Οικονομία και νοστιμιά: Βγαίνουμε σε τσιπουράδικα στη Θεσσαλονίκη!

2.9K

Ένα φθηνό τσιπουράδικο τα τελευταία χρόνια είναι σίγουρα πάντα μέσα στις επιλογές σου. Εσύ, η παρέα σου, μία νόστιμη ποικιλία, ελληνική μουσική και κουβέντα μέχρι το πρωί. Στην Θεσσαλονίκη μπορείς να βρεις ποιοτικά και φθηνά τσιπουράδικα για την εναλλακτική διασκέδασή σου.

Δια Θαλάσσης, Θεσσαλονική κέντρο

τσιπουράδικα στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινάμε τις προτάσεις μας για τσιπουράδικα στη Θεσσαλονίκη πηγαίνοντας στο κέντρο. Το Δια Θαλάσσης είναι ένα όμορφο μεζεδοπωλείο-τσιπουράδικο με μενού από θαλασσινούς και μεσογειακούς μεζέδες. Παραδοσιακή ατμόσφαιρα, φωτεινά χρώματα και παρεΐστικη διάθεση δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για την παρέα και τους καλοφαγάδες. Το μενού περιλαμβάνει τσιπουρομεζέδες και ουζομεζέδες, φρέσκα ψάρια από την Χαλκιδική και τον Στρυμωνικό κόλπο, σπαγγέτι με νόστιμα θαλασσινά, χταποδάκι, καλαμαράκια και όλα τα υπόλοιπα εδέσματα της θάλασσας που θα συνοδεύσεις με καλό κρασί και ούζο ή τσίπουρο.

 

Κλείσε στο Δια Θαλάσσης

 


Τσιπουράδικο ο Βόλος, Ανάληψητσιπουράδικα στη Θεσσαλονίκη

Το Τσιπουράδικο ο Βόλος στην Ανάληψη προσφέρει εδώ και χρόνια ελληνική κουζίνα και νόστιμους μεζέδες με τη συνοδεία του εκλεκτού τσίπουρου. Στον ζεστό εσωτερικό χώρο ή στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο, θα απολαύσεις όλες τις ελληνικές σπεσιαλιτέ που συνοδεύουν το ούζο ή τσίπουρο με την παράδοση των διάσημων τσιπουράδικων του Βόλου. Δοκιμάστε πήλινο με θαλασσινά, καλαμάρι γεμιστό, κριθαρότο, γαριδοπίλαφο και χταπόδι λιαστό, μύδια, γαρίδες σαγανάκι, σαρδέλες και γαύρο μαρινάτο.

 

Κλείσε στο Τσιπουράδικο ο Βόλος

 


Γιάλεμα, παραλία των Νέων Επιβατών

τσιπουράδικα στη Θεσσαλονίκη

Το μεζεδοπωλείο Γιάλεμα στην παραλία των Νέων Επιβατών προσφέρει παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες. Χαλαρή και νησιώτικη διακόσμηση και άψογη εξυπηρέτηση συνθέτουν το σκηνικό για ένα υπέροχο γεύμα το μεσημέρι ή το βράδυ μετά το ατμοσφαιρικό ηλιοβασίλεμα. Δοκίμασε το ψάρι της ημέρας στα κάρβουνα, νόστιμο ριζότο θαλασσινών, παραδοσιακές πίτες, μύδια ή γαρίδες σαγανάκι και υπέροχα μαγειρευτά με τη συνοδεία κρασιού, ούζου και τσίπουρου.

 

Κλείσε στο Γιάλεμα

 


Το Γεντί, Θεσσαλονίκη κέντρο

τσιπουράδικα στη Θεσσαλονίκη

Το Γεντί στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην θρυλική γειτονιά του Γεντί Κουλέ (Επταπυργίου) στην ‘Ανω Πόλη, από το 1992 και προσφέρει ελληνική κουζίνακαι σπιτικούς μεζέδες. Εδώ θα βρεις θαλασσινά και κρεατικά καθημερινά από το μεσημέρι. Το μενού περιλαμβάνει καλομαγειρεμένες σπιτικές συνταγές που θα σε γυρίζουν πίσω… σε γευστικές αναμνήσεις. Δοκίμασε σταμνάτο αγριογούρουνο Ολύμπου με φρούτα του δάσους, κόκκορα κρασάτο με χυλοπίτες, καλαμάρι γεμιστό, αστακομακαρονάδα σπέσιαλ, ξιφία, τσιπούρες και τα υπόλοιπα φρέσκα ψάρια ημέρας. Τα βράδια και Κυριακή μεσημέρι διάφοροι μουσικοί της πόλης, θα σου χαρίσουν ζωντανή μουσική και λαϊκορεμπέτικα τραγούδια.

 

Κλείσε στο Γεντί

 


Ουζοπινελιές του Πέτρου, Θεσσαλονίκη κέντρο

τσιπουράδικα στη Θεσσαλονίκη

Οι Ουζοπινελιές του Πέτρου είναι ένα γνήσιο μεζεδοπωλείο όπου θα απολαύσεις καλή ελληνική κουζίνα. Το μενού διαθέτει μεγάλη ποικιλία από μεζέδες, ορεκτικά και ιδιαίτερα κυρίως πιάτα. Δοκίμασε φρέσκα θαλασσινά και πιάτα μαγειρεμένα με σπιτικές συνταγές. Το μελωμένο χταπόδι και το κριθαράκι θαλασσινών, σκουμπρί καπνιστό, γαύρο μαρινάτο και καλαμαράκια. Οι ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις απογειώνονται με το καλό τσίπουρο ή το κρασί του μαγαζιού.

 

Κλείσε στις Ουζοπινελιές του Πέτρου 

 


Παλιά Σαλαμίνα, Ανάληψη

τσιπουράδικα στη Θεσσαλονίκη

Το μεζεδοπωλείο Παλιά Σαλαμίνα στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης προσφέρει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Βρίσκεται στην παλιά παραλία της πόλης, όπου οι μνήμες ξεπηδούν μέσα από τις γεύσεις για μικρούς και μεγάλους. Το μενού φημίζεται για τους λαχταριστούς μεζέδες, τα ψάρια και τα θαλασσινά. Δοκίμασε φιλέτο σαρδέλα στη σχάρα, πατάτα πιπερονάτη Σύρου, που είναι και η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου, ριζότο θαλασσινών, κριθαρότο, φάβα με χταπόδι, σουπιά κρασάτη.

 

Κλείσε στο μεζεδοπωλείο Παλιά Σαλαμίνα

 


 

Το Δίχτυ, Θεσσαλονίκη κέντρο

τσιπουράδικα στη Θεσσαλονίκη

Τελευταία πρόταση για τσιπουράδικα στη Θεσσαλονίκη είναι το Δίχτυ στην Πλατεία Άθωνος, ένα γνωστό τσιπουράδικο με καλή ελληνική κουζίνα. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο με σπιτικούς μεζέδες που θυμίζουν βολιώτικο τσιπουράδικο. Η ατμόσφαιρα είναι οικογενειακή, λιτή και η διακόσμηση παραδοσιακή που θυμίζει θάλασσα. Το μενού περιλαμβάνει “απαραίτητα” εκλεκτό τσίπουρο και διαφορετικό πιάτο για να συνοδεύσεις κάθε φορά το φαγητό σου. Δοκίμασε κρύα και ζεστά ορεκτικά, κυρίως πιάτα, ζυμαρικά, κρέατα σχάρας, θαλασσινά και φρέσκα ψάρια. Το mix θαλασσινών, το κοτόπουλο αλά κρεμ, σπαγγέτι με γαρίδες και το μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας, θα σου μείνουν αξέχαστα!

 

Κλείσε στο Δίχτυ

 


Ακόμα το σκέφτεσαι να δοκιμάσεις το αγαπημένο σου τσίπουρο σε μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας; Έχεις το προνόμιο να συνοδεύσεις το φαγητό σου σε φθηνά τσιπουράδικα στην Θεσσαλονίκη με τις καλύτερες γεύσεις και την καλύτερη παρέα!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close