Το καλοκαιρινό μενού του La Suite Lounge

719

Πριν μερικές μέρες ήμουν καλεσμένη να δοκιμάσω  το νέο μενού του La Suite Lounge στο St George Lycabettus. Για όσους δεν το ξέρετε να σας πω ότι είναι ένα εστιατόριο με μοναδική θέα στον έκτο όροφο ενός από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία στην Αθήνα.

Ο head chef του εστιατορίου Βασίλης Μήλιος δημιούργησε και πάλι ένα πεντανόστιμο μενού με γνώμονα την ελληνική κουζίνα και χρησιμοποιώντας υλικά με ονομασία προέλευσης συνεχίζοντας τον made in Greece χαρακτήρα του μενού του εστιατορίου.

Την Παρασκευή το βράδυ λοιπόν, ξεκινήσαμε το δείπνο μας με μια βελουτέ αρακά σε μίνι βερσιόν με αφρό παρμεζάνας, κάρδαμο και μια μπουκιά από ταρτάρ σολομού με wasabi. Ήταν πραγματικά ότι έπρεπε για να ξεκινήσει αυτή η τόσο νόστιμη βραδιά!

Συνεχίσαμε με χταπόδι και φάβα Σαντορίνης και καραμελωμένα κρεμμύδια και με γαρίδα σαγανάκι, σε μια σάλτσα από ντοματίνια Σαντορίνης και ούζο όπου συμπληρωνόταν όμορφα με τον αφρό φέτας. Το επόμενο πιάτο ήταν η σαλάτα που οπτικά ήταν μια πανδαισία χρωμάτων με μαριναρισμένα ντοματίνια, βασιλικό και τριμμένο κρίθινο παξιμάδι.

Από το «ελληνικό» μενού του La Suite Lounge δεν λείπουν τα ψάρια κι εμείς προτιμήσαμε το λαυράκι με παντζάρι, μαριναρισμένο φινόκιο και μια ντελικάτη σάλτσα αρωματισμένη  με κρόκο Κοζάνης. Αν όμως προτιμάτε το κρέας, τα φιλετάκια χοιρινού με σελινόριζα και αυγολέμονο είναι η πρότασή μας.

Από το κατάλογο των επιδορπίων μπορώ να πω ότι δεν λείπει τίποτα! Δικά μου αγαπημένα , το γαλακτομπούρεκο με φρούτα του δάσους κι η δίχρωμη μους μόκα- σοκολάτα με καραμελωμένα αμύγδαλα. Αν προτιμάτε όμως την σοκολάτα μπορείτε να επιλέξετε το μιλφέιγ σοκολάτας με κανέλα ενώ για κάτι πιο «πειραγμένο» παραδοσιακό δοκιμάστε Ραβανί με σιρόπι ελληνικό καφέ.

Το νέο μενού του La Suite Lounge είναι αυτό που περιμέναμε. Πιάτα με ελληνικά προϊόντα με ονομασία προέλευσης που με σεβασμό ο σεφ Βασίλης Μήλιος μαγειρεύει και αναδεικνύει κάθε πτυχή της γεύσης τους.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το νέο μενού του La Suite Lounge στον 6ο όροφο ξενοδοχείου St George Lycabettus, με την μοναδική πανοραμική θέα από την φωτισμένη Ακρόπολη μέχρι τον Σαρωνικό. Κάντε δωρεάν και online την κράτησή σας μέσα από το e-table και κερδίστε προνόμια και εκπτώσεις.

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close