Αρώματα της Φύσης: Κόλιανδρος φρέσκος και ξερός

Ο κόλιανδρος έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς! Είναι σούπερ αρωματικός και ταιριάζει άψογα με την ντοματοσαλάτα. Όταν είναι φρέσκος μοιάζει στην όψη είναι σαν τον μαϊντανό αλλά είναι πιο αρωματικός και με λίγο διαφορετικό φύλλωμα.

Αρώματα της Φύσης: Κόλιανδρος φρέσκος και ξερός

Όταν είναι ξερός έχει πιο ελαφρύ άρωμα από ότι φρέσκος και ταιριάζει μοναδικά με το χοιρινό κρέας!  Μπορεί ο κόλιανδρος να μην σου είναι και πολύ γνωστός είτε σαν όνομα είτε στην γεύση αλλά σχεδόν παντού στον κόσμο τον χρησιμοποιούν.

Αρώματα της Φύσης: Κόλιανδρος φρέσκος και ξερός

Οι Μεξικάνοι βάζουν τα καταπράσινα φύλλα του στο αγαπημένο guacamole ενώ στην Κύπρο τον χρησιμοποιούν σχεδόν παντού και ξερό αλλά στην φρέσκια του μορφή.  Στην Ταυλάνδη το προτιμούν για γαρνιτούρα , φρέσκο σε σούπες ή πάνω από το πεντανόστιμο pad thai. Προς Ινδία μεριά  στολίζει ιδανικά το ένα πιάτο κάρυ ή ακόμα και ένα σκέτο ρύζι γιασεμί! Την επόμενη φορά που θα βρεθείς μπρόστα του μην διστάσεις να τον δοκιμάσεις, θα ξετρελαθείς από τα αρώματά του!

Σχετικά με τον Αρθογράφο

e-table.gr
Author with 991 posts
Περισσοτερα για e-table.gr

Σχετικά Άρθρα