Top προτάσεις για φαγητό στη Νέα Φιλαδέλφεια

7.8K

Η Νέα Φιλαδέλφια είναι ένα από τα πιο γοητευτικά αθηναϊκά προάστια. Μπορείς να συνδυάσεις το φαγητό σου με μία βόλτα στο καταπράσινο άλσος, στους γραφικούς πεζόδρομους και στις πλατείες που σφύζουν από ζωή. Εμείς βρήκαμε τα αγαπημένα μας στέκια για φαγητό στη Νέα Φιλαδέλφεια που αξίζει να πας με την παρέα σου!

Ρακομπερδέματα 

Πρώτη πρόταση για φαγητό στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι τα Ρακομπερδέματα, που σε περιμένουν με παραδοσιακή κρητική κουζίνα! Εκεί θα φας σαν σύντεκνος και θα απολαύσεις την τσικουδιά σου ή το παραδοσιακό κρητικό κρασί Μαρουβά, με νόστιμα ορεκτικά, μαγειρευτά αλλά και ψητά της ώρας. Εβίβες!
📍 Λεωφόρος Δεκελείας 148, Νέα Φιλαδέλφεια

🍽️ e-table tip: Δοκίμασε καλιτσούνια με τυριά και με χόρτα, στάκα με αυγά, γαμοπίλαφο, σιουφιχτά μακαρόνια με ανθότυρο και απάκι, χοχλιούς μπουμπουριστούς και χοιρινά μπριζολάκια! Για το τέλος επιβάλλεται κάποιο από τα σπιτικά γλυκά ή μία σφακιανή πίτα με μέλι!

 

Κλείσε στα Ρακομπερδέματα

 


 

Γυμνάσιο

Εάν τώρα έχεις όρεξη για μεζέδες , σου έχουμε μία φοβεή επιλογή. Το Γυμνάσιο είναι ένα αγαπημένο μεζεδοπωλείο με ελληνική κουζίνα και παραδοσιακούς μεζέδες που ξυπνούν γλυκές παιδικές αναμνήσεις. Άρωμα σχολείου, βιβλιοθήκη, πίνακας, αριθμητήρια στο ταβάνι, χαρούμενη διακόσμηση, χρώματα και μοντέρνο design συνθέτουν ένα ξεχωριστό, νεανικό και παρεΐστικο σκηνικό για να απολαύσεις εκλεκτό φαγητό με την οικογένεια και τους φίλους σου!

📍 Νικολάου Τρύπια, 80 Νέα Φιλαδέλφεια

🍽️ e-table tip: Αξίζει να δοκιμάσεις τα ρολάκια μελιτζάνας με γέμιση χαλούμι, κόκκινη σάλτσα και καπνιστή πάπρικα, τις πλεξούδες με κοτόπουλο, καραμελωμένα κρεμμύδια και γραβιέρα, πικάντικο καγιανά με καπνιστό χοιρινό και λιωμένη φέτα, τα ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλο με ψητή ντομάτα με σως φέτας, δροσιστική πράσινη σαλάτα με ρόκα, ψητό μαστέλο Χίου, αποξηραμένα σύκα, σουσάμι και σως μελιού και τις φλογέρες με ελληνικά τυριά, πράσο, μέλι και σουσάμι. Κάθε Σάββατο ισχυεί ελάχιστη καταναλώση κατά άτομο 10€.

 

Κλείσε στο Γυμνάσιο

 


 

Λεμονόκηπος

Τώρα που κάνει και κρύο, τί το καλύτερο από το να βγεις για φαγητό στη Νέα Φιλαδέλφεια και να απολαύσεις νόστιμες γεύσεις δίπλα στο τζάκιΤο εστιατόριο Λεμονόκηπος βρίσκεται σε ένα παλιό αρχοντικό του 1930 και αποτελεί γνωστό σημείο συνάντησης για μεσογειακή κουζίνα και παραδοσιακούς μεζέδες. Ζωντανά χρώματα, ρετρό διακόσμηση και κομψότητα, vintage έπιπλα, σπιτική ζεστασιά, ένα όμορφο τζάκι και ένας γραφικός κήπος, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό!

📍Αγίας Τριάδος 11 Νέα Φιλαδέλφεια

🍽️ e-table tip: Να δοκιμάσεις κολοκυθοκεφτέδες με ανθότυρο και δυόσμο, μπεκρή μεζέ στιφάδο, τυρόπιτα κανταΐφι με σύγκλινο Μάνης, κρασάτο χταπόδι με φάβα και καπαρόφυλλα και αρνάκι τυλιχτό σε αμπελόφυλλα!

 

Κλείσε στο Λεμονόκηπο

 


 

Σκηνικό Γεύσεων

Μία ακόμα πρόταση για εστιατόρια με τζάκι στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι το μεζεδοπωλείο Σκηνικό Γεύσεων. Εκεί θα βρεις καθημερινά γευστικές επιλογές με αγνά υλικά επιλεγμένα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Με ένα ωραίο πέτρινο τζάκι, θα δοκιμάσεις σε μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα εκλεκτά πιάτα κρέατος και θαλασσινών.

📍Νικολάου Τρυπιά 11, Νέα Φιλαδέλφεια

🍽️ e-table tip: Δοκίμασε ποικιλίες κρεατικών, γαρίδες σαγανάκι, καλαμαράκια και μπριζολάκια χοιρινά με μέλι και θυμάρι! Έχε στο νου σου ότι υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση ανά άτομο 9€.

 

Κλείσε στο Σκηνικό Γεύσευων

 


 

Εν Αιθρία

Η μπυραρία Εν Αιθρία στη Νέα Φιλαδέλφεια αποτελεί ένα γνωστό στέκι για τους beerlovers. Πρόκειται για μια ξεχωριστή μπυραρία που στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό με υπέροχα μπαλκόνια και διακόσμηση που θα σε γυρίσει πίσω στον χρόνο. Χαρούμενα χρώματα, ευχάριστο περιβάλλον και cozy διακόσμηση με ρετρό πινελιές συνθέτουν ένα εκπληκτικό σκηνικό για απόλυτη χαλάρωση, διασκέδαση, αλλά και ρομαντικές στιγμές. Η Εν Αιθρία πιστεύει ότι η μπύρα θα κάνει τον κόσμο καλύτερο και αυτό επιβεβαιώνεται με τη μεγάλη ποικιλία σε μπύρες που προσφέρει!

📍Βρυούλων 4, Νέα Φιλαδέλφεια

🍽️ e-table tip: Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα πουγκάκια με λουκάνικο και καραμελωμένα κρεμμύδια, τη χοιρινή πανσέτα μελωμένη με σος από λιαστή ντομάτα και το φιλέτο κοτόπουλο παναρισμένο με αμύγδαλο!

 

Κλείσε στην Εν Αιθρία

 


 

Ντεμέκ Μεζεδοπωλείο

Ενά ακόμα παρεΐστικο μεζεδοπωλείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι το μεζεδοπωλείο Ντεμέκ. Eίναι ξεχωριστό, νεανικό και φιλόξενο και προσφέρει μεσογειακή κουζίνα και παραδοσιακούς μεζέδες που μαγειρεύονται με μεράκι και τα πιο φρέσκα υλικά της αγοράς. Τα επιλεγμένα ποτά από την Κρήτη μέχρι τα Ιωάννινα συνοδεύουν άψογα τους μεζέδες, ενώ τα εναλλακτικά κοκτέιλς Rakito και Caipiraki είναι οι προτάσεις του Ντεμέκ με ρεθυμνιώτικη ρακή.

📍Τρυπιά Νικόλαου 1-3 Νέα Φιλαδέλφεια

🍽️ e-table tip: Δοκίμασε σαγανάκι φέτας με κανταΐφι και μαρμελάδα ντομάτας, ρακομελάτη χοιρινή τηγανιά, πατάτες φρέσκιες τηγανισμένες με την φλούδα τους, μυδοπύλαφο και κιμαδόπιτα με πιπεριά, ντομάτα, σταφίδα και μυρωδικά!

 

Κλείσε στο Ντεμέκ 

 


 

Agavita

Η πόλη του Μεξικού έχει παράρτημα και σε ένα στενό στη Νέα Φιλαδέλφεια! Φωτεινά χρώματα, παραδοσιακή διακόσμηση της μεξικάνικης κουλτούρας, μικροαντικείμενα τέχνης και έθνικ ατμόσφαιρα θα σε ταξιδέψουν μέχρι το πολύχρωμο Μεξικό στο Agavita στην Νέα Φιλαδέλφεια. Αποτελεί top προορισμό για τους λάτρεις της μεξικάνικης κουζίνας, όπου ξεχωρίζουν τα burritos και εκπληκτική guacamole με χοντροκομμένο αβοκάντο, lime και μια εξαιρετική sour cream. Μεξικάνικες γεύσεις και ξεχωριστά αρώματα μαζί με latin μουσική δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να απολαύσεις τις μεξικάνικες σπεσιαλιτέ του εστιατορίου Agavita!

📍Σμύρνης 55, Νέα Φιλαδέλφεια

🍽️ e-table tip: Το όνομα του το Agavita το πήρε από την αγαύη, ένα είδος κάκτου και κύριο συστατικό της τεκίλας. Εκεί θα βρεις γύρω στα 30 διαφορετικά είδη τεκίλας, οπότε ένα cocktail επιβάλλεται! Από το μενού ξεχωρίσαμε το La hamburguesa Agavita με μοσχαρίσιο μπιφτέκι ζυμωμένο με κομμάτια τραγανού μπέικον, λιωμένο τυρί τσένταρ και σάλτσα ranchera, comida de Diablo ή αλλιώς το «φαγητό του διαβόλου», που είναι μοσχαρίσιο φιλέτο με γαρίδες και κόλιανδρο μέσα σε καυτερή σάλτσα και fajitas που μπορείς να παραγεμίσεις με ό,τι βάζει ο νους σου! Για το τέλος, επέλεξε τη σπέσιαλ τάρτα σοκολάτας με πράσινο πιπέρι!

 

Κλείσε στo Agavita 

 


 

Αυλή

Σε ένα νεοκλασικό σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια θα βρεις το μεζεδοπωλείο Αυλή το οποίο προσφέρει πεντανόστιμη ελληνική κουζίνα, σε έναν πανέμορφο χώρο και μια γραφική αυλή. Χρώματα, ρετρό διακόσμηση και vintage ατμόσφαιρα θα σε μεταφέρουν σε έναν μαγικό κόσμο γεύσεων και αισθήσεων. Εκεί μπορείς να απολαύσεις το πρωί τον καφέ σου στη χόβολη και να συνεχίσεις μετά με εκλεκτούς μεζέδες.

📍Λεωφόρος Δεκελείας 134 και Κιλικίας, Νέα Φιλαδέλφεια

🍽️ e-table tip: Δοκίμασε κεφτεδάκια με σάλτσα ούζου και φέτα, χοιρινή τηγανιά με ζύθο, πράσο και λιαστή ντομάτα, φιλετάκια κοτόπουλο με κρούστα δημητριακών, μπουκίτσες φέτας με βατόμουρο και συνόδευσέ τα με οινόμελο!

 

Κλείσε στην Αυλή

 


 

 Μεζέ Μεζέ Μυρωδιές και Γεύσεις

Επόμενη πρόταση για φαγητό στη Νέα Φιλαδέλφεια για τους μεζεδολάτρεις είναι το Μεζέ Μεζέ Μυρωδιές και ΓεύσειςΑπέναντι από το Δημαρχείο,  θα βρεις μια γευστική όαση στην παλιά Αθήνα που προσφέρει ελληνική κουζίνα και σίγουρα θα γίνει το στέκι σου! Είναι cozy, παρεΐστικο και θα σε εντυπωσιάσει με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και την ποιότητα των γεύσεων. Από το πρωί έως πολύ αργά το βράδυ, σε περιμένουν μυρωδάτος καφές, σπιτικά γλυκά και λαχταριστοί μεζέδες παρέα με ούζο, τσίπουρο και εκλεκτό χύμα κρασί από τον Τύρναβο.

📍Λεωφόρος Δεκελείας 114 Νέα Φιλαδέλφεια

🍽️ e-table tip: Δοκίμασε τα σπιτικά φαγητά κατσαρόλας, σπέσιαλ τηγανητό μοσχαρίσιο συκώτι, πατάτες τηγανητές του χωριάτη με μπέικον, φρέσκο κρεμμυδάκι και πάπρικα, τα μπιφτέκια της μαμάς, ζουμερό ψαρονέφρι και τη σπεσιαλιτέ του εστιατορίου: πιατάκια με μεζέ κρεατικών. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ετοιμάσου για ζωντανή μουσική με ρεμπέτικους και λαϊκούς ήχους.

 

Κλείσε στο Μεζέ Μεζέ Μυρωδιές και Γεύσεις 

 


 

Τα Μπινελίκια

Αν τώρα ψάχνεις για ένα ρακάδικο-μεζεδοπωλείο, τότε πρέπει να κλείσεις το τραπέζι σου στα Μπινελίκια. Σε ένα φιλικό και ζεστό χώρο, θα γευτείς με την παρέα σου καλή ελληνική κουζίνα. Το μενού περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία συνταγών από  χειροποίητους παραδοσιακούς μεζέδες που συνδυάζονται τέλεια με ρακί και ρακόμελο!

📍Νικολάου Τρυπιά 64 και Κυδωνιών, Νέα Φιλαδέλφεια

🍽️ e-table tip: Αξίζει να δοκιμάσεις κοτοσαλάτα με ξυνόμηλο, κάρυ και δύοσμο, πατάτες τηγανιτές με αυγά και σουτζούκι, γουρουνοπούλα με τραγανή πέτσα, μοσχαράκι στο πύλινο σε κρούστα τυριών με λαχανικά ratatouille και το ψαρονέφρι με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα αποξηραμένων φρούτων. Live μουσική κάθε Τρίτη από τις 22:00 με ρεμπέτικο, έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα.

 

Κλείσε στα Μπινελίκια

 


 

Ο Μουσικός Καφενές

Για μεζέδες και νόστιμο φαγητό μετά μουσικής θα πας στο Μουσικό Καφενέ. Με παραδοσιακή διακόσμηση και ζεστασιά που θα σε γεμίσει νοσταλγία και σπιτικές γεύσεις θα απολαύσεις χορταστικά ορεκτικά, φρέσκες σαλάτες και παραδοσιακούς μεζέδες που ετοιμάζονται με εκλεκτά υλικά.

📍Λεωφόρος Δεκέλειας 62, Νέα Φιλαδέλφεια

🍽️ e-table tip: Δοκίμασε μπουγιουρντί, γραβιέρα με μέλι, χοιρινή τηγανιά, χωριάτικο λουκάνικο, φανταστικούς κολοκυθοκεφτέδες και ζουμερό κεμπάπ. Live μουσική (ρεμπέτικο, λαϊκό) κάθε Τετάρτη & Πέμπτη από τις 21:00,  Παρασκευή & Σάββατο από τις 22:00 και Κυριακή από τις 14:30. Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη υπάρχει ειδικός κατάλογος με φαγητά με ανώτερο κόστος πιάτου 3.5 ευρώ.

 

Κλείσε στο Μουσικό Καφενέ 

 


 

Guo Emmanuel

Τελευταία επιλογή για φαγητό στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι το κινέζικο εστιατόριο Guo Emmanuel. Ετοιμάσου να ταξιδέψεις στην εξωτική Ανατολή απολαμβάνοντας καθημερινά κινέζικες σπεσιαλιτέ όπως spring rolls με λαχανικά, τηγανητά dumpings με χοιρινό, φτερούγες κοτόπουλο teriyaki, ρύζι τηγανητό και noodles! Μπορείς επίσης να παραγγείλεις και πεντανόστιμο sushi!

🍽️ e-table tip: Δοκίμασε την πάπια Πεκίνου ή την πάπια με σάλτσα πορτοκαλιού, κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα, μοσχάρι με σάλτσα μαύρων μανιταριών και ρυζομακάρονα με θαλασσινά! Κάθε Κυριακή από τη 13:00 έως τις 19:30 υπάρχει μπουφές με κόστος 12,90€/άτομο.

 

Κλείσε στο Guo Emmanuel

 



Ανακάλυψε & Κλείσε το τραπέζι σου στα καλύτερα στέκια στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close