Πρώτη φορά sushi (μέρος α’)

856

Η Sushi Week του e-table.gr είναι πολύ κοντά και νομίζω ότι μπορεί να είσαι σκεπτικός αλλά όταν θα το δοκιμάσεις να είσαι σίγουρος πως θα το λατρέψεις!

Τι είναι το sushi; 

Το sushi είναι το πιο χαρακτηριστικό φαγητό της Ιαπωνικής κουζίνας, για εμάς τους Έλληνες τουλάχιστον! Είναι ο τρόπος παρασκευής ψαριού, με ρύζι και ένα είδος από φύκι. To ψάρι στο sushi δεν είναι πάντα ωμό, μπορεί να είναι βρασμένο, ωμό ή μαριναρισμένο. Το ρύζι που χρησιμοποιείται στην παρασκευή του sushi είναι ειδικής ποικιλίας και είναι αρωματισμένο με ιαπωνικό ξίδι που το κάνει γλυκό και μπορώ να πω και λίγο εθιστικό.

Tο sushi συνοδεύεται πάντα από σάλτσα σόγιας, wasabi και λεπτοκομμένες πίκλες ginger. Το σύνηθες είναι να γεμίζουμε το μπολάκι που μας προσφέρει το εστιατόριο με σάλτσα σόγιας και να προσθέτουμε λίγο από το wasabi μέσα σε αυτή  και να την ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί. Το wasabi είναι μια πράσινη πάστα ιδιαίτερα καυτερή και αν δεν το έχεις με τα καυτερά καλύτερα είναι να δοκιμάσεις πάρα πολύ λίγη ποσότητα για αρχή. Το ginger βοηθά να καθαρίσει ο ουρανίσκος μετά από κάθε είδος ψαριού αλλά και μετά το τέλος του γεύματος και έχει επίσης αντισηπτικές ιδιότητες.

Τα είδη του sushi

  • Maki (ρολό ρυζιού σε φύκι με ψάρι και άλλα υλικά)
  • Nigiri (μπουκιά ρυζιού με φιλεταρισμένο ψάρι από πάνω)
  • Sashimi (φιλέτο ψαριού ωμό ή μαριναρισμένο)
  • Temaki (χωνάκι φυκιού γεμισμένο με ρύζι, λαχανικά και ψάρι)

Πως τρώγεται;

Το sushi τρώγεται με chopsticks, αν δεν το έχεις όμως μπορείς να ζητήσεις είτε παιδικά chopsticks, που είναι ενωμένα στην κορυφή και είναι πιο εύκολα στο χειρισμό. Πιάνεις λοιπόν το sushi σου και το βουτάς μαλακά μέσα στην σάλτσα σόγιας. Πρόσεξε να είναι από την μεριά του ψαριού για να μην διαλυθεί το ρύζι.

Δες τα εστιατόρια που συμμετέχουν στη Sushi Week 2016

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close