Τα καλύτερα μέρη για brunch στην Αθήνα!

4.3K

Επειδή ξέρουμε ότι έχεις λατρέψει το θεσμό του brunch τα σαββατοκύριακα και επειδή το brunch είναι η κοινωνικά αποδεκτή δικαιολογία να πίνεις κοκτέιλ την ημέρα σε συνδυασμό με pancakes, bagels και κάθε λογής αυγά…σου μαζέψαμε με πολύ όρεξη, τα αγαπημένα μας στέκια για brunch στην Αθήνα!

Ρίζα Ρίζα, Κουκάκι

Ξεκινάμε τις προτάσεις μας για brunch στην Αθήνα πηγαίνοντας στο Κουκάκι. Εκεί στον πεζόδρομο Δράκου, λίγα μέτρα μακριά από το μετρό Συγγρού-Φιξ, σε περιμένει ένα all day στέκι με ελληνική δημιουργική κουζίνα, το Ρίζα Ρίζα. Με cozy ατμόσφαιρα, φιλική διάθεση και διακόσμηση που θυμίζει bistro, δημιουργεί το ιδανικό κλίμα για να απολαύσεις καθημερινά λαχταριστό brunch: φοβερά scrambled eggs, ποικιλίες σε σάντουιτς, ομελέτες και φυσικά γερές μερίδες σε pancakes με σοκολάτα, μπισκότο και φρούτα!

e-table tip: Δοκίμασε pancakes με σοκολάτα και μπανάνες και σάντουιτς σολωμού! Αν έχεις όρεξη why not να μη συνδυάσεις το brunch σου με κάποιο ελαφρύ δημιουργικό cocktail!

 

Κλείσε τραπέζι στο Ρίζα Ρίζα

 

 

Ark, Γλυφάδα

Επόμενη στάση για brunch είναι στα νότια προάστεια, με θέα τη θάλασσα, το ARK στη Γλυφάδα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για τις Κυριακές, από μία απόδραση κοντά στη θάλασσα, με καλή παρέα. Με διακόσμηση υψηλών προδιαγραφών, lounge ατμόσφαιρα και εκπληκτική θέα, στο ARK θα δοκιμάσεις φοβερή μεσογειακή κουζίνα και gourmet απολαύσεις. Pancakes, κρητικά καλιτσούνια, μπουγάτσα αχνιστή, αυγά ποσέ, croque madame και φρέσκοι χυμοί και υγιεινά smoothies, σε περιμένουν. 

e-table tip: Δοκίμασε αυγά μάτια στον ξυλόφουρνο, croque monsieur και τον smoothie Rose Angel με χυμό cranberry, γιαούρτι, φρέσκες φράουλες και μπανάνα!

 

Κλείσε τραπέζι στο Ark

 

Rey Pablo, Βούλα

Η επόμενη μας πρόταση για brunch στην Αθήνα είναι “ο βασιλιάς Πάμπλο”, το κατά κόσμον Rey Pablo στη Βούλα. Σε ένα εντυπωσιακό industrial χώρο θα δοκιμάσεις μοναδικές γεύσεις, εμπνευσμένες κυρίως από την Ισπανία. Καθημερινά θα βρεις συνταγές με αυγά, τσορίθο, tapas, ομελέτες φούρνου, αλλά και επιδόρπια όπως τιραμισού, μους σοκολάτας και για αυτούς που προσέχουν δροσερές φρουτοσαλάτες και granola bowls.

e-table tip: Αν και αναμένουμε και ανυπομονούμε για νέες προσθήκες στο brunch μενού, δοκίμασε αυγά καγιανά, ομελέτα φούρνου και κάποιο από τους φρεκοστυμμένους χυμούς!

 

Κλείσε τραπέζι στο Rey Pablo

 

Zambri, Κηφισιά

Φύγαμε τώρα για brunch στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα σε ένα από τα ομορφότερα αρχοντικά της Κηφισιάς. Μιλάμε για το εντυπωσιακό all day cafe-bar restaurant Zambri! Πέτρα, ξύλο και πολλά φυτά, σε ταξιδεύουν μακριά από την καθημερινότητα, με κουζίνα που κινείται σε δημιουργικές ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις. Ετοιμάσου καθημερινά να χαλαρώσεις με ποιοτικό comfort food και ένα καλό καφέ!

e-table tip:  Δοκίμασε την πίτα ημέρας, αυγά μάτια πάνω σε tramezzini ντομάτας με μπέικον, αλμυρά donuts καθώς και τα pancakes με πραλίνα, φράουλες, καραμελωμένα φουντούκια και σαντιγί!

 

Κλείσε τραπέζι στο Zambri

 

Quartier d’ Athènes, Κέντρο Αθήνας

Το Quartier d’Athènes είναι ένα αγαπημένο bistrot με νοσταλγική διάθεση και προσεγμένο κατάλογο  brunch, στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της Αθήνας. Εδώ θα νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε ένα κλασικό μπιστρό στο Παρίσι. Στο χώρο του Quartier d’Athènes κυριαρχεί το ξύλο, το πράσινο μάρμαρο και το δέρμα, άνετα καθίσματα, και μια ευρύχωρη και εντυπωσιακή μπάρα. Θα βρεις πολλές και χορταστικές προτάσεις για brunch, από συνταγές με αυγά, σαλάτες, σάντουιτς και φοβερά επιδόρπια!

e-table tip: Δοκίμασε τα αυγά μάτια με μπέικον πάνω σε ζυμωτό ψωμί και χοιρινό φιλέτο μενταγιόν με παστίτσιο μανιταριών, κρούστας τυριών και σως madeira, τοστ με λαγάνα, croque madame και cheesecake με μπισκότο λευκής σοκολάτας και κόκκινα φρούτα για το τέλος!

 

Κλείσε τραπέζι στο Quartier d’Athènes

 

Arch Cafe Eaterie, Κηφισιά

Στην καρδιά της Κηφισιάς θα βρεις το Arch Cafe Eaterieμια πολύ καλή επιλογή για να απολαύσεις το brunch σου το σαββατοκύριακο. Μοντέρνος χώρος, με lounge ατμόσφαιρα και all day διάθεση θα γίνει το στέκι της παρέας σου! To Arch σερβίρει από το πρωί special μονοποικιλιακό καφέ, με χαρμάνια που εναλλάσσονται συχνά, ένα πλήρες μενού φαγητού όλη τη μέρα, λαχταριστά γλυκά και δημιουργικά cocktail. 

e-table tip: Δοκίμασε σάντουιτς με λαχανικά, σολωμό και κοτοπουλό, λαχταριστό μιλφέιγ, creme brulee και φοβερές σοκολατολιουδιές!

 

Κλείσε τραπέζι στο Arch Cafe Eaterie

 

Mayor, Κολωνάκι

Επόμενη στάση για brunch στην Αθήνα, το Mayor στο κοσμοπολίτικο Κολωνάκι .Στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας, θα ανακαλύψεις έναν χώρο με urban νεοϋορκέζικη αισθητική, lounge στοιχεία, με έναν υπέροχο κήπο, προσφέροντας μεσογειακή κουζίνα και gourmet απολαύσεις, από γνωστούς σεφ. Ετοιμάσου καθημερινά να απολαύσεις γευστικό δημιουργικό brunch!

e-table tip: Δοκίμασε τα eggs benedict, γευστικές τορτίγιες, γαλλικές φέτες τοστ και pancakes με φρούτα και μέλι!

 

Κλείσε τραπέζι στο Mayor

 

Chez Michel, Κέντρο Αθήνας

Ποιος δεν θα ήθελα να απολαύσει brunch στην Αθήνα σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, που παραπέμπει σε παλιό καφέ εποχής, με σιδερένιους πολυελαίους και δερμάτινους καναπέδες; Μιλάμε για το Chez Michel στην Πανεπιστημίου, ένα αγαπημένο στέκι της Αθήνας, που μπορείς να απολαύσεις διεθνή κουζίνα, καφέ και ποτό υπό τους ήχους της jazz!

e-table tip: Δοκίμασε κάποιο από τα open sandwiches με σολωμό Σκωτίας ή παστράμι γαλοπούλας, αυγά με σπανάκι σοτέ, κάποιο από τα λαχταριστά bagel και φυσικά τα pancakes με πραλίνα και φουντούκι, μαρμελάδες φρούτων ή maple syrup.

 

Κλείσε τραπέζι στο Chez Michel

 

Pere Ubu, Γλυφάδα

Στο φοβερό Pere Ubu στην Γλυφάδα, θα βρεις από τη μία το Pere ένα burger house και δίπλα ακριβώς το Ubu, με all day χαρακτήρα ένα στέκι που προσφέρει  καθημερινά, φαγητά με υψηλή θρεπτική αξία από αγνά υλικά. Tο Ubu σε περιμένει τα πρωινά ένα φοβερό και ακαταμάχητο brunch που θα σου μείνει αξέχαστο! Η πλούσια ποικιλία σε βιολογικά ροφήματα, πρωινές προτάσεις που ξεφεύγουν απο τα συνηθισμένα και κυρίως πιάτα ψημένα στη γάστρα, αλλά και στους ειδικούς πετρόφουρνους είναι ένα μικρό μόνο δείγμα του προσεγμένου μενού του Ubu.

e-table tip: Δοκίμασε ομελέτα με ασπράδια αυγών με σπανάκι, σάντουιτς  με ψητό βιολογικό κοτόπουλο με αβοκάντο, βασιλικό, μουστάρδα, μέλι και bufalla, σπαράγγια με μανιτάρια, βιολογική τομάτα, αυγά ποσέ και cranberries και γιαούρτι με νιφάδες βρώμης, βούτυρ από αμύγδαλο, μαρμελάδες και φρέσκα φρούτα!

 

Κλείσε τραπέζι στο Pere Ubu

 

Zampano, Ψυρρή

Τελευταία και καλυτερη πρόταση για brunch στην Αθήνα είναι το Zampano στου ΨυρρήΤο όνομα του, προέρχεται από τον ομώνυμο ήρωα του Fellini στην ταινία “La Strada” και προσφέρει ελληνική δημιουργική κουζίνα, που συχνά όμως θυμίζει σπιτικό φαγητό. Εκτός Δευτέρας, θα απολαύσεις ένα φoβερό μενού, με άπαιχτους συνδυασμούς υλικών!

e-table tip: Οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το City Circus Breakfast που αποτελείται από φρέσκο ψωμί,βούτυρο, χειροποίητες μαρμελάδες, μέλι, τσάι, καφέ, χυμό πορτοκάλι, 2 αυγά scrambled, βραστά ή καγιανά, ελληνικά λουκάνικα, ντομάτες, καπνιστό τύρι, μάφιν, γιαούρτι και φρέσκα φρούτα -ναι όλο αυτό είναι μαζί!-, αυγά με προσούτο, αυγά στο φούρνο, avocado τοστ, σφουγγάτο και pancakes με φρέσκα φρούτα και marple syrup ή με σοκολάτα!

Κλείσε τραπέζι στο Zampano

 


 

Και το καλύτερο; Μπορείς να κλείσεις το τραπέζι σου και έτσι ξυπνάς με την άνεση σου συν το ότι μπορείς να απολαύσεις brunchoλιχουδιές με έκπτωση!

 

 

Ώρα για brunch στην Αθήνα!

 

 

 

 

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close