Σε 5 Gourmet Εστιατόρια στο κέντρο της Αθήνας

4.8K

Αν είσαι από τα άτομα που τους αρέσει να δοκιμάζουν παραδοσιακές γεύσεις που μετατρέπονται δημιουργικά σε ευφάνταστα πιάτα, τότε πρέπει να κλείσεις τραπέζι σε αυτά τα 5 gourmet εστιατόρια στην Αθήνα. Εκεί θα γευτείς σύγχρονες gourmet απολαύσεις που θα σε ενθουσιάσουν και θα σου μείνουν αξέχαστες.

Simul, Κολωνάκι

Minimal διακόσμηση, χαλαρωτική ατμόσφαιρα και διεθνής κουζίνα με ελληνικές επιρροές, είναι αυτά που θα συναντήσεις στο Simul στο Κολωνάκι. Στην οδό Υψηλάντου 63, θα βρεις ένα μοντέρνο και ταυτόχρονα διαφορετικό εστιατόριο. Η φιλοσοφία του διάσημου σεφ Νίκου Θωμά στηρίζεται στις διαθέσιμες πρώτες ύλες – ανάλογα τη στιγμή και την εποχή, γεγονός που οδηγεί σε συχνές αλλαγές του καταλόγου. Πιάτα με ωμό ψάρι και κρέας, έχουν πάντα όμως πρωταγωνιστικό ρόλο στο μενού.

e-table tip: Δοκίμασε το Carpaccio από ψάρι ημέρας με κινόα, εσπεριδοειδή και βασιλικό, Κοχύλια γεμιστά με γαρίδες, μελάνι σουπιάς, κουρκουμά και άγρια χόρτα, Καρέ μαύρου χοίρου με τοπιναμπούρ και ολλανδέζ με άρωμα εσπρέσσο, Κόκορα κρασάτος σε κενό αέρος με τραχανά και αρσενικό Νάξου και για το τέλος Μους σοκολάτα με μέλι, αλμυρή καραμέλα και honeycomb και Τάρτα passion fruit, μαρέγκες με ινδοκάρυδο και παγωτό καρύδα.

 

 

Κλείσε στο  Simul

 


 

Ioannis Restaurant

gourmet εστιατόρια στην Αθήνα

Πολυτελής χώρος, κλασσική διακόσμηση και φυσικά υπέροχη θέα με φόντο την Ακρόπολη, το Καλλιμάρμαρο, τον Εθνικό Κήπο και τον Λυκαβηττό, σε περιμένουν στο εστιατόριο Ioannis, το οποίο βρίσκεται στο roof garden του ξενοδοχείου Royal Olympic. Διαθέτει ελληνική – δημιουργική κουζίνα, με έναν πλούσιο κατάλογο ελληνικών σπεσιαλιτέ και ελληνικών κρασιών.

e-table tip: Αξίζει να δοκιμάσεις δροσερές σαλάτες, εξαιρετικά ζυμαρικά και ριζότο και το περίφημο φιλέτο μοσχάρι και μους μάνγκο, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα σε ολόκληρη την πόλη.

 

Κλείσε στο Ioannis

 


 

333 & Chef’s Workshop

gourmet εστιατόρια στην Αθήνα

Επόμενη πρόταση για gourmet εστιατόρια στην Αθήνα είναι το εστιατόριο 333 & Chef’s Workshop στο Σύνταγμα. Το 333 ξεκινά από το πρωί με καφέ που έρχεται παρέα με beignet από τη Νέα Ορλεάνη, ενώ από νωρίς σερβίρεται και brunch με συνταγές με pancakes, beignet και εκπληκτικά steak sandwich. Στο 333 θα δοκιμάσεις εκπληκτική μεσογειακή fusion κουζίνα από τον Head chef Νίκο Μικρόπουλο μαζί με ομάδα άλλων πέντε έμπειρων chef, που θα συνδυάσεις εξαιρετικά με οργανικά-βιολογικά κρασιά από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα και δροσερά cocktail.

e-table tip: Δοκίμασε κρύα σούπα κολοκυθιων, με πράσινο μήλο, κατίκι και φυστίκι Αιγίνης, picanha από Black Angus, Won Ton ραβιόλι, το εξαιρετικό steak sandwich, Kόκορα κρασάτο σε κουρκούτι μπύρας, bisk γαρίδας, μαριναρισμένο με εσπρέσο, πάνω σε stir fried κριθαράκι και Όστρακα με sauce σαμπάνιας, αρωματικό βούτυρο και χαβιάρι μουστάρδας. Brunch Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 – 14:00 και Σάββατο – Κυριακή 11:00 – 18:00.

 

 

Κλείσε στο 333 & Chef’s Workshop

 


 

Nolan

gourmet εστιατόρια στην Αθήνα

Αγαπημένος προορισμός στην «πιάτσα» των έθνικ αλλά και gourmet εστιατορίων, το Nolan, πήρε το όνομά του από το διάσημο σκηνοθέτη Christopher Nolan (βλέπε τριλογία του Batman). Ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη εμφάνισή του: μικροσκοπικό και ψηλοτάβανο, με μία τεράστια τζαμαρία που καλύπτει ολόκληρη την πρόσοψη και μίνιμαλ διακόσμηση με καθαρές γραμμές σε άσπρο, γκρι και μαύρο. Η κουζίνα του είναι δημιουργική διεθνής με ασιατικό προσανατολισμό, ενώ στο μενού υπάρχουν και ενδιαφέροντες συνδυασμοί με προσθήκες ελληνικών γεύσεων. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και σίγουρα δε θέλεις να το χάσεις.

e-table tip: Δοκίμασε το μοναδικό Nolan fried chicken, το ψητό σκουμπρί, soba noodles με καπνιστό σολωμό και σάλτσα ταχίνι, γαρίδες με γαύρο τυλιγμένα σε φύλλο ρυζιού και τα περίφημα buns με μάγουλα χοιρινού!

 

 

Κλείσε στο Nolan

 


 

Nikkei Jardin

Για την τελευταία πρόταση για gourmet εστιατόρια στην Αθήνα, θα πάμε για ακόμα μια φορά στο κοσμοπολίτικο Κολωνάκι. Εκεί, το Περού συναντά την Ιαπωνία στο εστιατόριο Nikkei Jardin. Πολύχρωμη και πρωτότυπη διακόσμηση και άψογη τεχνική εκτέλεση των πιάτων της Περουβιανής κουζίνας είναι αυτά που το χαρακτηρίζουν. Εκεί θα δοκιμάσεις σε ένα υπέροχο εξωτικό κήπο στην Πλατεία Δεξαμενής, πλούσιες σαλάτες, πεντανόστιμα κυρίως με περουβιανά υλικά που παντρεύονται με την ιαπωνική κουζίνα, δροσιστικά cocktail, καθώς και μία πλήρης wine list.

e-table tip: Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις  Ceviche µυλοκόπι µε γλυκοπατάτα, µεγάλο Περουβιανό καλαµπόκι & λάιµ, Tacos platano macho με χταπόδι, τσορίθο Ισπανίας, σαλάτα daikon tomatillos, Στήθος πάπιας, μίσο, τρούφα, βούτυρο φουντουκιού και το Sorbet καρύδας με σάλτσα από green tea Macha, sponge cake πραλίνας & φρέσκια passion fruit.

 

Κλείσε στο Nikkei

 


 

Κλείσε σε gourmet εστιατόρια στην Αθήνα

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close