Θεσσαλονίκη: Προτάσεις για φαγητό με θέα θάλασσα

1.3K

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που είναι πραγματικά ανεκτίμητες. Όπως το να απολαμβάνεις φρέσκο ψάρι, θαλασσινούς μεζέδες αλλά και ζουμερά κρέατα και νόστιμα ορεκτικά, δίπλα στο κύμα. Εμείς διαλέξαμε και σου προτείνουμε 6 νόστιμους προορισμούς για φαγητό με θέα θάλασσα στη Θεσσαλονίκη.

 

Τράτα, Περαία

φαγητό με θέα θάλασσα θεσσαλονίκη

Η ταβέρνα Τράτα στην περιοχή Περαία της Θεσσαλονίκης φημίζεται για τις γνήσεις σπιτικές γεύσεις της. Με καταπληκτική θέα δίπλα στη θάλασσα  μπορείς να απολάυσεις  ένα πλούσιο γεύμα που περιλαμβάνει εκλεκτά κρεατικά, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Η Τράτα δημιουργεί μοναδικές γεύσεις χρησιμοποιώντας αγνά και φρέσκα υλικά. Δοκίμασε γεμιστό καλαμάρι στη σχάρα, μύδια σαγανάκι με κόκκινη ή άσπρη σάλτσα αλλά και σουτζουκάκια, μπιφτέκι γεμιστό, κοτόπουλο σουβλάκι, λουκάνικο χωριάτικο και παϊδάκια αρνίσια.

 

Ψαροταβέρνα Γοργόνα, Παραλία Αγίας Τριάδας

φαγητό με θέα θάλασσα θεσσαλονίκη

Στην ψαροταβέρνα Γοργόνα θα απολαύσεις φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, από την πρωινή ψαριά του ιδιοκτήτη. Αγναντεύοντας το πέλαγος, μπορείς να απολαύσεις  παραδοσιακούς  μεζέδες και  λαχταριστές ποικιλίες, όλα μαγειρεμένα με παραδοσιακές συνταγές. Και ποτέ δεν ξέρεις, εκεί που τρως μπορεί να ξεπροβάλλει από τη θάλασσα το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, μια γοργόνα…!

 

Ψαροταβέρνα η Φωλιά, Καλαμαριά

φαγητό με θέα θάλασσα θεσσαλονίκη

Η ψαροταβέρνα Φωλιά στην Καλαμαριά προσφέρει ελληνική κουζίνα σε ένα φιλόξενο και οικογενειακό περιβάλλον. Είναι το στέκι πολλών καλοφαγάδων, με καταπληκτική θέα στη θάλασσα.  Η ταβέρνα αυτή θα γίνει η δική σου σπιτική “φωλιά” για αυθεντικό σπιτικό φαγητό και νοστιμότατους μεζέδες. Δοκιμάσε το χταποδάκι στα κάρβουνα, γαύρο τηγανητό, ψαράκι ημέρας στα κάρβουνα αλλά και ζουμερά κεφτεδάκια!

 

Γιάλεμα, Παραλία Νέων Επιβατών

φαγητό με θέα θάλασσα θεσσαλονίκη

Το Γιάλεμα στην παραλία των Νέων Επιβατών είναι ένα μεζεδοπωλείο με καλούς παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες και έναν χώρο με νησιώτικη διακόσμηση και τραπέζια πάνω στην άμμο. Αξίζει να δοκιμάσεις ατενίζοντας τη θάλασσα, ψάρι ημέρας στα κάρβουνα, ριζότο θαλασσινών, μύδια ή γαρίδες σαγανάκι και υπέροχα μαγειρευτά με τη συνοδεία κρασιού, ούζου και τσίπουρου.  Για ένα υπέροχο γεύμα το μεσημέρι μετά τη βουτιά σου στη θάλασσα ή το βράδυ μετά το ατμοσφαιρικό ηλιοβασίλεμα στην παραλία, αξίζει να το επισκεφτείς!

 

Θαλασσοπούλια, Περαία

φαγητό με θέα θάλασσα θεσσαλονίκη

Η ψαροταβέρνα Θαλασσοπούλια στην Περαία προσφέρει μεσογειακή κουζίνα και φρέσκο ψάρι ή θαλασσινά με εκπληκτική θέα στον Θερμαϊκό.  Δοκίμασε τη σπέσιαλ γαριδομακαρονάδα, καλαμαράκια, χταπόδι στα κάρβουνα και το ψάρι της ημέρας. Το μενού συνοδεύεται από καλό ντόπιο κρασί και με ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή, Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι.

 

Ο Βράχος, Καλαμαριά

φαγητό με θέα θάλασσα θεσσαλονίκη

Ο Βράχος είναι μια ψαροταβέρνα με ελληνική κουζίνα και έμφαση στο καλό και φρέσκο ψάρι στην περιοχή της Καλαμαριάς. Ο εξωτερικός χώρος διαθέτει τρεις διαδοχικές βεράντες στις οποίες μπορείς να απολαύσεις ένα μοναδικό γεύμα μπροστά στη θάλασσα. Το μενού περιλαμβάνει θαλασσινά, μύδια, καλαμάρια και ολόφρεσκα ψάρια του Θερμαϊκού. Στο Βράχο θα δοκιμάσεις νόστιμα πιάτα,  όλα φρεσκομαγειρεμένα και σπιτικά.

 

Καλή Όρεξη!

 

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close