Πολίτικη Κουζίνα στην Θεσσαλονίκη

458

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί την πλέον πολυσυλλεκτική πόλη της Ελλάδας από γευστικής πλευράς μιας και από πολύ παλιά φιλοξενεί διάφορους λαούς που έφεραν μαζί τους όλα τους τα ήθη και έθιμα. Η κουζίνα που δεσπόζει δεν θα μπορούσε να είναι άλλη εκτός από την αρωματική και νόστιμη πολίτικη κουζίνα. Ας δούμε όμως τέσσερα εστιατόρια που σερβίρουν πολίτικη κουζίνα στην Θεσσαλονίκη και προσφέρουν αυτά τα μοναδικά αρώματα της κουζίνας της Πόλης.

Η Μυροβόλος Σμύρνη στην στοά Μοδιάνο στην Κομνηνών είναι μια πολύ καλή επιλογή αν θέλεις να κάνεις μια στάση για πολίτικα, παραδοσιακά μεζεδάκια και να γίνεις πραγματικά μια παρέα με τους λοιπούς παρευρισκόμενους αφού αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο ντόπιων αλλά τουριστών.

Το Βυζαντινό στην Καλαμαριά είναι ένα ακόμα στέκι για τους λάτρεις της πολίτικης κουζίνας. Το περιβάλλον ζεστό και σχεδόν “σπιτικό” ενώ το μενού είναι γεμάτο με λιχουδιές γεμάτες μπαχάρια και αρώματα από την Κωνσταντινούπολη. Σουτζουκάκια γεμιστά, κεμπάπ, παστουρμαδοπιτάκια και άλλα αλμυρά και γλυκά!

Αν αναζητάς κάτι πιο κεντρικά, σου προτείνουμε το Άρωμα Πόλης στα Λαδάδικα. Εκεί θα μυηθείς στα μυστικά της πολίτικης κουζίνας δοκιμάζοντας πιάτα όπως το hunkiar beyendi, αρωματικά κεμπάπ, σουτζούκι λεμονάτο και πολλά άλλα.

Τέλος, κλείνουμε με τον Φανό της Πόλης, ένα εστιατόριο μεζεδοπωλείο που ανήκει σε μια οικογένεια από την Σμύρνη με μεγάλη γευστική παράδοση. Εδώ όλα τα πιάτα είναι φτιαγμένα σύμφωνα με παλιές αυθεντικές συνταγές από την Σμύρνη και επιβάλλεται να δοκιμάσεις κεφτεδάκια, σουτζουκάκια, πιτάκια με παστουρμά και φυσικά αυγά με καβουρμά!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close