Αγαπημένα στέκια στα Εξάρχεια

15K

Ποιος είπε πως τα Εξάρχεια είναι στέκι μόνο για φοιτητές; Σου παρουσιάζουμε 10 αγαπημένα στέκια στα Εξάρχεια που θα λατρέψεις, για να βγεις με την οικογένεια, τους φίλους σου και γιατί όχι με το άλλο σου μισό…

Ριφιφί

εστιατόρια στα Εξάρχεια

Μοντέρνα διακόσμηση γεμάτη έντονα χρώματα, ευγενικό προσωπικό,υψηλής ποιότητας φαγητό και προσιτές τιμές, είναι αυτά που προσφέρει πάνω από δέκα χρόνια, το κλασικό εστιατόριο Ριφιφί στα Εξάρχεια. Η Ελληνική – Μεσογειακή του κουζίνα ανανεώνει τις γεύσεις της με τέτοια συχνότητα ώστε όλοι οι προσκεκλημένοι του να έχουν συνεχώς την ευκαιρία να γευτούν κάτι το καινούριο, αλλά και κάτι το διαφορετικό, σε συνδυασμό όμως με τα πιάτα που παραμένουν σταθερή αξία τόσο στις επιλογές μας, όσο και στον κατάλογο του εστιατορίου. Εκεί κάποιος μπορεί να δοκιμάσει μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και φέτα, σε σάλτσα ροκφόρ ή φλογέρες με σπανάκι, ψητή μελιτζάνα, γραβιέρα και φέτα για αρχή και να συνεχίσει με αρνί ή βουβαλίσιο μπιφτέκι.

📍Εμμ. Μπενάκη 69 Α & Βαλτετσίου Αθήνα

e-table tip: Παρήγγειλε ραβιόλες γεμιστές με λεπτοκομμένο μοσχαράκι και τυριά σε ελαφριά σάλτσα φρέσκιας τομάτας με μία σαλάτα Ριφιφί, με Ρόκα ανακατεμένη με Κρητικά κρίθινα παξιμάδια, αυθεντική κρητική ξυνομηζύθρα και λιαστή τομάτα.

 

Κλείσε στο Ριφιφί

 


 

Αγκλέουρας

εστιατόρια στα Εξάρχεια

Έξοδο με τους φίλους στα Εξάρχεια; Ένας από τους καλύτερους προορισμούς είναι το μεζεδοπωλείο Αγκλέουρας. Μικρό, ζεστό, παρεΐστικο, ιδανικό για όμορφες γευστικές στιγμές με την παρέα σου. Με διακόσμηση κλασικού μεζεδοπωλείου, διαθέτωντας δύο επίπεδα, γήινα χρώματα, νόστιμη ελληνική κουζίνα και πολύ χαμηλές τιμές, είναι σίγουρο πως θα γίνει το νέο σου στέκι. Όλοι οι μεζέδες, αλλά και τα πιάτα ημέρας που προσφέρει, μαγειρεύονται με φρέσκες πρώτες ύλες και βιολογικά υλικά. Δοκίμασε το εξαιρετικό του χωριάτικο λουκάνικο καπνιστό, με πορτοκάλι και πράσοντοματοκεφτέδες, σπετζοφάι, νόστιμη ξεροψημένη πανσέτακοτόπουλο λεμονάτο και διάφορα ζυμαρικά με ζουμερό κοτόπουλο, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος.

📍Κωλέττη 9 Εξάρχεια

e-table tip: Συνόδευσε τους μεζέδες σου με βιολογικό κρασί, ούζου, ρακή ή ρακόμελο.

 

Κλείσε στον Αγκλέουρα

 


 

Τρίχορδο

εστιατόρια στα Εξάρχεια

Για ελληνική live μουσική, κέφι, χορό και διασκέδαση καθημερινά, ένας είναι ο προορισμός… Το μεζεδοπωλείο Τρίχορδο στα Εξάρχεια. Άνοιξε το σχετικά κοντινό 2016 και έκτοτε έχει καταφέρει να κερδίσει μία θέση στην καρδιά πολλών. Διαθέτει έναν λιτό και απλά διακοσμημένο χώρο με φωτογραφίες από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, ζεστή ατμόσφαιρα και ευγενικό προσωπικό. Εκεί μπορείς να απολαύσεις διάφορα είδη Ελληνικής μουσικής, όπως έντεχνο, λαϊκό και ρεμπέτικο με τους φίλους και την οικογένειά σου, να φας καλό και ποιοτικό φαγητό, να περάσεις καλά και να πληρώσεις λίγα. Οι νόστιμοι λαχταριστοί του μεζέδες, όπως η μυζηθρόπιτα με μέλι και μαύρο σουσάμι, ο κρητικός του ντάκος με ξινομυζήθρα, το κρασάτο κοτόπουλο με πατάτες φούρνου και το ριζότο του θα σε μαγέψουν.

📍Εμμανουήλ Μπενάκη 60 Αθήνα

e-table tip: Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις το λαχταριστό του χοιρινό κοντοσούβλι. Συνόδευσέ το με κρητική Ρακί, κρασί ή μία μπύρα.

 

Κλείσε στο Τρίχορδο

 


 

Tivoli

εστιατόρια στα Εξάρχεια

Και αν τώρα ψάχνεις για ένα καλό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, σου προτείνουμε το εστιατόριο Tivoli στα Εξάρχεια. Δροσερό, μοντέρνο και οικείο, έχει αποτελέσει στέκι γνωστών προσωπικοτήτων, από το 1974. Η άριστη σχέση ποιότητας και τιμής του, το καθιστούν ιδανικό προορισμό για όλους! Σπιτικές λιχουδιές, μαγειρευτά φαγητά, φρέσκα μικρά ψαράκια, λαδερά, αλλά και διάφορα πιάτα ημέρας, ετοιμάζονται καθημερινά στην κουζίνα του Tivoli. Απόλαυσε, καυτερούς κεφτέδες, μπιφτέκια και πανσετάκια σχάρας, μαρινάτο γαύρο χειροποίητο, μύδια με κρασί, μουστάρδα και σκόρδο, γαρίδες σχάρας, ταραμοσαλάτα,  όλα φτιαγμένα με τα πιο φρέσκα υλικά.

📍Εμμανουήλ Μπενάκη 34 Εξάρχεια

e-table tip: Δοκίμασε φάβαντοματοκεφτέδες, τυροκαφτερή με φέτα ανθότυρο, καυτερή πιπεριά και άνιθο, παραδοσιακά τυροπιτάκια, μανιτάρια πλευρώτους, χαλούμι και πατάτες σχάρας και θα μας θυμηθείς!

 

Κλείσε στο Tivoli

 


 

Ροζαλία

εστιατόρια στα Εξάρχεια

Τα 38 χρόνια επιτυχημένης πορείας της, της έχουν δώσει επάξια τον τίτλο της καλύτερης ταβέρνας των Εξαρχείων. Φυσικά δεν είναι άλλη από την ταβέρνα Ροζαλία. Καλοφαγάδες από όλη την Αθήνα έρχονται καθημερινά στον γραφικό πεζόδρομο της Βαλτεσίου, να απολαύσουν τις εκλεκτές της γεύσεις και τα πλούσια αρώματά της. Η παραδοσιακή του διακόσμηση, η οικογενειακή του ατμόσφαιρα, το ζεστό του περιβάλλον και ο καταπράσινος κήπος της είναι αυτά που την χαρακτηρίζουν. Απόλαυσε καθημερινά την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα που προσφέρει και πιάτα όπως τηγανιτό κολοκυθάκι κομμένο στο χέριμπιφτέκι γεμιστό με φέτα και πιπεριά φλωρίνηςαρνάκι στη γάστρα με πλιγούρι και μανιτάρια με σκόρδο και μαϊντανό.

📍Βαλτετσίου 59 Εξάρχεια

e-table tip: Ιδανική επιλογή για έξοδο με την παρέα ή την οικογένεια είναι οι λαχταριστές ποικιλίες με πέντε διαφορετικά ήδη κρεάτων που διαθέτει ο κατάλογος.

 

Κλείσε στη Ροζαλία 

 


 

Folia

εστιατόρια στα Εξάρχεια

Και για όσους ψάχνουν το κάτι διαφορετικό, προτείνουμε το έθνικ εστιατόριο Folia. Ο ιδιαίτερος εντυπωσιακός του χώρος, η ζεστασιά, τα όμορφα χρώματα και οι μοναδικές διακοσμητικές του λεπτομέρειες σε συνδυασμό με την αφγανική του κουζίνα θα σε ταξιδέψουν. Χειροποίητες λιχουδιές και αυθεντικές αφγανικές σπεσιαλιτέ που δύσκολα θα βρεις σε άλλα εστιατόρια της Αθήνας ετοιμάζονται καθημερινά στην κουζίνα του. Δοκίμασε παραδοσιακό ρύζι με σαφράν και φραγκοστάφυλο συνοδευόμενο από σουτζουκάκιαλαχταριστό φαλάφελ, καμπολί, ασάκ, τσιμπλί κεμπάπ και ζερέσκ πολό. Μπορείς να συνδυάσεις τα πιάτα σου με κρασί, ούζο, τσίπουρο, μπύρα και για τους τολμηρούς, μαύρο κινέζικο τσάι με φρούτα και μπαχαρικά ή πράσινο τσάι με γιασεμί.

📍Ανδρέα Μεταξά 9-11 Εξάρχεια

e-table tip: Πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις εδέσματα από μαντού. Είναι μικρές μπουκιές από ζύμη με γέμιση κοτόπουλο, κόκκινη σάλτσα, σως από γιαούρτι και βασιλικό για ένταση στη γεύση.

 

Κλείσε στο Folia

 


 

Γευσηπωλείον – Αυλή

εστιατόρια στα Εξάρχεια

Το κλασικό εστιατόριο Γευσηπωλείον – Αυλή, προσφέρει από το 1982 Ελληνική – δημιουργική κουζίνα, φιλόξενο περιβάλλον, ζεστή ατμόσφαιρα και μοναδικές στιγμές, που θα σε κάνουν να αισθανθείς πως βρίσκεσαι σε μία άλλη εποχή, πιο ξένοιαστη και πιο χαλαρή. Το προσωπικό του πάντα ευγενικό, η διακόσμησή του κλασική, με τις ξύλινες καρεκλίτσες του και την πέτρα στους τοίχους και οι τιμές του χαμηλές. Οι ελληνικές ιδιαίτερες και προσεγμένες πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί στην κουζίνα του και τα παραδοσιακά του πιάτα με τις μικρές πινελιές από τη σύγχρονη κουζίνα, πάντα βάσει της εποχικότητα των υλικών, είναι το μυστικό που την καθιστά νούμερο ένα στις καρδιές μας στα τόσα χρόνια λειτουργίας της.

📍Μεθώνης 43 Αθήνα

e-table tip: Δοκίμασε δροσερές σαλάτες, ζουμερές μπριζόλες με ψητές πατάτες, λαχταριστά μανιτάρια και νόστιμα ζυμαρικά.

 

Κλείσε στο Γευσηπωλείον – Αυλή

 


 

Δούρειος Ίππος

εστιατόρια στα Εξάρχεια

Μία ακόμη ταβέρνα με μεγάλη ιστορία, η οποία έχει καταφέρει να αποτελεί συνήθειο για τις εξόδους με την παρέα και την οικογένεια, είναι η πλακιώτικη ταβέρνα Δούρειος Ίππος στην καρδιά της Αθήνας, στην περιοχή των Εξαρχείων. Ξεκίνησε τη λειτουργία της το μακρινό 1965 και είναι μία από τις παλαιότερες ταβέρνες στην περιοχή, η οποία προσφέρει αυθεντική ελληνική κουζίνα και νόστιμο σπιτικό φαγητό. Ο καταπράσινος κήπος της και η ταράτσα με το αγιόκλημα που διαθέτει, καθιστούν τον Δούρειο Ίππο μία ανάσα δροσιάς για το κέντρο της πόλης. Εκεί θα βρεις εκλεκτό κρασί, συνταγές στα κάρβουνα και πολλές άλλες ελληνικές σπεσιαλιτέ. Ο κατάλογός του περιλαμβάνει πιάτα μόνο με ελληνικά κρέατα και φυσικά πιάτα με φρέσκα και αγνά υλικά.

📍Θεμιστοκλέους & Κωλέττη 21 Εξάρχεια

e-table tip: Παρήγγειλε χειροποίητες θεσσαλικές πίτες, λαχανοντολμάδες, μοσχαρίσιο μπιφτέκι και τα φημισμένα παϊδάκια του…

 

Κλείσε στο Δούρειο Ίππο

 


 

Mystic 

εστιατόρια στα Εξάρχεια

Αν το αμόρε, η παρέα ή τα παιδιά θέλουν ιταλικό στα Εξάρχεια, τότε μία είναι η επιλογή… Το ιταλικό εστιατόριο Mystic Pizza & Pasta. Βρίσκεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της περιοχής, στην οδό Εμμ.Μπενάκη. Ο χώρος του είναι μικρός, λιτός και παραδοσιακός, ιδανικός για χαλαρές ιδιωτικές στιγμές σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Διαθέτει φθηνές και ταυτόχρονα ποιοτικές ιταλικές γεύσεις που θα σε ταξιδέψουν με απευθείας πτήση στα πιο όμορφα bistro της μαγευτικής Ιταλίας.  Εκεί μπορείς να παραγγείλεις μοναδικές ιταλικές συνταγές με διάφορες παραλλαγές, όπως vegan ή μεξικάνικη πίτσαπίτσα από αλεύρι ντίνκελ και λαχταριστή καρμπονάρα με τυρί που λιώνει στο πάνω στο φρεσκομαγειρεμένο πιάτο.

📍Εμμ.Μπενάκη 76 Εξάρχεια

e-table tip: Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις πριν φύγεις το εκπληκτικό και μυρωδάτο σκορδόψωμο που διαθέτει.

 

Κλείσε στο Mystic

 


 

Σαλίγκαρος

εστιατόρια στα Εξάρχεια

Ένα είναι το αγαπημένο κρητικό στέκι των Εξάρχεια και αυτό ακούει στο όνομα Σαλίγκαρος! Το μεζεδοπωλείο Σαλίγκαρος, αποτελεί γνωστό στέκι για κρητική κουζίνα και φθηνό φαγητό, ιδανικό για παρέες. Ο χώρος του μικρός και ζεστό, η διακόσμησή του κλασσική, αυτή που αρμόζει σε ένα γνήσιο κρητικό μεζεδοπωλείο, ενώ το προσωπικό του αντιπροσωπεύει τη γνωστή σε όλους Κρητική φιλοξενία σε όλο της το μεγαλείο. Το μενού του διαθέτει σπιτικές συνταγές και σπεσιαλιτέ από όλη την Ελλάδα, τη Μεσόγειο και φυσικά από την Κρήτη, για τους λάτρεις της νόστιμης, αλλά και γευστικής κουζίνας. Δοκίμασε μαραθόπιτα και σφακιανή πίτα με μέλι, χορταστικούς χειροποίητους μεζέδες και παραδοσιακές κρητικές μαγειρευτές συνταγές που θα σε ξετρελάνουν.

📍Σολωμού 37 Αθήνα

e-table tip: Συνόδευσε το γεύμα ή το δείπνο σου με αυθεντική κρητική τσικουδιά.

 

Κλείσε στο Σαλίγκαρο

 


 

Κλείσε σε εστιατόρια στα Εξάρχεια

 


 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close