We love the Greek Way!

498

Ο, τι και να λέμε, όσο και να μας αρέσουν τα burger, οι πίτσες, τα sushi ή οτιδήποτε άλλο αναφέρεται σε ξένη κουζίνα, η ελληνική κατέχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά (και το στομάχι) μας.

Προς Θεού! Δε λέμε ότι δεν απολαμβάνουμε το cheddar καθώς λιώνει μοναδικά στο στόμα μας ούτε κι ότι δε μας αρέσει ο τρόπος που «κριτσανίζει» το tacos σε κάθε μπουκιά. Θα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα, άλλωστε, που θα ΄χαμε πει! Αυτό, όμως, που φυσικά δε θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε είναι η νοστιμιά και η ζεστασιά του καλού ελληνικού φαγητού

Η ιστορία της ελληνικής γαστρονομίας φτάνει 4.000 χρόνια πίσω στο παρελθόν και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης. Το πρώτο βιβλίο μαγειρικής, μάλιστα, χρονολογείται το 320 π.Χ. και το έγραψε ο αρχαίος Έλληνας, Αρχέστρατος. Πάντα, η ελληνική κουζίνα χαρακτηριζόταν από λιτότητα ενώ το κρασί και το ελαιόλαδο ήταν ανέκαθεν σήματα κατατεθέν της.

Η κουζίνα μας, λοιπόν, ανήκει στη μεσογειακή και αν και παρατηρούνται ομοιότητες με άλλες κουζίνες, όπως της Τούρκικης και της Ιταλικής, η ιδιαιτερότητά της είναι εμφανής. Λαχανικά, δημητριακά, ψάρια, κρέας υπάρχουν σε κάθε ελληνικό σπίτι, πάντα κάτω από την «στέγη» του ελαιόλαδου. Δεν υπάρχει σπίτι που να μην επιλέγει να έχει στις προμήθειές του τουλάχιστον ένα είδος τυριού ή να μην προσφέρει στις εθνικές οικογενειακές γιορτές ελιές και χωριάτικη σαλάτα. Είτε μας αρέσει είτε όχι οι φακές, η φασολάδα, τα χόρτα είναι πιάτα πολύ χαρακτηριστικά των μαγειρικών μας συνηθειών και πιάτα τόσο προσφιλή όπως τα γεμιστά έχουν αποκτήσει πολλές παραλλαγές ανάλογα τα γούστα (π.χ. φέτα, μπέικον, κ.α.)

Τα διάφορα αρωματικά που χρησιμοποιούμε επίσης δεν είναι λίγα. Σκόρδο, κρεμμύδι, ρίγανη, άνηθος, μάραθος, θυμάρι είναι μόνο μερικά από αυτά που προσδίδουν νοστιμιά στα πιάτα μας, από τα κρεατικά μέχρι τα θαλασσινά. Γιατί φυσικά και απολαμβάνουμε ένα ωραίο ψαράκι ή τα τηγανητά μας καλαμαράκια με θέα τη θάλασσα.

Last but not least, το καλό πατροπαράδοτο σουβλάκι, με την πίτα και τη γέμισή του που αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των Ελλήνων και είναι ζηλευτό σε όλον τον κόσμο.

Ότι και να λέμε η ελληνική κουζίνα είναι πάντα αυτή που θα αγαπάμε περισσότερο και για τις εξόδους μας! Αν λοιπόν θέλετε να απολαύσετε ελληνικό φαγητό σε κάποια ελληνική ταβέρνα μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας online και εντελώς δωρεάν, επωφελούμενοι και των προνομίων του Loyalty club του e-table.

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close