Tα Παλιότερα Εστιατόρια στον Κόσμο!

451

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το παλαιότερο εστιατόριο σε λειτουργία; Δεν μιλάμε φυσικά μόνο για εστιατόρια που βρίσκονται στην Ευρώπη αλλά για εστιατόρια από όλο τον κόσμο. Εστιατόρια που κράτησαν την καλή τους φήμη μέσα στους αιώνες και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να σερβίρουν μοναδικές γεύσεις και να έχουν πελάτες όχι μόνο για το νόστιμο φαγητό που σερβίρουν αλλά και για την ιστορικότητά τους. Ας κάνουμε λοιπόν μια αντίστροφη μέτρηση για να δούμε πια είναι τα πέντε πρώτα εστιατόρια που βρίσκονται στην λίστα με τα πιο παλιά εστιατόρια του κόσμου.

Στην 5η θέση βρίσκεται το Zur Letzten Instanz στο Βερολίνο που άνοιξε τις πόρτες του το 1621. Αν και αναφέρεται σε επίσημα γραπτά το 1561, το εστιατόριο αυτό άνοιξε στο ευρύ κοινό το 1641. Από ότι φαίνεται τις σπεσιαλιτέ του δοκίμασαν όχι μόνο σύγχρονοι ηγέτες όπως η σημερινή Καγκελάριος Μέρκελ αλλά ακόμα και ο Ναπολέων. Από τα γνωστά πιάτα του το χοιρινό κότσι και οι weiss μπύρες που προτιμώνται μέχρι σήμερα.

Στην 4η θέση, περνάμε σε ιαπωνικό έδαφος και βρίσκουμε το Honke Owariya στο Κυότο με συνεχή λειτουργία από το 1465. Το εστιατόριο αυτό ξεκίνησε μικρό ζαχαροπλαστείο και λίγο αργότερα πήρε την μορφή που έχει σήμερα, σερβίροντας soba noodles και άλλες ιαπωνικές λιχουδιές καθιστόντας το μοναδικό γαστρονομικό προορισμό για ταξιδιώτες από την γη.

Στην θέση, συναντάμε το Zum Franziskaner στην Στοκχόλμη που ξεκίνησε την λειτουργία του το 1421 και από τότε σερβίρει παραδοσιακά φαγητά της Σκανδιναβίας σε ένα όμορφο Αrt Nouveau περιβάλλον.

Στην 2η θέση, βρισκόμαστε στο Biànyífāng στο Πεκίνο που σερβίρει νόστιμα πιάτα της Κινέζικης κουζίνας από το 1416. Φυσικά το best seller και must eat πιάτο του είναι η τραγανή απέξω και ζουμερή μέσα πάπια Πεκίνου, που φαίνεται να προτιμούσε ακόμα και ο αυτοκράτορας Xianfeng της δυναστείας των Qing.

Τέλος, επιστρέφουμε στην Ευρώπη, όπου στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας ανοίγει το 803 το εστιατόριο St. Peter Stiftskeller. Δικαιωματικά του ανήκει ο τίτλος το παλαιότερο εστιατόριο της Ευρώπης και έχει σερβίρει όχι μόνο απλούς πολίτες αλλά αριστοκράτες, βασιλείς και άλλους. Σήμερα βρίσκεται πρώτο στην λίστα των τουριστών για επίσκεψη.

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close