Για μεζέδες δίπλα στο τζάκι | Part 1

1.9K

Η θερμοκρασία έπεσε, κάνει κρύο και η αλήθεια είναι πως πολλές φορές αποφεύγουμε να βγούμε έξω και προτιμάμε να απολαύσουμε τη ζεστασιά του σπιτιού μας. Εμείς όντας όμως καλοφαγάδες και αποφασισμένοι ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν θα σταματήσουν τις γευστικές μας εξόδους μας, αποφασίσαμε να σου βρούμε τα πιο ζεστά στέκια στην Αθήνα. Τι καλύτερο από νόστιμοι προορισμοί με τζάκι; Σου παρουσιάζουμε το part 1 με φοβερά εστιατόρια, μεζεδοπωλεία και ταβέρνες, που θα απολαύσεις εκλεκτούς μεζέδες δίπλα σε τζάκι!

 

Ο Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας, Παλαιό Φάληρο

Πρώτη πρόταση για τα αγαπημένα μας στέκια με τζάκι είναι το μεζεδοπωλείο Tζίτζιρας κι ο Mίτζιρας στο Παλαιό Φάληρο. Εκεί θα απολαύσεις εξαιρετικούς μεζέδες σε μια όμορφη, ζεστή ατμόσφαιρα. Φανταστικές τζττζιρόπιτες, φρέσκιες σαλάτες,  ζουμερά ψητά κρέατα και φρέσκιες τηγανιτές πατατες είναι μερικά από τα φαγητά που θα σε κάνουν να ξαναπάς.

e-table tip: Συνδύασε ποικιλία κρεατικών ή κάποιο μαγειρευτό πιάτο ημέρας, με το πολύ καλής ποιότητας χύμα κρασί κόκκινο ή λευκό αλλά και το τσίπουρο και ρακή. Μην παραλείψεις κάποιο από τα χειροποιητα επιδόρπια για το τέλος!

 

Κλείσε τραπέζι στον Τζίτζιρα κι ο Μίτζιρα

 


Αττικός Greek House, Ακρόπολη – Φιλοπάππου

Το εστιατόριο Αττικός Greek House στην Ακρόπολη, στην περιοχή του Φιλοπάππου προσφέρει καλή ελληνική κουζίνα. Με οικογενειακή ατμόσφαιρα και φιλόξενο περιβάλλον, θα απολαύσεις το φαγητό σου σε ένα ατμοσφαιρικό ζεστό χώρο, με την πέτρα στους τοίχους, τα όμορφα καθίσματα και φυσικά τη ζεστασιά του αναμμένου τζακιού. Το μενού περιλαμβάνει παραδοσιακά πιάτα που ετοιμάζονται με τα πιο αγνά υλικά και “παντρεύονται” με δημιουργικές συνταγές.

e-table tip: Δοκίμασε αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, σκορδάτο κερκυραϊκό σοφρίτο και παστιτσάδα. Παρά το κρύο, αξίζει αν μπορείς να ανέβεις στον τρίτο όροφο, στην ταράτσα, για να απολαύσεις έστω για λίγο τη φοβερή θέα το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

 

Κλείσε τραπέζι στο εστιατόριο Αττικός Greek House

 


 

Αναφιώτικα, Πλάκα

Την Πλάκα και το γραφικό στενό με τα σκαλάκια στην οδό Μνησικλέους, το αγαπάμε όλες τις εποχές του χρόνου. Το εστιατόριο Αναφιώτικα στην Πλάκα το γραφικό αυτό καφενείο – μεζεδοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας, εκτός από ωραία θέα , που προσφέρει ελληνική κουζίνα και παραδοσιακούς μεζέδες σε ένα ζεστό, πέτρινο χώρο με τζάκι!  Στα Αναφιώτικα θα δοκιμάσεις νόστιμαμοντέρνα ελληνικά πιάτα, μέσα από σπιτικές, πεντανόστιμες συνταγές.

e-table tip: Συνδύασε την έξοδο σου στο μεζεδοπωλείο Αναφιώτικα, κάνοντας πριν ή μετά μία βόλτα στα πλακόστρωτα καλντερίμια της παλαιότερης συνοικίας της Αθήνας. Από φαγητό  θα δοκιμάσεις παϊδάκια αρνίσια, ψαρονέφρι, μπριζολάκια χοιρινά, πολλά λαχταριστά ορεκτικά και φανταστικά γλυκά, πάντα με τη συνοδεία καλού κρασιού και εκλεκτών ελληνικών αποσταγμάτων.

 

Κλείσε τραπέζι στα Αναφιώτικα

 


 

To Αρχοντικό του Λέκκα, Μαραθώνας

Το Αρχοντικό του Λέκκα είναι μια παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα στον Μαραθώνα που θα βρεις όλα τα αγαπημένα πιάτα της Ελληνικής κουζίνας. Σε ένα ζεστό χώρο που επικρατεί η πέτρα και το ξύλο θα δοκιμάσεις δροσερές σαλάτες και φοβερά ορεκτικά, κρύα και ζεστά όπως τζατζίκι, τηγανόψωμο, μελιτζάνες με τυρί και πολλά άλλα.

e-table tip: Δοκίμασε αρνάκι γάστρας, ζυγούρι παϊδάκια, κοτόπουλο παϊδάκια και γουρουνόπουλο.

 

Κλείσε τραπέζι στο Αρχοντικό του Λέκκα

 


 

Μονοκατοικία, Χαλάνδρι

Η Μονοκατοικία προσφέρει εξαιρετική ελληνική δημιουργική κουζίνα με σύγχρονες πινελιές. Μέσα στα στενά του κάτω Χαλανδρίου, σε περιμένει μία παρεΐστικη μονοκατοικία του ’48 με μια καταπράσινη αυλή και οικογενειακή ατμόσφαιρα δίπλα σε ένα ζεστό τζάκι. Με τα καλύτερα υλικά από όλη την Ελλάδα, μεράκι και αγάπη για το σπιτικό φαγητό, θα απολαύσεις πεντανόστιμους μεζέδες σε έναν πράσινο παράδεισο!

e-table tip: Δοκίμασε γραβιέρα ψητή σε κρούστα ξηρών καρπών με σάλτσα ρακόμελο, αυγά μάτια με τομάτα, πατατάκι, παστουρμά και παλαιωμένη γραβιέρα Σύρου, ψαρονέφρι με αποξηραμένο βερύκοκο, πορτοκάλι, φυστίκι Αιγίνης και πουρέ καρότο το εξαιρετικό γιουβέτσι με μοσχαράκι στη σχάρα.

 

Κλείσε τραπέζι στη Μονοκατοικία

 


 

Λεμονόκηπος, Νέα Φιλαδέλφεια

Το επόμενο στέκι με τζάκι είναι στην Νέα Φιλαδέλφεια! Το εστιατόριο Λεμονόκηπος  βρίσκεται σε ένα παλιό αρχοντικό του 1930 και αποτελεί γνωστό σημείο συνάντησης για μεσογειακή κουζίνα και παραδοσιακούς μεζέδες. Ζωντανά χρώματα, ρετρό διακόσμηση και κομψότητα, vintage έπιπλα, σπιτική ζεστασιά, ένα όμορφο τζάκι και ένας γραφικός κήπος, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό!

e-table tip: Να δοκιμάσεις κολοκυθοκεφτέδες με ανθότυρο και δυόσμο, μπεκρή μεζέ στιφάδο, τυρόπιτα κανταΐφι με σύγκλινο Μάνης, κρασάτο χταπόδι με φάβα και καπαρόφυλλα και αρνάκι τυλιχτό σε αμπελόφυλλα!

 

Κλείσε τραπέζι στο Λεμονόκηπο

 


 

Ερατώ, Πλάκα

Ξαναερχόμαστε μέχρι την Πλάκα και πάμε μέχρι το εστιατόριο Ερατώ. Το εστιατόριο αυτό θεωρείται ένα από τα πιο κομψά και μοντέρνα σημεία στην περιοχή, προσφέροντας ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, νόστιμα κρεατικά και θαλασσινά. Το μενού είναι πλούσιο και παραδοσιακό, ετοιμάζεται με φρέσκα και τοπικά υλικά. Από νωρίς το μεσημέρι, μέχρι αργά το βράδυ μπορείς να απολαύσεις δίπλα στο τζάκι, ένα πλούσιο γεύμα παρέα με τα πιο εκλεκτά κρασιά!

e-table tip: Δοκίμασε αρνί λεμονάτο, κόκορα κοκκινιστό με χυλοπίτες, σουπιές με σπανάκι, κρεμμύδια γεμιστά με σπανάκι και λουκάνικο, ρολάκια μελιτζάνας με ανθότυρο, χταπόδι σχάρας στο ούζο, καλαμάρι γεμιστό με τυριά και μπαρμπούνια με δροσερή σάλτσα ντομάτας!

 

Κλείσε τραπέζι στην Ερατώ

 


 

Αυθαίρετο, Μαρούσι

Σε μια κατάφυτη γωνιά στο Μαρούσι, ανάμεσα σε ψηλά πεύκα και σε ένα ρέμα, βρίσκεται η γραφική ταβέρνα το Αυθαίρετο. Εδώ θα νιώσεις λες και πήγες εκδρομή και τρως στην εξοχή. Θα αγαπήσεις τα βαρέλια στους τοίχους, τα μοντέρνα χρώματα, τις φωτογραφίες από το ελληνικό σινεμά και τις φιγούρες του καραγκιόζη. Θα απολαύσεις μακριά από το κρύο, δίπλα σε ένα μεγάλο τζάκι, μερακλίδικους κρεατομεζέδες.

e-table tip: Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το σπιτικό τζατζίκι, σεφταλιά, γαρδουμπάκια και κεμπάπ. Την τιμητική τους έχουν οι αρνίσιες γλώσσες με σάλτσα μουστάρδας, που είναι η σπεσιαλιτέ του Αυθαίρετου.

 

Κλείσε τραπέζι στο Αυθαίρετο

 


 

Η Παλιά Ταβέρνα Του Ψαρρά, Πλάκα

Η Ταβέρνα του Ψαρρά είναι από το πιο παλιό στέκι για φαγητό στην Πλάκα. Αν αποζητάς αυθεντικές γεύσεις της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, με έμφαση στην ποιότητα γεύσης και εξυπηρέτησης, τότε πρέπει να κανονίσεις την επόμενη έξοδο σου εδώ. Εσωτερικά, ο χώρος είναι φιλικός και άνετος, ιδανικός για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

e-table tip: Δοκίμασε σαγανάκι μετσοβόνε, ρολάκια μελιτζάνας, χταποδοκεφτέδες, αρνάκι στάμνας, σουτζουκάκια με ρύζι, σφυρίδα του ψαρά και αστακομακαρονάδα. Μπορείς να παραγγείλεις ποικιλίες κρεατικών σχάρας, αλλά και φρέσκα ψάρια με το κιλό. Για το τέλος, ποικιλία παραδοσιακών γλυκών και θα μας θυμηθείς!

 

Κλείσε τραπέζι στην Ταβέρνα του Ψαρρά

 


 

 Κρήσσα Γη, Μαρούσι

Τελευταία πρόταση για στέκια με τζάκι είναι το παραδοσιακό κρητικό εστιατόριο Κρήσσα Γη στο Μαρούσι.  Εδώ θα φας σαν σύντεκνος και θα απολαύσεις παραδοσιακές Κρητικές γεύσεις. Με ωραία διακόσμηση, με αρχέτυπες προσωπογραφίες Κρητικών και παραστάσεων της κρητικής ζωής μιας άλλης εποχής, απολαμβάνεις αυθεντικές γεύσεις Κρήτης που ενσωματώνονται αθηναϊκά δεδομένα, πάντα με τα πιο αγνά υλικά. Εβίβες!

e-table tip: Δοκίμασε πατάτες οφτές, αυγά με στάκα, τσιγαριαστό, γραβιέρα σαγανάκι, σιουφιχτά μακαρόνια και πιλάφι με ζυγούρι! Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις κάποιο πιάτο από το μενού της ημέρας.

 

Κλείσε τραπέζι στην Κρήσσα Γη

 


 

 

Κάνει κρύο, καιρός για φαγητό δίπλα σε τζάκι!

 

Ανακάλυψε εστιατόρια με τζάκι στην Αθήνα!

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close