Spice Up Valentine’s Day !

389

Είναι το φυτό που βάζει φωτιά στο στόμα των περισσότερων που τη δοκιμάζουν και που ένα μπουκάλι νερό δεν είναι αρκετό μετά για να ξεδιψάσουν. Εάν δεν είστε λάτρεις των καυτερών, θα συνιστούσαμε… Attention please! Διαφορετικά… Feel free to enjoy!

Η πιπεριά chili χρησιμοποιείται κατά κόρον πια σε πολλές κουζίνες όλου του κόσμου, από την Μεξικάνικη, στην οποία έχει την τιμητική της, μέχρι την Ασιατική, όπου έφτασε από Πορτογάλους θαλασσοπόρους τον 16ο αιώνα.

Η καταγωγή του καυτερού αυτού φυτού βρίσκεται στο Μεξικό και γενικά στην Κεντρική και Νότια Αμερική και πάει πολύ πίσω στο χρόνο, για την ακρίβεια, γύρω στα 6000 χρόνια! Ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που τις βρήκε και τους έδωσε το όνομα που έχουν σήμερα, «πιπεριές», γιατί όπως και το πιπέρι είχαν καυτερή γεύση. Από τότε που τις έφερε στην Ευρώπη άρχισαν να καλλιεργούνται μαζικά.

Το 1494, οι πρώτες πιπεριές chili έφτασαν στην Ισπανία από έναν γιατρό που είχε ο Κολόμβος στο δεύτερο ταξίδι του στις Δυτικές Ινδίες, τον Diego Álvarez Chanca, ο οποίος, μάλιστα, έγραψε για τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Η κόκκινη πιπεριά, χάρις στην καψαϊκίνη που περιέχει, θεωρείται ασφαλής τρόπος τοπικού αναισθητικού για νευροπάθεια διαβητικών, πόνο αρθρίτιδας και πονοκεφάλους. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, Α, Κ, φυτικές ίνες, σίδηρο και πολλά άλλα που προσφέρουν πολλά οφέλη στον οργανισμό. Συν τοις άλλοις, θεωρείται ότι μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια, να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, ακόμα και να σταματήσει την εξάπλωση καρκινικών κυττάρων του προστάτη!

Μιας, λοιπόν, που σας δώσαμε αρκετούς λόγους να τη συμπεριλάβετε στο γεύμα σας, σας δίνουμε και κάποια μικρά tips μαγειρέματος:

  • Προσθέστε τες σε λαχανικά ή πάνω σε ψωμί για extra γεύση.
  • Ψιλοκόψτε και ανακατέψτε τες με γιαούρτι ή σε σαλάτα.
  • Προσέχετε όταν την κρατάτε γιατί μπορεί να νιώσετε μία αίσθηση καψίματος όπου ακουμπήσει. Ιδανικά μην ακουμπήσει στα μάτια σας. Δε θα είναι ευχάριστο! Ακόμη κι αν χρησιμοποιήσετε γάντια, πλύνετε μετά τα χέρια σας κι ο, τι άλλο ήρθε σε επαφή μαζί τους.

Αν πάλι σας αρέσουν τα πικαντικά και τα καυτερά μπείτε στο e-table.gr και κλείστε τραπέζι σε ένα από τα ωραιότερα Μεξικάνικα εστιατόρια !

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close