10 ταβερνάκια με ζωντανή μουσική στην Αθήνα για καλοφαγάδες

182.5K

Έχεις άδεια και θέλεις να το απολαύσεις; Ή τελικά… Δεν πήρες το ρεπό σου, αλλά θέλεις και εσύ να χορέψεις και να διασκεδάσεις; Βγες στα 8 πιο ζεστά ταβερνάκια της Αθήνας με ζωντανή μουσική που σου προτείνουμε, διασκέδασε και γιόρτασε με τους αγαπημένους σου!

Αρσένης, Παλαιό Φάληρο

Αγαπημένο στέκι για ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα, ζωντανή μουσική και καλό φαγητό στο Παλαιό Φάληρο, αποτελεί η παραδοσιακή ταβέρνα Αρσένης. Λειτουργεί τα τελευταία 15 χρόνια, προσφέροντας γνήσια ελληνική κουζίνα και πολλές νόστιμες και μυρωδάτες παραδοσιακές συνταγές. Το ντρεκόρ του είναι old fashion, παραπέμποντας σε ένα γνήσιο παλιό ταβερνάκι εποχής, με τις ξύλινες καρεκλίτσες και τα ξύλινα τραπεζάκια του και με φόντο παλιές τοιχογραφίες. Κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι, μπορείς να απολαύσεις τους λαχταριστούς μεζέδες του συνοδεία ζωντανής μουσικής που θυμίζουν παλιές καλές εποχές.

Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις το ψητό ψωμί με λαδορίγανη, που σερβίρεται στην αρχή, συνοδεία από Κερκυραϊκή φάβα, σπιτικές αντσούγιες και τηγανιά. Για κυρίως προτείνουμε τους μυρωδάτους κολοκυθοκεφτέδες, τα κεφτεδάκια και χοιρινή μπριζόλα λαιμού, ενώ από τις σπεσιαλιτέ τους, μουσακά.

Μπαϊρακτάρης – Σιγάλας, Μοναστηράκι

Η γνωστή σε όλους μας ταβέρνα Μπαϊρακτάρης Σιγάλας, αποτελεί μία από τις πιό παλιές και καλές ταβέρνες σε ολόκληρη την Αθήνα. Βρίσκεται στο πιό κεντρικό σημείο της Αθήνας, στην Πλατεία Μοναστηρακίου και από το 1879, προσφέρει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και ζωντανή μουσική. Ο χώρος του είναι φιλόξενος, παραδοσιακός και γεμάτος φωτογραφίες από τις εξέχουσες προσωπικότητες που έχουν περάσει και έχουν γευματίσει εκεί, αφήνοντάς σου την εντύπωση ότι τρως σε ένα γνήσιο κουτούκι της παλιάς εποχής. Εκεί θα φας το πιο διάσημο σουβλάκι της Αθήνας και θα απολαύσεις τα φημισμένα ψητά του κρέατα, συνοδεία ζωντανής μουσικής η οποία προσφέρεται καθημερινά.

Παράγγειλε για αρχή πατατοσαλάτα, τυροκαυτερή, μελιτζάνες τηγανιτές και τη νόστιμη φέτα σχάρας που διαθέτει, ενώ για τη μέση παράγγειλε μιξ – γκριλ, αρνίσια παϊδάκια σχάρας, γιαουρτλού, αλλά και τα σπέσιαλ μπιφτέκια με λιωμένο τυρί.

Κιβωτός, Γαλάτσι

Μετρώντας πάνω από 30 χρόνια λειτουργίας, η ταβέρνα Κιβωτός στο Γαλάτσι, φημίζεται για την ποιότητα του φαγητού της, τα νόστιμα κρεατικά της από την Καρδίτσα και την Νάξο, τα τυριά, τα ψάρια και τα θαλασσινά της από τη Λέσβο, το κρασί της από την περιοχή της Νεμέας, αλλά και για το σπιτικό τσίπουρο που διαθέτει από τη Θεσσαλία. Βρίσκεται σε έναν πολύ όμορφο χώρο με παραδοσιακή διακόσμηση, οικογενειακή ατμόσφαιρα και ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο βράδυ. Απόλαυσε τις πεντανόστιμες μεσογειακές της γεύσεις, διασκεδάζοντας με την παρέα ή την οικογένειά σου και τσούγκρισε και ένα κρασάκι για εμάς.

Αν αγαπάς και εσύ όπως εμείς το κρέας, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τις πεντανόστιμες σταβλίσιες μοσχαρίσιες μπριζόλες, τα χειροποίητα παστουρμαδοπιτάκια, το χωριάτικο λουκάνικο που διαθέτει, το γεμιστό ψαρονέφρι, το κοτόπουλο σαγανάκι, μελιτζάνα γεμιστή με μοσχαράκι μαγειρευτό και σίγουρα τα μπιφτέκια, αφού είναι είναι γνωστά σε ολόκληρη την Αθήνα.


H Ταβέρνα Του Ψυρρή, Ψυρρή

Η ταβέρνα με την πιo ιδιαίτερη αισθητική και ταυτόχρονα παραδοσιακή ταυτότητα, ακούει στο όνομα η Ταβέρνα Του Ψυρρή και όπως μαρτυρά άλλωστε και το όνομά της, βρίσκεται στην περιοχή του Ψυρρή, στην οδό Αισχύλου 12. Πρόκειται για μια ταβέρνα, που κρατάει ζωντανή την ελληνική παράδοση, και τον χαρακτήρα της γειτονιάς του Ψυρρή και προσφέρει ελληνικά παραδοσιακά πιάτα, συνοδεία από καλό κρασί, ρακή και τσίπουρο εξαιρετικής ποιότητας, αλλά και ζωντανής μουσικής με λαϊκό και ρεμπέτικο ρεπερτόριο κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Η οικογενειακή του και ταυτόχρονα παρεΐστικη ατμόσφαιρά του μαζί με τις νόστιμες ελληνικές παραδοσιακές του γεύσεις, το έχουν κάνει αγαπημένη μας επιλογή στην περιοχή.

Αγαπημένες μας επιλογές οι φρέσκες και κομμένες στο χέρι τηγανιτές πατάτες με τυρί, η μελιτζάνα με γραβιέρα και το τζατζίκι της για αρχή και για κυρίως, η χοιρινή πανσέτα, τα παϊδάκια και το γεμιστό μπιφτέκι με φέτα που προσφέρει.

Κουτουρού

Το εστιατόριο Κουτουρού στη Νέα Ιωνία είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για ελληνική κουζίνα και κρεατικά. Ένας όμορφος, παραδοσιακός και ζεστός χώρος που δημιουργήθηκε με μεράκι και αγάπη για το ποιοτικό φαγητό, θα φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο οικογένειες, μεγάλες παρέες και καλοφαγάδες. Το μενού του Περί Κρεάτων Γεύσεις περιλαμβάνει καλοψημένα κρέατα στα κάρβουνα, νόστιμα κρεατικά στη σούβλα και εκλεκτούς χειροποίητους μεζέδες, που θα συνοδεύσετε με καλό κρασί και ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι.

Δοκίμασε χειροποίητα τυροπιτάκια, χοιρινά μπριζολάκια, τηγανιά κοτόπουλο, κοντοσούβλι και κοκορέτσι, φρέσκες σαλάτες και πολλές ακόμα σπιτικές συνταγές που ετοιμάζονται με τα πιο εκλεκτά υλικά της αγοράς.

Η Δίβρη

Αν ψάχνετε μια καλή παραδοσιακή ταβέρνα στον Βύρωνα με καλό και φθηνό φαγητό, το εστιατόριο  Δίβρη Δίβρη είναι μια καλή επιλογή.  Το εστιατόριο – ταβέρνα Δίβρη στον Καρέα προσφέρει ελληνική κουζίνα. Είναι μια κλασική παραδοσιακή ταβέρνα με οικογενειακή ατμόσφαιρα και ευχάριστο κλίμα, που λειτουργεί από το 2006. Το μενού στην ταβέρνα Δίβρη περιλαμβάνει ψητά της ώρας από εκλεκτά κρεατικά και θαλασσινά που συνοδεύονται με καλό κρασί και τα αγαπημένα σας ελληνικά αποστάγματα.

Δοκίμασε εξαιρετικά παϊδάκια, χοιρινά μπριζόλα, κόκορα κρασάτο και κουνέλι στιφάδο. Ο χώρος είναι ιδανικός για την οικογένεια και τους φίλους σας.

Αντώνης

Το εστιατόριο Αντώνης στη Βούλα προσφέρει ελληνική κουζίνα έχοντας πάνω από 40 χρόνια επιτυχημένης πορείας. Ο χώρος στην πλατεία της Βούλας είναι παραδοσιακός, ζεστός, με οικογενειακή ατμόσφαιρα και διαθέτει πλούσιο μενού από παραδοσιακές σπιτικές συνταγές. Δοκιμάστε ζουμερά μπιφτέκια, μπριζόλες γάλακτος, τρυφερά σουβλάκια γάλακτος και το σπέσιαλ γεμιστό μπιφτέκι του σεφ Τάκη. Το παραδοσιακό ελληνικό εστιατόριο Αντώνης είναι η ιδανική επιλογή για νόστιμο σπιτικό φαγητό στην περιοχή. 

Η καλοσυνάτη κυρία Τριάδα μαγειρεύει με φροντίδα ηπειρώτικες συνταγές που συνοδεύονται υπέροχα με καλό ντόπιο κρασί και εκλεκτά ελληνικά αποσταγμάτα.

Σταθμός Μπαϊρακτάρη

Η ταβέρνα Σταθμός Μπαϊρακτάρη στο Μοναστηράκι λειτουργεί από το 1879, προσφέροντας παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Ακολουθώντας την παράδοση των εστιατορίων Μπαϊρακτάρη στην Αθήνας, βρίσκεται σε έναν ζεστό χώρο όπου εσωτερικά είναι διακοσμημένος παραδοσιακά με φωτογραφίες από όμορφες στιγμές στην ταβέρνα και εξωτερικά διαθέτει άνετα τραπεζάκια στον πεζόδρομο, όπου μπορείτε να απολαμβάνετε τη δροσιά και τους περαστικούς. Ο Μπαϊρακτάρης φημίζεται για τα νόστιμα ψητά κρέατα και το πιο διάσημο σουβλάκι της Αθήνας.

Δοκίμασε τραγανό γύρο χοιρινό, λαχταριστό κεμπάπ, χοιρινή μπριζόλα, ζουμερό μπιφτέκι, κοτόπουλο, επιλεγμένα μαγειρευτά και φυσικά ταζιτζίκι. Συνοδεύστε με καλό χύμα κρασί και απολαύστε το πιο γνήσιο ελληνικό γεύμα.

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close