Τι είναι ένα bar-restaurant;

2.7K

Όλοι ξέρουμε όταν αναφερόμαστε σε ένα bar, ότι πρόκειται απλώς για ένα κατάστημα που μπορείς να επισκεφθείς για το ποτό σου με φίλους. Το εστιατόριο από την άλλη πλευρά, πουλά φαγητό αλλά και ποτό (αλκοολούχο και μη) στους πελάτες της. Είναι προφανές ότι ένα εστιατόριο μπορεί εξίσου να σερβίρει αλκοόλ, χωρίς αυτο να σημαίνει ότι κάθε εστιατόριο μπορεί να θεωρηθεί και “bar”. Άλλωστε, η μεγάλη πλειοψηφία των εστιατορίων προσφέρει στο μενού της αλκοόλ και μάλιστα, πολλούς διαφορετικούς τύπους αλκοόλ, όπως κρασί, coktails και δημοφιλείς μάρκες μπύρας. Τι είναι λοιπόν ένα bar restaurant; Σε τι διαφέρει από κάθε άλλο στυλ εστιατορίου; Ας τα πάρουμε ένα-ένα:

Ποιά είναι η ουσιαστική διαφορά ενός μπαρ και ενός εστιατορίου;

Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή: τα εστιατόρια επικεντρώνονται πρώτα στο φαγητό και μετά στο ποτό. Αντίθετα, τα μπαρ επικεντρώνονται πρώτα στο ποτό και το φαγητό είναι δευτερεύον.

Ορισμένα εστιατόρια διαθέτουν ένα τμήμα μπαρ που προσφέρει fast-casual φαγητό (συνήθως ορεκτικά). Το τμήμα του εστιατορίου, περιλαμβάνει τραπεζοκαθίσματα, ενώ τα μπαρ διαθέτουν σκαμπό και οι επισκέπτες απολαμβάνουν εκεί το ποτό τους, συνοδεύοντας το συχνά με διάφορα finger foods. Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα σε ένα μπαρ, είναι οι τηγανιτές πατάτες, οι ροδέλες κρεμμυδιού, τάκος, sping rolls, quesadillas, burger και άλλα ακόμη. Επιπλέον, τα εστιατόρια διαθέτουν συνήθως σερβιτόρους, ενώ τα μπαρ έχουν μπάρμαν. 

Η πιο ουσιαστική όμως διαφορά μεταξύ ενός bar και ενός restaurant είναι η εξής: σε ένα εστιατόριο τις περισσότερες φορές, απαιτείται να έχεις κάνει κράτηση, ενώ στο τέλος του γεύματός, οι πελάτες πληρώνουν το λογαριασμό. Αντίθετα, μπορείς να επισκεφθείς ένα μπαρ χωρίς να έχεις κράτηση, ακόμη και αν πρόκειται να καθίσεις σε ένα τραπέζι με την παρέα σου, αντί για τον πάγκο του μπαρ.

Επίσης, σε ένα εστιατόριο, θα λάβει την παραγγελία σου και θα σε σερβίρει κάποιος σερβιτόρος, ενώ στο bar μπορείς ακόμη και να απευθυνθείς απευθείας στο προσωπικό του μπαρ για να παραγγείλεις. Η πληρωμή μπορεί να γίνει πριν ή μετά την κατανάλωση, ενώ το κόστος μπορεί να κυμαίνεται από οικονομικό έως και λίγο ακριβότερο.

Μία ακόμη σημαντική διαφορά, είναι ότι σε ένα μπαρ, ενθαρρύνεται η κοινωνικοποίηση. Σε ένα εστιατόριο από την άλλη πλευρά, αναμένεται να συναναστραφείς με την παρέα που βρίσκεται στο τραπέζι σου.

Γιατί είναι σημαντικό ένα εστιατόριο να διαθέτει μπαρ;

Ενδεχομένως να έχεις βρεθεί σε κάποιο εστιατόριο με σκοπό να δειπνήσεις με την παρέα σου και πέρασες αρκετή ώρα από την αναμονή σου στο μπαρ, περιμένοντας κάποιο τραπέζι να ελευθερωθεί. Αυτά ασφαλώς συμβαίνουν, αν δεν έχεις φροντίσει να κάνεις εγκαίρως την κράτηση σου! 😉 Τα εστιατόρια με αυτό τον τρόπο, μπορούν να περιορίσουν τα παράπονα των πελατών που στέκονται όρθιοι σε μία ουρά αναμονής, ενώ παράλληλα αυξάνουν τα έξοδα τους από την κατανάλωση στο μπαρ.

Τώρα που ξέρεις τι ακριβώς είναι ένα bar restaurant, ξέρεις πού μπορείς να βρεις τα καλύτερα της πόλης; Μπες στο e-table.gr και ανακάλυψε online τα TOP bar-restaurant στην περιοχή σου, κλείσε τραπέζι στην ημερομηνία και την ώρα που θέλεις και εξασφάλισε έκπτωση έως και 50% στον τιμοκατάλογο του καταστήματος!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close