Υπάρχει ένα εστιατόριο που κάνει πάντα λάθη στις παραγγελίες

785

Αν έχεις πάει ποτέ στην Ιαπωνία, τότε θα ξέρεις ότι στα ιαπωνικά εστιατόρια δεν γίνονται λάθη στις παραγγελίες. Σε περίπτωση που γίνει ένα λάθος, έστω και ασήμαντο, ο ιδιοκτήτης θα διορθώσει τα πράγματα άμεσα προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο πελάτης του. Το εστιατόριο “The Restaurant Of Order Mistakes” όμως, κάνει τα πράγματα κάπως διαφορετικά στο Τόκιο. 

Όλοι οι εργαζόμενοι του εστιατορίου είναι άνθρωποι που ζουν με άνοια. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εκτελέσουν σωστά την παραγγελία, μπορεί όμως και όχι…

Αν και αυτή η ιδέα στην πραγματικότητα αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα της ιαπωνικής κοινωνίας στον 21ο αιώνα: Η Ιαπωνία έχει γηράσκον πληθυσμό, με ήδη υψηλό ποσοστό ηλικιωμένων. Δυστυχώς όμως, αυτό συνεπάγεται και ότι έχει τον ταχύτερα αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων με τη νόσο του Αλτσχάιμερ…

Το εστιατόριο “The Restaurant Of Order Mistakes” βρίσκεται στην περιοχή Toyosu του Τόκιο. Λειτούργησε για αρχή πιλοτικά από τις 2 Ιουνίου έως τις 4 Ιουνίου 2017. Μετά την επιτυχία της δοκιμαστικής περιόδου λειτουργίας του εστιατορίου, οι διοργανωτές αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια εκστρατεία crowdfunding, με σκοπό να πραγματοποιήσουν μία ακόμη εκδήλωση την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ στις 21 Σεπτεμβρίου.

Σκοπός του εστιατορίου είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν καλύτερα όσους πάσχουν από άνοια και πώς μπορούν να λειτουργήσουν στην κοινωνία. Ο εμπνευστής του εστιατορίου, Shiro Oguni, αναφέρει: “Θέλουμε να αλλάξουμε την κοινωνία ώστε να γίνει πιο εύκολη, έτσι, είτε με άνοια είτε χωρίς άνοια, να ζήσουμε μαζί αρμονικά”. 

Έτσι, οι “σερβιτόροι” παραδίδουν παραγγελίες τόσο σωστές όσο και λανθασμένες, όμως οι πελάτες φαίνεται να απολαμβάνουν την εμπειρία με κάθε τρόπο: «Το 37% των παραγγελιών μας ήταν λάθος, αλλά το 99% των πελατών μας είπε ότι ήταν ευχαριστημένοι”, όπως αναφέρει το εστιατόριο. Ίσως αυτή η δήλωση να περιέχει και μία ακόμη αλήθεια για την ιαπωνική κουλτούρα όσον αφορά το φαγητό, που όποιος έχει φάει ιαπωνική κουζίνα, τη γνωρίζει καλά: ό,τι κι αν δοκιμάσεις, η πιθανότητα να είναι νόστιμο είναι περίπου 100%.

Αυτό που σίγουρα αξίζει να πούμε, είναι όλοι φαίνεται να έχουν ταλέντο στην οικοδόμηση σχέσεων με τους πελάτες τους -μια ικανότητα που οποιοσδήποτε έχει εργαστεί ποτέ σ’ ένα εστιατόριο θα συμφωνήσει είναι απαραίτητο, ειδικά όταν συμβαίνουν λάθη στις παραγγελίες! 

Μπορείς να δεις περισσότερα για το The Restaurant Of Order Mistakes στο παρακάτω video: 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close