Είναι υγιεινό το sushi;

610

Έχουμε ακούσει αρκετές φορές να λένε ότι το sushi είναι μια καλή επιλογή για φαγητό γιατί είναι ελαφρύ και υγιεινό! Πώς όμως ωφελούμαστε από αυτό και τι θα πρέπει να προσέχουμε ;

Τα ψάρια που χρησιμοποιούν οι sushi σεφ θα πρέπει να είναι πάντα πολύ φρέσκα γιατί σε αντίθετη περίπτωση μπορεί nα γίνουν πολύ επικίνδυνα για την υγεία μας! Ο τόνος, ο σολομός, το χέλι και άλλα ψάρια που χρησιμοποιούνται για το σούσι είναι  πλούσια σε ω-3 λιπαρά που είναι εξαιρετικά ευεργετικά για την υγεία μας. Το φύκι που χρησιμοποιείται περιέχει φυλλικό οξύ, κάλιο και μαγνήσιο. Ενώ το ginger που συνοδεύει το sushi είναι αντισηπτικό και βοηθά στην πέψη. Ένα από τα κύρια συστατικά του sushi, το ρύζι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β και σε συνδυασμό με το ψάρι βοηθά σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Στο σύνολό τους όλα τα υλικά είναι απλά όσο εξωτικά κι αν μας φαίνονται, ψάρι ή θαλασσινά, λαχανικά και ρύζι είναι αυτά που αποτελούν μια βάση για υγιεινή διατροφή, χαμηλή σε χοληστερίνη και λίπη και με λίγες θερμίδες. Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε επίσης το γεγονός ότι πρόκειται για μια διατροφή πλούσια και σε φυτικές ίνες.

Οι μερίδες του sushi είναι μικρές μπουκιές και η όλη τελετουργία του,  μας βοηθά καλύτερα στο να φάμε αργά και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να περάσει το μήνυμα του κορεσμού στο εγκέφαλο πιο γρήγορα από ότι συνήθως.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι χρειάζεται πολύ προσοχή όσον αφορά τα μέρη που επισκεπτόμαστε για sushi γιατί το ωμό ψάρι και τα θαλασσινά είναι πολύ ευαίσθητα σε ανάπτυξη μικροβίων και παρασίτων. Γι αυτό σας προτείνουμε να επισκέπτεστε πάντα γνωστά εστιατόρια που χρησιμοποιούν φρέσκα υλικά υψηλής ποιότητας με έμπειρους σεφ.

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close