O Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας στο Π. Φάληρο

379

 

Το Παλαιό Φάληρο είναι μια περιοχή που την έμαθα πρόσφατα και οφείλω να ομολογήσω πως μου αρέσει πολύ.  Μου αρέσουν πολύ αυτές οι παλιές αρχοντικές μονοκατοικίες  που όλο και κάποια ιστορία έχουν να πουν.  Σε μια από αυτές της μονοκατοικίες βρίσκεται ένα πολύ όμορφο μεζεδοπωλείο, o Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας που τον επισκέφτηκα πριν λίγο καιρό.

Έχει έναν καλοφτιαγμένο κήπο για τις καλές μέρες , διακοσμημένο με πόστερς από παλιές διαφημίσεις και διάφορα άλλα αντικείμενα που δίνουν έναν ρετρό χαρακτήρα στο μεζεδοπωλείο αυτό.  Μπαίνοντας στο εσωτερικό μέρος,  θα παρατηρήσεις σίγουρα το τζάκι που τις χειμωνιάτικες βραδιές είναι αναμμένο προσφέροντας μια όμορφή ατμόσφαιρα. Η διακόσμηση και μέσα σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή που όλα ήταν πιο απλά και πιο ρομαντικά.

Ας περάσουμε όμως στο κυρίως θέμα,  το φαγητό… από την στιγμή που καθίσαμε  ξεκίνησαν οι καλές εντυπώσεις. Μόλις ήρθαν τα πρώτα πιάτα, είδα  ότι πρόκειται για ένα μεζεδοπωλείο που ξέρει καλά την δουλειά του. Σωστές μερίδες , ζεστά πιάτα όπου ήταν απαραίτητο και πάνω από όλα νόστιμα.  Οι σαλάτες πλούσιες και πληθωρικές τόσο σε υλικά όσο και σε άρτισμα. Από ορεκτικά, δοκιμάσαμε την ψητή φέτα με σουσάμι και μέλι ,μελιτζανοσαλάτα, πρασόπιτα και τους σπιτικούς κολοκυθοκεφτέδες , τους πιο αφράτους που έχω φάει.

Από τα κυρίως μιας και η παρέα ήταν μεγάλη αποφασίσαμε να παραγγείλουμε μια ποικιλία ψητών κρεατικών με πατάτες τηγανητές. Την επόμενη φορά σίγουρα θα δοκιμάσουμε τις σπεσιαλιτέ τους , γαμοπίλαφο με γίδα βραστή και το πολίτικο κεμπάπ. Σίγουρα θα δοκιμάσουμε και τις λαχταριστές πίτες με το τραγανό χειροποιητο φύλλο όπως μαραθόπιτα, παστουρμαδόπιτα και άλλες.

Να μην παραλείψω να αναφερθώ στα πολύ νόστιμα γλυκά που απλόχερα μας προσέφεραν στο τέλος του γεύματός μας αλλά και το κρασί που όπως μας πληροφόρησαν ήταν από την Πελοπόννησο αλλά και τα ρακόμελα που μας «ζέσταναν» μετά το τέλος του φαγητού.

Στον Τζίτζιρα και Μίτζιρα περάσαμε πολύ όμορφα,  φάγαμε ακόμα καλύτερα και απολαύσαμε ένα όμορφο μεσημέρι. Αν σας άνοιξα την όρεξη και θέλετε κι εσείς να δοκιμάσετε παραδοσιακή ελληνική κουζίνα δεν έχετε παρά να κάνετε δωρεάν κράτηση online μέσω του e-table

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close