Φεβρουάριος 2019 | Νέες αφίξεις που πρέπει να γνωρίζεις

837

Είσαι και εσύ ένας γνήσιος food lover; Τότε διαβάζεις το σωστό άρθρο! Ο μήνας Φεβρουάριος, έφερε ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις στο e-table σε κάθε γωνιά της Αθήνας που πρέπει να γνωρίζεις!

Lagom

 Ξεκινώντας από τα τα αγαπημένα Νότια Προάστια, σου συστήνουμε το ολοκαίνουργιο Wine Restaurant στην περιοχή της Βουλιαγμένης, το οποίο ακούει στο όνομα Lagom και βρίσκεται πάνω στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο νούμερο 17. Με φόντο την πιο όμορφη θέα της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στην καρδιά της Βουλιαγμένης, έχοντας μια από τις πιο προνομιακές τοποθεσίες της πόλης, έρχεται να σε μυήσει σε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι απόλαυσης μέσα από μια ολιστική κουλτούρα ισορροπίας και γαλήνης που έχει τις ρίζες της στη Σουηδία. Το μενού του, το οποίο είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην ελληνική κουζίνα, φέρει την υπογραφή του chef Σταμάτη Μαρμαρινού και διαθέτει φρέσκες πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα! Μία μόνο δοκιμή του αρκεί για να σε πείσει!

e-table tip: Αγαπημένες μας επιλογές το τυροπιτάρι με κατσικίσια φέτα και μέλι τρούφας και τα μανιτάρια τηγανιά από τα ορεκτικά, η καβουρομακαρονάδα, το χοιρινό κατσαρόλας και το rib – eye από τα κυρίως, ενώ από τα γλυκά η λαχταριστή πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα γάλακτος και σορμπέ μανταρίνι.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Lagom

 


 

Λιάτικο Meat The Wine

Συνεχίζοντας με τις νέες αφίξεις στα Νότια, σου παρουσιάζουμε το νέο Steakhouse Λιάτικο Meat The Wine, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Ηλιούπολης και πιο συγκεκριμένα, στη Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, στο νούμερο 10. Στεγάζεται σε μία μεγάλη πετρόκτιστη μονοκατοικία, διαθέτοντας minimal και vintage διακόσμηση. Το προσωπικό του πάντα ευγενικό και γρήγορο, ενώ το μενού του αποτελείται από πιάτα ελληνικής κουζίνας, στην πιο σύγχρονη όμως έκδοσή τους. Καθημερινά μπορείς να απολαύσεις το υπέροχο brunch που προσφέρει από τις 9:00 έως και τις 20:00 το βράδυ, ενώ παράλληλα μπορείς να γευτείς τις δροσερές του σαλάτες και φυσικά τα γευστικά και ζουμερά του πιάτα με κρέας.

e-table tip: Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τις λαχταριστές του παπαρδέλες με μοσχαρίσια φιλετίνια, φινόκιο, μανιτάρια και σάλτσα cafe de Paris, τη ζουμερή του χοιρινή tomahawk και τα μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ που προσφέρει στον κατάλογό του.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Λιάτικο Meat The Wine

 


 

Starfish Restaurant Piraeus

Κατευθυνόμενοι προς τον Πειραιά, σου προτείνουμε τη νέα άφιξη στην περιοχή της Πειραϊκής, την ψαροταβέρνα Starfish Restaurant. Παρά το γεγονός πως έχει ανοίξει μόνο εδώ και λίγους μήνες, το Starfish έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να γίνει στέκι όλων όσων θέλουν να γευτούν φρέσκο ψάρι και θαλασσινά με θέα το Σαρωνικό. Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία επιλέγει τα πιο φρέσκα υλικά και τις καλύτερες πρώτες ύλες με σκοπό να μείνει ικανοποιημένος ακόμα και ο πιο απαιτητικός ουρανίσκος. Ο χώρος του είναι απλός, με τα χρώματα του λευκού και του γαλάζιου να κυριαρχούν, ενώ προσφέρει θέα στη θάλασσα σε όποιο από τα τραπέζια του και αν καθίσεις. Αν ψάχνεις λοιπόν θαλασσομεζέδες με θέα, είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες επιλογές για να βγεις με την παρέα!

e-table tip: Προτείνουμε τα λαχταριστά λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς που διαθέτει, τους λαχταριστούς γαριδοκεφτέδες με κρέμα τυριού, γαύρο μαρινάτο, σαρδέλες στα κάρβουνα, ζουμερές γαρίδες και φυσικά τα μυρωδάτα αχνιστά μύδια του.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Starfish

 


 

Pizza Κρι Κρι

Μία νέα άφιξη στο e-table, αλλά γνώριμο στέκι για Ιταλική κουζίνα με μεσογειακές όμως επιρροές στα Δυτικά, αποτελεί η πιτσαρία Pizza Κρι Κρι στην περιοχή της Νίκαιας. Θα τη βρεις στην οδό Φιλαδέλφειας 23, σε έναν μοντέρνο και φωτεινό χώρο, με έντονα χρώματα. Το μενού της διαφέρει από το μενού μιας κλασικής πιτσαρίας, αφού πέρα από δροσερές σαλάτες και πίτσες με αφράτη και λεπτή ζύμη, διαθέτει pizza burger, διάφορα είδη ζυμαρικών σε νέες παραλλαγές, ομελέτες, ζουμερά κρέατα της ώρας και λαχταριστά γλυκά που ενθουσιάζουν ακόμα και τους πιό απαιτητικούς. Αυτό όμως που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι ο συνδυασμός ποιότητας, γεύσης και τιμής, αφού διαθέτει νόστιμα και πλούσια πιάτα σε πολύ καλές τιμές.

e-table tip: Αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά, παρήγγειλε pizza carbonara, pasta special φούρνου ή μουσταρδάτη με πέννες για κυρίως και από τα απολαυστικά του γλυκά, παρήγγειλε ένα Lila Τrouble.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Pizza Κρι Κρι

 


 

ILIOS Restaurant Athens

 

Στο πιο κοσμοπολίτικο σημείο της πόλης, το κέντρο της Αθήνας, άνοιξε πρόσφατα το πολυαναμενόμενο ILIOS Restaurant Athens. Πρόκειται για ένα Bar Restaurant, το οποίο προσφέρει οικείες γεύσεις που θυμίζουν κάτι από τα παλιά, ενώ διαθέτει πιάτα συνδεδεμένα με το ελληνικό στοιχείο και την παραδοσιακή κουζίνα. Θα το βρεις στην οδό Βουκουρεστίου 1, στη στοά Σπυρομήλιου στο City Link, σε ένα ζεστό, λιτό και όμορφα διακοσμημένο χώρο. Όλα τα πιάτα του, έχουν την υπογραφή του Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσου, πρωτοπόρου στην ανάδειξη τοπικών προϊόντων και συνταγών της ελληνικής γης, ενώ όλες οι συνταγές του, είναι βγαλμένες από περασμένες δεκαετίες εκτελεσμένες όμως με μία πιο σύγχρονη ματιά. Αν δεν το έχεις κάνει ακόμα, πρέπει σίγουρα να το επισκεφθείς!

 

e-table tip: Δοκίμασε Κασιώτικα ντολμαδάκια, παστό Σπάρτης, παλαιωμένη γραβιέρα Ίου και στάκα Χανίων και θα μας θυμηθείς!

 

Κλείσε Τραπέζι στο ILIOS Restaurant Athens®

 


 

Fish project

 

Στην περιοχή του Χαλανδρίου, σου παρουσιάζουμε το εξαιρετικό Sushi Bar Fish project, το οποίο αποτελεί μια σύγχρονη πρόταση γαστρονομίας στην περιοχή. Θα το βρεις στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 3, όπου θα σε συναρπάσει με τη σύγχρονη αισθητική του. Η κουζίνα του είναι μεσογειακή, συνυπάρχοντας αρμονικά με την κουζίνα της Άπω Ανατολής, διαθέτοντας έτσι μοναδικούς συνδυασμούς γεύσεων. Ακόμα, καταφέρνει να συνδυάζει την τεχνογνωσία της πρώτης ύλης με την φροντίδα και την ποιότητα της επαγγελματικής εστίασης, πράγμα που το κάνει μία από τις αγαπημένες μας επιλογές για φαγητό στα Βόρεια. Φρέσκες επιλογές από τις ελληνικές θάλασσες, πιάτα κορυφαίων Ελλήνων σεφ και αυθεντικό sushi συνθέτουν το πρωτοποριακό μενού του, αποτελώντας μία ιδανική πρόταση για όλους όσους αγαπούν το καλό ψάρι.

e-table tip: Αγαπημένες μας επιλογές τα αχνιστά μύδια με φρέσκο κρεμμύδι, πιπεριά και ρίγανη, οι χταποδοκεφτέδες με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, το κριθαρότο με γαριδάκι και γλυκό κρασί και φυσικά για το τέλος το λαχταριστό και απολαυστικό brownies, με κρέμα σοκολάτας, ελληνικό καφέ και σορμπέ βατόμουρο.

Κλείσε Τραπέζι στο Fish project

 


 

Μεζεδοπωλείο η Μαγκουφάνα

Μία νέα ακόμα άφιξη στο e-table για τα Βόρεια Προάστια, αποτελεί το παραδοσιακό, λιτό και αγαπημένο μεζεδοπωλείο η Μαγκουφάνα, το οποίο εδώ και 23 ολόκληρα χρόνια, είναι στέκι όλων όσων αγαπούν το καλό φαγητό μετά μουσικής. Θα το βρεις στην οδό Αποστολοπούλου 18 στην Πεύκη, να προσφέρει αγαπημένες, πρωτόγνωρες, αλλά και παραδοσιακές γεύσεις σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον, όπου το καλό κρασί και η διασκέδαση πάνε μαζί. Τις νόστιμες ποικιλίες μεζέδων και κρεατικών, τις συνοδεύει εκτός από καλό κρασί, με λαϊκά, ρεμπέτικα, νησιώτικα και παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και καλή διάθεση. Η κουζίνα του έχει ως βάση τις μεσογειακές γεύσεις, ενώ όλα τα πιάτα του έχει επιμεληθεί, ο chef Άγγελος Καρκαγγέλης. Μία δοκιμή μόνο αρκεί για να σε πείσει!

 

e-table tip: Ξεκίνα την παραγγελία σου με φάβα Σαντορίνης και τηγανιτή κάπαρη, κλασική και νόστιμη χωριάτικη σαλάτα και μπεκρή μεζέ, συνέχισε με γαρίδες σαγανάκι, μπουκίτσες μπακαλιάρου σε γλυκό κουρκούτι σκορδαλιά και τηγανητό γαύρο, ενώ για το τέλος επέλεξε μία λαχταριστή και μυρωδάτη κρέμα λεμονιού.

 

Κλείσε Τραπέζι στη Μαγκουφάνα

 


 

Παγώνι

 

Για καλή ελληνική κουζίνα στα Βόρεια, ένας από τους νέους προορισμούς σου είναι σίγουρα το μεζεδοπωλείο Παγώνι. Θα το βρεις στην οδό Νικολάου Τρυπιά 64 και Κυδωνιών, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, σε έναν φιλικό και ζεστό χώρο γεμάτο χρώματα και φαντασία. Ιδανικό για μεγάλες, αλλά και μικρές παρέες, σε κάνει να νιώθεις σαν το σπίτι σου, αφού διαθέτει γνήσια ελληνική κουζίνα και πιάτα μαγειρμένα με φρέσκα και ποιοτικά υλικά που ικανοποιούν κάθε γούστο. Μπορείς να συνδυάσεις όλες του τις συνταγές και γεύσεις, με τσίπουρο, αλλά και ρακόμελο με ποικιλία από διάφορες γεύσεις και να τσουγκρίσεις ένα ποτηράκι και για εμάς!

 

e-table tip: Εκεί θα βρεις πιάτα όπως μανιταρόπιτα με κατσικίσια κρέμα και λάδι τρούφας, μαστέλο Χίου με μαρμελάδα μανταρίνι και βασιλικό, ποικιλία με παραδοσιακά ελληνικά λουκάνικα, γουρουνοπούλα με τραγανή πέτσα, κολοκυθοανθούς γεμιστούς, μοσχαράκι στο πήλινο σε κρούστα τυριών με λαχανικά ratatouille, τηγανιά κοτόπουλο με μπύρα και μανούρι αλλά και ψαρονέφρι με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα αποξηραμένων φρούτων.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Παγώνι

 


 

Τα Πάνω Κάτω

 

Και για το τέλος, αφήσαμε μία νέα άφιξη στο e-table, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς στη διασκέδαση των Bορείων Προαστίων και ακούει στο όνομα Τα Πάνω Κάτω. Θα το βρεις στην περιοχή του Γαλατσίου και πιο συγκεκριμένα, στην οδό Τράλλεων 143. Πρόκειται για ένα μουσικό μεζεδοπωλείο με ελληνική κουζίνα, live μουσική και σχήματα από γνωστά ονόματα της λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής σκηνής, τα οποία απογειώνουν κάθε φορά τη διασκέδαση. Ο χώρος του είναι απλός, λιτός και με το στοιχείο του ξύλου να κυριαρχεί από άκρη σε άκρη, ενώ το προσωπικό του είναι ευγενικό και πάντα πρόθυμο να σε βοηθήσει σε κάθε σου επιλογή. Παρά το γεγονός όμως πως αποτελεί ένα μεζεδοπωλείο, ο κατάλογός του θα σε εκπλήξει, αφού διαθέτει μια σειρά από επιλογές που σίγουρα δεν θα περιμένεις να βρεις εκεί!

 

e-table tip: Από την πληθώρα των επιλογών του, δοκίμασε τάρτα με σπανάκι, χοιρινά ribs, φιλέτο λαβράκι με spring rolls, ψαρονέφρι με προσούτο και T-Bone στη σχάρα και θα μας θυμηθείς.

 

Κλείσε Τραπέζι στα Πάνω Κάτω

 

 


 

Κάνε κράτηση σε εστιατόρια στην Αθήνα

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close