Η Μπύρα πίνεται και “τρώγεται”: 4 Λαχταριστές με Συνταγές με Μπύρα

1.3K

Η μπύρα έχει πίσω της μια εκπληκτική και πολυσύνθετη ιστορία. Έχει χρησιμοποιηθεί σαν θρησκευτικό σύμβολο, σαν θεραπευτικό και σαν χαλαρωτικό μετά από τη σκληρή δουλειά της ημέρας. Ανά τους αιώνες, η μπύρα έχει εκτιμηθεί σαν υγιεινό και θρεπτικό ποτό και έχει αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Αν είσαι λάτρης της μπύρας, αν αγαπάς την δροσιστική της γεύση, σίγουρα γνωρίζεις πως η μπύρα δεν πίνεται μόνο, η μπύρα μπορεί να αποτελέσει κύριο συστατικό για ένα νόστιμο φαγητό. Εμείς βρήκαμε και σου προτείνουμε 4 εύκολες συνταγές με μπύρα, ώστε να δώσεις στο φαγητό σου την γεύση και την μυρωδιά της !

 

Ψητό κατσαρόλας σβησμένο με μπύρα και κόκκινο λάχανο

Μία καθαρά χειμωνιάτικη συνταγή με το πεντανόστιμο μοσχαράκι να σιγοβράζει μέσα στη μπύρα!

συνταγές με μπύρα

Συστατικά

για το λάχανο​

    • 1 κόκκινο λάχανο (μέτριο)​
    • 2 ξινόμηλα​
    • 1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες​
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο​
    • 4 κ.σ. ξίδι από φρούτα (μηλόξιδο κλπ.)​
    • 1/2 κ.γλ. τριμμένο γαρίφαλο​
    • 1 ξύλο κανέλα​
    • 1 κ.γλ. ζάχαρη​
    • 3 κ.σ. σταφίδες μαύρες​
    • αλάτι, πιπέρι

 

για το κρέας​

    • 1 κιλό μοσχάρι γάλακτος (ρολό)​
    • 1 ξερό κρεμμύδι​
    • 330 ml γερμανική μπίρα lager​
    • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο​
    • 1 κ.γλ. πάπρικα (γλυκιά)​
    • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο​
    • 1 κ.γλ. κορν φλάουρ​
    • αλάτι, πιπέρι

 

Πλύνε το κρέας και σκούπισέ το ώστε να είναι στεγνό. Ζέστανε το λάδι και σόταρε το κρεμμύδι εφόσον για αρχή το έχεις κόψει σε φέτες. Στη συνέχεια πρέπει να σοτάρεις και το κρέας οσώτου να ροδίσει. Ρίξε το μοσχοκάρυδο, τη πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Και ήρθε η ώρα να σβήσεις με τη μπύρα περιμένοντας να εξατμιστεί. Πρόσθεσε 1-2 ποτήρια ζεστό νερό, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, γαρίφαλο και σβήστε με το ξίδι. Για να πιεί σωστά το ζουμί του πρόσθεσε ξανά 1-2 ποτήρια ζεστό νερό και άφησέ το να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Λίγο πριν το τέλοςκαι για έξτρα γεύση πρόσθεσε τις σταφίδες. Σέρβιρε το λάχανο μαζί με κρέας και τη σάλτσα.


 

Κροκέτες τυριού σε μπύρα

Ένα εύκολο και απολαυστικά νόστιμο ορεκτικό με τυρί, το οποίο δεν χρειάζεται κόπο, χρόνο και πολλά υλικά για να το συνοδεύσεις!

συνταγές μς μπύρα

Συστατικά

    • 300 γρ τυρί μαλακό κατά προτίμηση έμενταλ σε λεπτές φέτες​
    • 2 αβγά​
    • 3-4 κ.σ. αλεύρι​
    • 1 ποτήρι μπύρα​
    • 1 λεμόνι​
    • λίγο λάδι​
    • αλάτι​, πιπέρι​
    • λάδι για το τηγάνι

 

Ετοίμασε ένα κουρκούτι με όλα τα παραπάνω υλικά εκτός από το τυρί και τα αβγά. Ανακάτεψε καλά μέχρι να δέσει το μείγμα και να γίνει χυλός.Με ένα κουπ πατ ή με ένα ποτήρι κόψε το τυρί σε στρογγυλές μικρές φετούλες.Ύστερα βούτηξε τα κομμάτια του τυριού στο χυλό και κατόπιν στα χτυπημένα αβγά. Πρόσθεσε λάδι στο τηγάνι και εφόσον έχει κάψει για τα καλά,τηγάνισέ τα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.


 

Φιλέτα μπακαλιάρου τηγανητά σε κουρκούτι μπύρας

Προτίμησε τα μεγάλα ψάρια με λευκό κρέας, τα οποία δεν έχουν πολλά κόκαλα και είναι αρκετά εύκολο να τα καθαρίσεις.

συνταγές με μπύρα

 

Συστατικά

    •  1 φλ. μπύρα​
    • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις​
    • 1 κ.γλ. αλάτι​
    • 1/2 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι​
    • ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για τηγάνισμα​
    • 4 φιλέτα μπακαλιάρου των 180 γραμ.​

 

Για τη πικάντικη σαλάτα λάχανο​

    • 4 φλ. άσπρο λάχανο κομμένο σε λωρίδες​
    • 2 καρότα κομμένα σε λωρίδες​
    • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο​
    • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο​
    • 1/4 φλ. ξίδι λευκού κρασιού​
    • 3 κ.σ. μέλι​
    • 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

 

Ανακάτεψε σε μπολ τα 2/3 φλιτζανιού αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και πρόσθεσε την μπύρα ανακατεύοντας δυνατά μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξε 1,5 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να ζεσταθεί.Άπλωσε το αλεύρι που έχει περισσέψει σε ένα πιάτο για να καλύψεις και τις δύο πλευρές των φιλέτων ψαριού και στη συνέχεια βούτηξέ το στο κουρκούτι.Θα χρειαστεί να τα τηγανίσεις για περίπου 4 λεπτά την πλευρά για να δημιουργήσεις την τέλεια κρούστα για την απόλυτη γεύση.
Για τη σαλάτα
Ανακάτεψε σε ένα μπόλ το λάχανο, τα καρότα, το σκόρδο και το μαϊντανό.Για το dressing ανακάτεψε καλά το ξίδι, το μέλι και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν κρέμα και πρόσθεσέ τα στη σαλάτα. Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε καλά και η σαλάτα είναι έτοιμη να την σερβίρεις μαζί με το ψάρι.


 

Τηγανητά μύδια μπύρας

Εσύ που νηστεύεις και τηρείς τις παραδόσεις συνδύασε τραγανά μύδια με μια νόστιμη σπιτική σκορδαλιά.

συνταγές με μπύρα

 

Συστατικά

    • 1 φλ. μπύρα​
    • 1 φλ. αλεύρι​
    • 6 φλ. ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για τηγάνισμα​
    • 1 κιλό μύδια, μόνο τη σάρκα τους

 

Άδειασε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και δημιούργησε μια κοιλότητα στη μέση για να προσθέσεις τη μπύρα και ανακάτεψε δυνατά μέχρι να σχηματιστεί το μείγμα. Πλύνε καλά τα μύδια και ζέστανε το λάδι σε φριτέζα ή σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Αφού βουτήξεις τα μύδια στο κουρκούτι και τα βγάλεις με μια τρυπητή κουτάλα, τηγάνισέ τα για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν και πασπάλισε με χοντρό αλάτι. Και μην ξεχάσεις,απόλαυσέ τα όσο είναι ζεστά!


 

Καθώς βρισκόμαστε λίγες μέρες μόνο μακριά από το Oktoberfest, προετοιμαζόμαστε πίνοντας, μαγειρεύοντας με μπύρα! Εσύ είσαι έτοιμος να βγεις σε φοβερές μπυραρίες στην Αθήνα με την beerlover παρέα σου;

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close