραστό” δηλαδή, το μοσχαρίσιο κρέας από ελιά και κότσι, με πατάτες, καρότα και σέλινο σε ζωμό κονσομέ σε ένα μοναδικό πιάτο. Μπορείς καθημερινά να ενημερωθείς για τα πιάτα ημέρας.

7. nice n easy, Κολωνακι


Top 10 Hidden Gems

2. Spit Jack, κέντρο Αθήνας

Το εστιατόριο Spit Jack στο Σύνταγμα είναι το νέο γκουρμέ ψητοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας! Πρόκεται για το νέο γευστικό εγχείρημα του Γιώργου Μελισσάρη και του Γιώργου Κανελλόπουλου με μια rotisserie να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, όπου αργοψήνει στη σούβλα του ζουμερές πάπιες, μοσχάρι, κοτόπουλα και πορκέτες. Τα νόστιμα κρεατικά πλαισιώνουν διάφορες σαλάτες, ψητό βουτυράτο καλαμπόκι, πουρές πατάτας ενώ μπορείς να παραγγείλεις το κρέας να σου σερβιριστεί σε μακρόστενο ψωμάκι brioche.

 

8. Μικρές Κυκλάδες, Ηλιούπολη

Οι Μικρές Κυκλάδες, ένα φοβερό εστιατόριο προσφέρει ελληνική κουζίνα και ένα πλούσιο μενού βασισμένο στο ψάρι. Πρόκειται για το αδερφάκι του γνωστού εστιατορίου Μπαλκόνι στις Κυκλάδες  στον Καρέα που δημιούργησε ο Άγγελος Κωβαίος από τη Σχοινούσα. Ο χώρος είναι ζεστός και φιλόξενος ενώ διατηρεί το παραδοσιακό κλίμα και την ατμόσφαιρα των Κυκλάδων. Ο χώρος είναι ζεστός και φιλόξενος ενώ διατηρεί το παραδοσιακό κλίμα και την ατμόσφαιρα των Κυκλάδων. Άριστες πρώτες ύλες και προϊόντα από τη Σχοινούσα και τις Μικρές Κυκλάδες είναι τα βασικά συστατικά των πάντα δημιουργικών συνταγών που ετοιμάζουν οι σεφ Γιάννης Καρακατσάνης και Σταύρος Σπανέλης.


 

 

 

 

Σχετικά με τον Αρθογράφο

e-table.gr
Author with 952 posts
Περισσοτερα για e-table.gr

Σχετικά Άρθρα