Η δύναμη του Set Menu στα εστιατόρια

3.6K

Τα τελευταία χρόνια, πολλά εστιατόρια υιοθετούν την πρακτική των set menus. Από την μεριά των πελατών, τα set menu αποτελούν μία γαστρονομική εμπειρία, η οποία συναντά μία value for money επιλογή, διότι ξέρουν ακριβώς τί θα πληρώσουν. Aς δούμε όμως, πώς τα set menus μπορούν να βοηθήσουν και την πλευρά των εστιατόριων, στη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών τους αλλά και την εσωτερική τους διαχείριση.

Ποια είναι λοιπόν τα βασικά οφέλη, για να εντάξετε ένα set menu στο εστιατόριο σας;

1. Βοηθάει στην οργάνωση του εστιατορίου

Η ένταξη των set menus βοηθά σημαντικά την κουζίνα σας να διαχειριστεί καλύτερα και πιο αποτελεσματικά τα υλικά και τους χρόνους της. Ασφαλώς, η καλύτερη διαχείρηση σημαίνει και ακόμη πιο γευστικά αποτελέσματα στα πιάτα σας! Η ροή στο σέρβις είναι πιο σταθερή, αφού το προσωπικό σας γνωρίζει ακριβώς τι επιθυμεί ο εκαστότε πελάτης και μπορεί να τον εξυπηρετήσει άμεσα.

2. Προσφέρει σαφέστερη εικόνα της τιμής ανά άτομο

Ξέρουμε ότι η εμπειρία παίζει σημαντικό ρόλο και ότι οι περισσότεροι εστιατόρες, δε χρειάζεται πλέον ν’ ανατρέξετε στον κατάλογο για να επιβεβαίωσετε το κόστος ενός πιάτου. Τι θα απαντούσατε όμως, αν σας ρωτούσαν, ποιό είναι το μέσο κόστος κατανάλωσης ανά άτομο στο εστιατόριο σας; Τα set menus σας δίνουν την απάντηση! Ορίζοντας ένα συγκριμένο κόστος ανά μενού, όχι μόνο εξοικονομείτε χρόνο από το προσωπικό σας, αλλά μπορείτε να υπολογίσετε με ακρίβεια τις οικονομικές ανάγκες της επιχειρήσεις, αφού γνωρίζετε πόσο “κοστίζει” κάθε πελάτης σας.

3. Μπορεί να μειώσει το ρίσκο

Σίγουρα κάποια είχατε την ανάγκη ή την επιθυμία των πελατών σας, ν’ εντάξετε ένα νέο πιάτο στο μενού του εστιατορίου σας. Είτε τελικά το πράξατε, είτε όχι, ένα είναι σίγουρο: αναρρωτηθήκατε “αν θα πουλήσει”. Τα set menus δίνουν και εδώ τη λύση, αφού η αγορά του μενού από τους πελάτες σας, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια να μείνουν απούλητα τα υλικά σας. Έτσι, είναι σαφές ότι είναι λιγότερο δαπανηρό για την επιχείρηση σας να εντάξετε ένα νέο πιάτο σε set menu, παρά να το προσθέσετε στο μενού ως ξεχωριστό πιάτο και να ελπίζετε ότι θα καταναλωθεί.

4. Ενισχύει τη δημιουργικότητα

Το set menu σας δίνει την ευκαιρία να γίνετε δημιουργικοί. Kάνοντας ένα promotion ή οργανώνοντας μία θεματική εβδομάδα, αυξάνετε όχι μόνο τα κέρδη σας, αλλά και τη δημοτικότητά σας. Μη ξεχνάτε όμως, ότι μία οποιαδήποτε προωθητική ενέργεια δε γίνεται μόνο για να αυξήσετε τις κρατήσεις σας , αλλά για να αναδείξειτε το εστιατόριο σας σε υφιστάμενους ή δυνητικούς πελάτες σας. Οπότε, απλώς αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και μοιραστείτε τη με όλο τον κόσμο!

5. Αυξάνει τις κρατήσεις

Το set menu μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τις κρατήσεις σας σε σημαντικές ημερομηνίες. Παρ’ τε για παράδειγμα τις εορτές των Χριστουγέννων, όπου τα set menus εξασφαλίζουν πλήθος κρατήσεων στα εστιατόρια και είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμα για το προσωπικό τους. Οι σημαντικές ημερομηνίες είναι εκείνες που ο κόσμος βγαίνει ακόμη περισσότερο έξω για φαγητό (π.χ. Αγίου Βαλεντίνου, Τσικνοπέμπτη) και ένα set menu είναι κάτι που οι καταναλωτές αναμένου να δουν. Όπως έχουν διαπιστώσει από τις θεματικές εβδομάδες που διοργανώνει ανά περιόδου το e-tableαλλά και από τις εβδομάδες γαστρονομίας Dine Athens σε συνεργασία με την Alpha Bank, ο κόσμος ανταποκρίνεται πολύ θετικά στα set menus και τα αναζητά συνεχώς. Επομένως, μη διστάζετε να τα εντάξετε στον κατάλογο σας!


Set Menu με e-table.gr!

Το e-table σας δίνει τη δυνατότητα να προωθήσετε το δικό σας set menu σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Πιο συγκεκριμένα, στο προφίλ του εστιατορίου σας, θα υπάρχει το ειδικό σήμα “Μ Ειδικό Μενού”, για το set menu, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

Κλικάροντας το ερωτηματικό πάνω δεξιά της εικόνας ή το Μ Ειδικό Μενού, ο χρήστης μπορεί να δει περισσότερες λεπτομέρειες. Στη συνέχεια, πατώντας την επιλογή “Δες το μενού” να δει το set menu αποκλειστικά του εστιατορίου σας, προκειμένου να κάνει κράτηση του τραπεζιού του.

Στείλτε μας το δικό σας ειδικό μενού στο restaurants@e-table.gr ή καλέστε μας στο 211-311-5555 για να φτιάξουμε ένα μαζί!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close