Κρητικές γεύσεις και τσικουδιά!

760

Ντάκος, καλτσούνια, αρνάκι οφτό αντικρυστό, γαμοπίλαφο και τσικουδιές. Καλοπέραση με μία λέξη, αλλά καλοπέραση με όλη την σημασία. Όλα τα παραπάνω φαγητά είναι σίγουρα τα αγαπημένα μου και μου θυμίζουν και τον τόπο καταγωγής μου, την Κρήτη. Όλα πεντανόστιμα και γεμάτα γευστικές αναμνήσεις.  Όμως εκτός από αναμνήσεις η Κρητική κουζίνα είναι, όπως αναφέρουν εδώ και πολλά χρόνια οι επιστήμονες, ο υγιεινότερος τρόπος διατροφής αλλά μακροζωίας.  Η κρητική κουζίνα αρέσει έχει πολλούς φανατικούς οπότε σκεφτήκαμε να σας προτείνουμε 3 μαγαζιά στην Αθήνα όπου θα γευτείτε αυθεντικό Κρητικό φαγητό και καλή τσικουδιά.

 

ρακομπερδέματα

 

Με έντονο το στοιχείο της παράδοσης, «Τα Ρακομπερδέματα» είναι μια Κρητική ταβέρνα όπου μπορεί κανείς να απολαύσει γαμοπίλαφο, κατσικάκι με σταμναγκάθι, μπουρεκάκι μελιτζάνας με απάκι, σφακιανόπιτα, μαραθόπιτα, χοχλιούς μπουμπουριστούς, και άλλα νόστιμα πιάτα της Κρητικής παράδοσης που ετοιμάζονται με αγνά υλικά καθημερινά.

 

κατσουρμπος1

Ο Κατσούρμπος στην Πλατεία Προσκόπων είναι κλασική επιλογή για όσους ψάχνουν καλό κρητικό στο κέντρο της Αθήνας. Με πρώτες ύλες που φτάνουν κάθε εβδομάδα από το νησί γίνονται πολύ νόστιμα πράγματα στην κουζίνα. Ξεχωρίζουν το χειροποιήτο εφτάζυμο ψωμί, η γραβιέρα με το μέλι, τα σταμναγκάθι αλλά και οι σαρικόπιτες.  Από τα κυρίως ξεχωρίζει το ανωγειανό γαμοπίλαφο με τον κόκκορα και για το τέλος σφακιανόπιτες και καλτσούνια με μέλι και καρύδια.  

 

αμπακας

Κάπου στο Κεραμεικό , ο Άμπακας προσφέρει αυθεντικά Κρητικά πιάτα. Δεν το λες εστιατόριο, πιο πολύ μαγεριό το λες . Εκεί να παραγγείλεις τηγανητό κουνελάκι από την Σητεία που φημίζεται αλλά και χοχλιούς γιαχνί δηλαδή με κόκκινη σάλτσα για να κάνεις και βουτιές με το ψωμάκι σου.  Λουκάνικο με στάκα και αρνάκι με ασκόλιμπρους στα τοπ!

 

κατσουρμπος

 

Αν θέλεις να δοκιμάσεις αυθεντικά κρητικά πιάτα και να επωφεληθείς με έκπτωση έως και 20% κάνε κράτηση σήμερα κιόλας online και δωρεάν  μέσω του e-table.gr.

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close