Guacamole, η γευστική αποθέωση του αβοκάντο

Γνωστό για το έντονα πράσινο χρώμα του και τη δροσερή του γεύση, το guacamole είναι ένα από τα εδέσματα της Μεξικάνικης κουζίνας που έχει γίνει διάσημο και λατρευτό σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμα dip αλλά κι ένα από τα πιο κατάλληλα υλικά για σαλάτες ή και απλό συνοδευτικό σε πολλά πιάτα της αρεσκείας μας.  Η βασική του συνταγή αποτελείται από αβοκάντο και αλάτι, τα οποία πολτοποιούνται σε ένα γουδί. Πέρα, όμως, από αυτό μερικές συνταγές συμπεριλαμβάνουν στο guacamole ντομάτα, σκόρδο, κρεμμύδι, γιαούρτι, βασιλικό, χυμό από λεμόνι και πολλά άλλα, τα οποία ποικίλλουν φυσικά ανάλογα με τα γούστα του εκάστοτε chef.

Το guacamole χρονολογείται από τον 16ο αιώνα ενώ δημιουργοί φαίνεται να είναι οι Αζτέκοι, σύμφωνα με μία διάλεκτο των οποίων η λέξη σημαίνει «σάλτσα αβοκάντο». Σήμερα, δεν υπάρχει Μεξικάνικο εστιατόριο που να επισκεφθείτε και να μην έχει στο μενού του guacamole είτε σκέτο είτε ως συνοδευτικό σε κάποιο πιάτο. Αν το εντοπίσετε, μην παραλείψετε να το προσθέσετε στις επιλογές σας. Η μεστή αλλά ελαφριά του γεύση θα ικανοποιήσει σίγουρα τον ουρανίσκο σας και θα σας μυήσει στο γευστικό του ταξίδι.

Τα πιο διάσημα πιάτα με guacamole:

  • Tortilla chips
  • Nachos
  • Fajitas
  • Quesadillas

Εάν όσα ακούσατε σας άνοιξαν την όρεξη για μεξικάνικο, μπείτε τώρα στο e-table.gr και κάντε άμεσα τη κράτησή σας για να απολαύσετε μοναδικά πιάτα της Μεξικάνικης κουζίνας.

Σχετικά με τον Αρθογράφο

e-table.gr
Author with 984 posts
Περισσοτερα για e-table.gr

Σχετικά Άρθρα