Maple Syrup, το θείο νέκταρ της Φύσης

2.5K

Εάν το έχετε ακούσει (ή ακόμη καλύτερα, δοκιμάσει) είστε τυχεροί αλλιώς ήρθε η ώρα να το γνωρίσετε! Το maple syrup ή αλλιώς σιρόπι από σφένδαμο είναι το υγιεινό και πλούσιο σε γεύση σιρόπι, γλυκό τόσο όσο να μη σε λιγώνει και παράλληλα εθιστικό ώστε να μην το χορταίνεις!

Πώς φτιάχνεται;

Το θείο αυτό γλύκισμα φτιάχνεται από το χυμό που παράγουν μαύρα, κόκκινα ή sugar δέντρα σφενδάμου. Μάλιστα, χρειάζεται να συλλεχθούν περίπου 150 λίτρα αυτού του χυμού για να παραχθούν μόλις 4 λίτρα σιροπιού. Κι επειδή το καλό αργεί να γίνει, η συλλογή μπορεί να συμβεί μόνο στο τέλος του χειμώνα με αρχή της άνοιξης.

Στην Αμερική το χρησιμοποιούν σχεδόν σε καθημερινή βάση ως γαρνιτούρα σε γλυκά αλλά και ως γλυκαντικό μέσο που δίνει τη δική του μοναδική γεύση σε ό,τι κι αν αγγίξει. Εάν συνηθίζετε να τρώτε pancakes (τις δικές μας τηγανήτες) ή βάφλες τότε μόλις βρήκατε το απόλυτο συνοδευτικό που θα δώσει μια νέα διάσταση στο αγαπημένο σας γλυκό. Ακόμη, όμως, κι αν είστε του αλμυρού το σιρόπι σφενδάμου μπορεί να δώσει την κατάλληλη γλυκύτητα σε αυγά, French toast, κοτόπουλο ή οτιδήποτε βρίσκεται στην προτίμησή σας.

Πού θα το αγοράσω;

Σε μεγάλα super market, delicatessen ή πολύ επιλεγμένα μαγαζιά μπορείτε να το βρείτε συνήθως σε μικρά γυάλινα μπουκάλια και σε λίγο τσιμπημένη – η αλήθεια είναι – τιμή λόγω των αναγκών και προϋποθέσεων συγκομιδής των πρώτων υλών του. Και προσοχή… Εάν σε κάποιο προϊόν αναγράφεται ότι πρόκειται για υποκατάστατο, μην το επιλέξετε. Δεν έχει καμία σχέση με το αυθεντικό σιρόπι και γι’ αυτό θα είναι και σε χαμηλότερη τιμή.

Pancakes με maple syrup!

Πού θα το απολαύσω;

Στην Αθήνα αρκετά εστιατόρια που σερβίρουν brunch εντάσσουν πιάτα με maple syrup. Την τιμητική τους έχουν οι βάφλες και οι τηγανίτες. Αν σας ανοίξαμε την όρεξη δείτε τα εστιατόρια κλικάροντας παρακάτω.

 

Εστιατόρια για Brunch

 


 

Δες επίσης 

The Pancake Safari: Πού θα φας τα πιο νόστιμα pancakes στην Αθήνα

 

Τα καλύτερα μέρη για brunch στην Αθήνα!

 

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close