Τι είναι το Λάδι Τρούφας;

3.5K

Το λάδι τρούφας είναι ένα λάδι (ελαιόλαδο ή κάποιο άλλο φυτικό λάδι) αρωματισμένο με τη γνωστή σε όλους μας τρούφα, λευκή ή μαύρη.  Το τρουφόλαδο έιναι πολύ αρωματικό και χρησιμοποιείτε για να δώσει ένα ελαφρύ άρωμα τρούφας στα φαγητά που μπαίνει.  Θα πρέπει να είμαστε πολύ προεκτικοί γιατί τα περισσότρα λάδια τρούφας που κυκλοφορούν στην αγορά είναι με τεχνητά αρώματα και όχι με το φυσικό ιδιαίτερο άρωμα αυτού του μανιταριού.

Αυτό σημαίνει ότι το χρησιμοποιούμε λίγο πριν σερβίρουμε κάποιο ριζότο, μια σούπα ή ακόμα και τις αγαπημένες μας τηγανιτές πατάτες. Θέλει πολύ προσοχή στην χρήση του γιατί έστω και λίγη παραπάνω ποσότητα μπορεί να κάνει το φαγητό μας να αποκτήει πολύ άσχημο άρωμα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να το φάμε.  Λίγες σταγόνες αρκούν για να δώσει αυτό το αρωματικό λάδι την γήινη γεύση του μανιταριού ακόμα και σε μια απλή vinegraitte για να συνοδεύσει μια «βαρετή» πράσινη σαλάτα.  Τέλος, το λάδι τρούφας θα πρέπει να χρησιμοποιούμε με φειδώ γιατί πρόκειται για ένα αρκετά ακριβό προϊόν.

Όταν βρεθούμε σε κάποιο εστιατόριο μπορούμε να επιλέξουμε είτε κάποιο ριζότο μανιταριών είτε κάποιο πιάτο ζυμαρικών με άρωμα τρούφας και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα επισκεφτείτε κάποιο εστιατόριο με ιταλική κουζίνα δοκιμάστε αυτό το τόσο ιδιαίτερο υλικό που μπορεί να γίνει και το δικό σας αγαπημένο.

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close