Οι 10 εθνικοί πειρασμοί της Ινδίας

2.9K

Είναι μία από τις πιο διάσημες κουζίνες του κόσμου με υποστηρικτές που απλώνονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Η Ινδική κουζίνα, αναπτύχθηκε με βάση την πίστη του Dharma και της χορτοφαγίας και τα υλικά που έχουν εισχωρήσει σε κάθε κουζίνα που υπάρχει. Η εξέλιξή της δεν σταματά ποτέ χάρη στην αλληλεπίδρασή της με άλλους πολιτισμούς. Γι’ αυτό και συγκεντρώσαμε τα 10 από τα διασημότερα πιάτα της ινδικής γαστρονομίας και σας τα παρουσιάζουμε για να ταξιδέψετε και εσείς μαζί μας στην ινδική κουλτούρα.

Biryani

Αποτέλεσμα εικόνας για biryani
Biryani

Aρωματικό ρύζι με πολλά μπαχαρικά -κυρίως με σαφράν– που σερβίρεται με κοτόπουλο ή αρνί. Πιο αισθητή είναι η γεύση του σαφράν, αλλά αναδύει έντονα ένα άρωμα από κάρδαμο και κανέλλα. Πρόκειται για ένα πιάτο που στην Ινδία θεωρείται γιορτινό και συνοδεύεται με κρύα spicy raita.

Tandoori chicken

Αποτέλεσμα εικόνας για tandoori chicken
Tandoori chicken


Δε νομίζω ότι υπάρχει κατάλογος ινδικού εστιατορίου που να μην περιλαμβάνει tandoori. Το κοτόπουλο μαρινάρεται για ώρες μέσα σε γιαούρτι και μπαχαρικά και μετά ψήνεται στον ινδικό φούρνο, tandoor. Κλασσική ινδική συνταγή που τρώγεται ως ορεκτικό, αλλά και κυρίως πιάτο. Φυσικά, όπως μπορεί κανείς εύκολο να φανταστεί, είναι ιδαίτερα αγαπητό στα παιδιά!

Idli

Αποτέλεσμα εικόνας για idli
Idli

Αλεσμένο ρύζι και φακές, μαγειρεμένα στον ατμό σε σχήμα μπιφτεκιού. Μπορεί να μην ακούγεται λαχταριστό, οι Ινδοί όμως το τιμούν! Πρόκειται μάλιστα για ένα παραδοσιακό πρωινό της Νοτιο-Ινδικής κουζίνας, ως αλμυρό κέικ που έχει συνήθως δύο με τρεις ίντσες διάμετρο. Παρασκευάζεται στον ατμό από ένα κουρκούτι αποτελούμενο από ζυμωμένες μαύρες φακές (μη αποφλοιωμένες) και ρύζι. 

Chole bhature

Chole bhature

Εδώ, έχουμε άλλο πιάτο με όσπρια. Ρεβύθια με μπαχαρικά, κάρι και τηγανητό ψωμί. Είναι ένα πικάντικο πιάτο, πασπαλισμένο με κάρυ και φασόλια. Σερβίρεται με naan (μοιάζει με το τηγανόψωμο) και όσο κι αν δεν το πιστεύεις, είναι ό,τι πρέπει για ένα κυριακάτικο πρωινό. Το πιάτο αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις βόρειες περιοχές της ινδικής υποηπείρου.

Kati roll

Kati roll

Πως εμείς έχουμε το σουβλάκι; Έτσι στην Ινδία έχουν το kati roll. Είναι ένα πολύ δημοφιλές φαγητό στους δρόμους της Ινδίας που αποτελείται από κεμπάπ, αυγά, λαχανικά και μπαχαρικά τυλιγμένα σε λεπτή ζύμη («paratha»).  Ένα γευστικό και πρωτότυπο “σάντουιτς” με μπαχάρια τυλιγμένα σε μία παράτα. Ο κάθενας μπορεί να προσθέσει διάφορα είδη σαλτσών, ξύδι, ένα στυμμένο λάϊμ, μερικές φορές λίγο chaat masala και ίσως μερικά καρότα κομμένα μακρόστενα (julienned).Τυλίγεται σε ένα χαρτί και… έτοιμο!

Rajma

Αποτέλεσμα εικόνας για rajma
Rajma

Αυτό το πιάτο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Βόρεια Ινδία. Περιλαμβάνει φασόλια μέσα σε παχύρευστη σάλτσα (η οποία είναι καφέ χρώματος). Ομολογώ ότι εμφανισιακά δεν είναι και ο,τι καλύτερο αλλά μάλλον κάτι θα ξέρουν…

Pani Puri

Pani Puri

Είναι ένα είδος σνακ με γέμιση πουρέ με καρυκεύματα. Τα μικρά τραγανά ψωμάκια έχουν σχήμα τυροπιτακίου και μπορεί να περιέχουν πατάτα, κρεμμύδι, φασόλια, καρυκευμένο νερό και πολτό ταμαρινδου ή ό,τι αρέσε στον καθένα!

Banana chips

Banana chips

Τα chips μπανάνας είναι ουσιαστικά ψιλοκομμένες φέτες από μπανάνα τηγανισμένες σε γευστικά μπαχαρικά. Να μια διαφορετική γεύση για πατατάκια!

Vada

Vada

Αυτό σκεφτείτε το εμφανισιακά ακριβώς σαν έναν λουκουμά μόνο που αυτός εδώ αποτελείται, για μία ακόμη φορά, από φακές. Όπως και να ακούγεται είναι ένα αρκετά προσφιλές snack!

Papri chaat

Papri chaat

Τραγανή ζύμη με βραστές πατάτες και κοτόπουλο, φασόλια, chili, γιαούρτι, tamarind chutney και μπαχαρικά. Κάτι σαν καναπεδάκια οπτικά!

Ψήθηκες να δοκιμάσεις; Κάνε κράτηση σ’ ένα από τα ινδικά εστιατόρια που θα βρεις στο e-table.gr και πες μας πώς σου φάνηκε η ινδική κουζίνα!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close