4 ταϊλανδέζικα εστιατόρια της Αθήνας που ξεχωρίζουν

2.2K

Γάλα καρύδας, κάρι, lime, κόλιανδρος, σως ψαριού, ανανάς, λεμονόχορτο, είναι μόλις μερικά από τα γευστικά συστατικά που ξεπηδούν μέσα από δροσερές σαλάτες, πιάτα με ρύζι, μπολ σούπας και πιάτα με μοσχάρι, κοτόπουλο και γαρίδες. Κάναμε μια γευστική βόλτα σε 4 πολύχρωμα ταϊλανδέζικα εστιατόρια στην Αθήνα που θα σε ταξιδέψουν γευστικά με τα εξωτικά πιάτα τους και τα φοβερά τους cocktails.

 

Andaman, Πετράλωνα

ταϊλανδέζικα εστιατόρια

Αν θες να κανονίσεις μία εξωτική έξοδο στα Πετράλωνα, τότε πρέπει να κλείσεις τραπέζι στο Andaman. Σε ένα ιδιαίτερο χώρο με ζεστά χρώματα, πολύχρωμες μαξιλάρες, εντυπωσιακά φωτιστικά, έθνικ υφάσματα και εξωτικά φυτά, θα μεταφερθείς μόλις σε μία στιγμή στη μακρινή Ταϊλάνδη. Το μενού είναι πλούσιο και περιπετειώδες και περιλαμβάνει φρέσκα υλικά και έντονα μπαχαρικά από έμπειρους Ταϊλανδούς μάγειρες. Συνόδευσε το γεύμα ή το δείπνο σου με ένα εξωτικό cocktail!

e-table tip: Δοκίμασε την πάπια πεκίνου με pancakes, το μαριναρισμένο μοσχάρι με φυστικοβούτυρο, το σολωμό φιλέτο με λαχανικά, κάρυ, γάλα καρύδας και τα won-ton πουγκάκια με καβουρόψιχα, γαρίδες και τυρί κρέμα. Αν ο καιρός είναι καλός επιβάλλεται να κλείσεις τραπέζι στη ανεπανάληπτη ταράτσα με τα τροπικά φυτά και θέα την Πειραιώς και τα γραφικά σπιτάκια της γειτονιάς.

 

 

Κλείσε στο Andaman

 


 

Φουάρ Summer, Μοναστηράκι

ταϊλανδέζικα εστιατόρια

Το ΦΟΥΑΡ Summer είναι η νέα hot καλοκαιρινή άφιξη στο Μοναστηράκι. Είναι ουσιαστικά η καλοκαιρινή εκδοχή του γνωστού Φουάρ, που άνοιξε στην πολύ όμορφη πλατεία Αβησσυνίας κάτω από τα πλατάνια. Εκεί θα δοκιμάσεις αυθεντική ταϊλανδέζικη κουζίνα με fusion στοιχεία, παρέα με ευφάνταστα cocktails. Μέχρι τις 19:00 μπορείς να απολαύσεις εξαιρετικά burger, pizza και σαλάτες. Μετά τις 19:00, προσφέρεται το μενού με Ταϊλανδέζικη κουζίνα.

e-table tip: Δοκίμασε thai beef salad με μοσχάρι, αγγούρι, δυόσμο, κρεμμύδι, κόλιανδρο και φυστίκι, χούμους με ταμπουλέ, vietnamese pho bo noodles με μοσχάρι σε ζωμό, φύτρες φασολιού, κρεμμύδι, κόλιανδρο, δυόσμος, γλυκόξινα λαχανικά με ανανά, την πάπια με θυμάρι και μέλι και το εξαιρετικό κόκκινο κάρι κοτόπουλο με τοματίνια και καραμελωμένα κρεμμύδια.

 

Κλείσε στο ΦΟΥΑΡ Summer

 


 

Royal Thai, Κηφισιά

ταϊλανδέζικα εστιατόρια

Το εστιατόριο Royal Thai στην Κηφισιά αποτελεί σταθερή αξία για ταϊλανδέζικη κουζίνα. Σε έναν προσεγμένο χώρο με μπαρόκ διακόσμηση και στοιχεία από την Άπω Ανατολή, όπως χρυσά αγαλματίδια, κεντητά χαλιά, σερβίτσια με λουλουδάτα σκεύη από πορσελάνη και σε έναν δροσερό κήπο, θα απολαύσεις όλες τις σπεσιαλιτέ της Άπω Ανατολής. Θα βρεις επίσης μπουφέ κάθε Κυριακή 19:00 – 21:00 με 18€/άτομο.

e-table tip: Δοκίμασε Thai Satay Chicken/Shrimps, λεπτές φέτες από κοτόπουλο ή γαρίδες σε σουβλάκι με κλασική ζεστή σως από φυστίκια, Tom Yum Goong που είναι η πιο δημοφιλής Ταϊλανδέζικη γαριδόσουπα σερβιρισμένη σε μπολ benjarong, πάπια με μανιτάρια, πιπεριές και κίτρινο κάρυ, ψητές λωρίδες χοιρινού με σάλτσα λεμονόχορτου και λαχταριστά παραδοσιακά επιδόρπια όπως cashew nut pie ή τηγανητή μπανάνα με παγωτό.

 

Κλείσε στο Royal Thai

 


 

Dara Thai, Άγιος Δημήτριος

ταϊλανδέζικα εστιατόρια

Τελευταία πρόταση για ταϊλαδέζικα εστιατόρια στην Αθήνα είναι το Dara Thai στον Αγιο Δημήτριο. Μόλις 5 λεπτά από το μετρό του Αγίου Δημητρίου, θα βρεις ένα μικρό εξωτικό παράδεισο, που θα σε ταξιδέψει γευστικά με τις φοβερές thai γεύσεις του. Η μαγείρισσα του Dara Thai είναι βέρα ταϊλανδέζα, οπότε καταλαβαίνεις ότι θα δοκιμάσεις αυθεντικά ταϊλανδέζικα πιάτα που βασίζονται σε παραδοσιακές συνταγές.

e-table tip: Δοκίμασε τηγανητές φτερούγες κοτόπουλο με λεμονόχορτο και φύλλα λάιμ, σαλάτα yum ma muang με μάνγκο, πράσινο μήλο, ντοματίνια, κρεμμύδι, καρότο, λάχανο, σως ψαριού και λαχανικά, κοτόπουλο kaeng phet pet yaang με γάλα καρύδας, κόκκινο κάρι, ζάχαρη καρύδας, λίντσι, ντοματίνια, βασιλικό και κόκκινο τσίλι, τηγανητό ψάρι με γλυκόξινη σως, ρύζι με γαρίδες και για το τέλος τηγανητές μπανάνες!

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close