Οι 4 καλύτερες ταβέρνες στην Αράχωβα

1.6K

Η Αράχωβα είναι χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού κι αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για τη χειμερινή περίοδο. Γραμμένη, μπορείτε να τη δείτε και με «ω» και με «ο» κι αυτό επειδή υπάρχουν δύο εκδοχές για τις ρίζες του ονόμαστος, μία νοτιοσλάβικη («Orechova» που σημαίνει καρυδότοπος) και μία ελληνική (από το «ράχις» και «ωβάς», που χρησιμοποιήθηκε για τους κατοίκους οικισμών που ζούσαν σε μικρότερα μορφώματα). Όποιο, βέβαια, και να είναι το σωστό το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί στο πρόγραμμά σας, είτε για σκι είτε γενικά για απόδραση. Γι’ αυτό, το e-table.gr σάς βρήκε τις 4 καλύτερες ταβέρνες για φαγητό στην Αράχωβα, για να είστε έτοιμοι όταν την επισκεφτείτε.

Στο Αρχοντικό το μενού έχει σχεδιαστεί με έμφαση στην παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα. Το σαγανάκι με φρέσκια ντομάτα, το Αραχωβίτικο λουκάνικο και τα ψητά λαχανικά με την παραδοσιακή φορμαέλλα είναι μερικές από τις καλύτερες συνοδείες της επίσκεψή σας εκεί ενώ για τους λάτρεις της σούβλας, προτείνουμε το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι από ντόπιο κρέας.

Το Φασούλι αποτελεί μια ιδανική επιλογή για το φαγητό σας με παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, μαγειρευτά και ψητά της ώρας κι ένα μενού για όλα τα γούστα σ’ ένα χώρο με εκπληκτική θέα. Μην παραλείψετε να δοκιμάστε την σαλάτα Φασούλι και το μοσχαράκι παστιτσάδα.

Δίπλα στα μεγάλα τζάκια θα χορτάσετε τις απολαυστικές γεύσεις σούβλας και μαγειρευτών στο Χάνι Ζεμενού. Εδώ η ποιότητα των κρεάτων και οι παραδοσιακές συνταγές είναι αξεπέραστα στην ποιότητα και τη γεύση. Δοκιμάστε τα τοπικά προϊόντα και αισθανθείτε τη ντόπια παράδοση.

Στο κέντρο της Αράχωβας βρίσκεται η ανακαινισμένη ταβέρνα – εστιατόριο Φτερόλακκα. Ένας ζεστός και παραδοσιακός χώρος που αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό για κάποιον που θέλει ποιότητα, ποσότητα και σωστή εξυπηρέτηση. Για εσάς δε που ψάχνετε την σπιτική κουζίνα, να σας πούμε ότι το ψωμί ζυμώνεται και ψήνεται στο εστιατόριο και το φύλλο για της παραδοσιακές πίτες ανοίγεται καθημερινά.

Μη χάνετε, λοιπόν, καιρό. Μπείτε τώρα στο e-table.gr και κάντε δωρεάν κράτηση στο εστιατόριο της επιλογής σας!

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close