Προτάσεις για καλό φαγητό στο κέντρο της Αθήνας

1.9K

Όσον αφορά την Αθήνα, οι απόψεις διίστανται: άλλοι εκτιμούν την ιδιαίτερη γοητεία και την ατμόσφαιρά της ενώ άλλοι… ας πούμε απλώς ότι δεν είναι ακριβώς ενθουσιασμένοι που ζουν εδώ. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει κάτι που κανείς δε μπορεί να της αρνηθεί: και αυτό είναι οι αμέτρητες επιλογές για διασκέδαση –ιδίως δε, με τον κλασικό ελληνικό τρόπο: το φαγητό.

Tο αθηναϊκό γαστρονομικό σκηνικό μοιάζει εδώ και χρόνια με καζάνι που βράζει και το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι καλό μαγειρεύεται!

Συμπέρασμα; Την Αθήνα πολλοί εμίσησαν… Το φαγητό της, ουδείς! Πάμε να δούμε κάποιες από τις καλύτερες επιλογές για καλό φαγητό στο κέντρο, ιδανικές για κάθε περίσταση, γούστο αλλά και βαλάντιο!

Αγαπημένος προορισμός στην «πιάτσα» των έθνικ εστιατορίων, το Nolan, πήρε το όνομά του από το διάσημο σκηνοθέτη Christopher Nolan (βλέπε τριλογία του Batman). Ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη εμφάνισή του: μικροσκοπικό και ψηλοτάβανο, με μία τεράστια τζαμαρία που καλύπτει ολόκληρη την πρόσοψη και μίνιμαλ διακόσμηση με καθαρές γραμμές σε άσπρο, γκρι και μαύρο. Η κουζίνα του είναι δημιουργική διεθνής με ασιατικό προσανατολισμό, ενώ στο μενού υπάρχουν και ενδιαφέροντες συνδυασμοί με προσθήκες ελληνικών γεύσεων. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και σίγουρα δε θέλεις να το χάσεις. Προτείνουμε το μοναδικό Nolan fried chicken, το ψητό σκουμπρί και τα soba noodels με καπνιστό σολωμό και σάλτσα ταχίνι !

φαγητό στο κέντρο της Αθήνας
Το εστιατόριο Nolan στη Βουλής

 

Στη hype γειτονιά του κέντρου, στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, θα βρείτε το Μάνας κουζίνα-κουζίνα, ένα new age μαγειρείο που σερβίρει παραδοσιακές γεύσεις με μοντέρνες πινελιές, με την απαραίτητη συνοδεία εκλεκτών κρασιών. Διαθέτει τόσο τραπέζια στον εσωτερικό χώρο, όσο και έξω, στον πανέμορφο πεζόδρομο της Αιόλου, ό,τι πρέπει δηλαδή για να χαρείτε τον αθηναϊκό ήλιο. Ρωτήστε για τα πιάτα ημέρας, δοκιμάστε φρέσκιες σαλάτες και για το τέλος δοκιμάστε τάρτα μπανάνας, ραβανί και πορτοκαλόπιτα!

φαγητό στο κέντρο της Αθήνας
Το Μάνας κουζίνα-κουζίνα στη γειτονιά της Αγίας Ειρήνης

 

Στον ημιώροφο του ξενοδοχείου NJV Athens Plaza, στο Σύνταγμα, θα βρείτε το The Parliament, ένα από τα καλύτερα πολυτελή εστιατόρια στην Αθήνα. Kομψό και σοφιστικέ, με κλασική, υψηλής αισθητικής διακόσμηση, είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε για μια πολυτελή γαστριμαργική εμπειρία Μεσογειακής κουζίνας. Θα βρείτε τόσο παραδοσιακά πιάτα, όσο και πιο δημιουργικές προτάσεις, ενώ δε λείπει μία εκτενής λίστα εκλεκτών κρασιών. Προσφέρεται πρωινός μπουφές, καθώς και Α la carte Buffet κάθε μεσημέρι με εξαιρετικές φρέσκες σαλάτες και ποικιλία μοναδικών γλυκών. Ιδανικό τόσο για ρομαντικές περιστάσεις, όσο και για επαγγελματικές συναντήσεις.

φαγητό στο κέντρο της Αθήνας
The Parliament στο NJV Athens Plaza στο Σύνταγμα

 

Κινούμενοι στο πλαίσιο των καλών εστιατορίων ξενοδοχείων, επόμενη πρότασή μας είναι το Olive Garden, στην ταράτσα του ξενοδοχείου Τιτάνια. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για όποιον ψάχνει ένα από τα καλύτερα bar-restaurants στην Αθήνα, με δημιουργική κουζίνα. Χαρακτηριστικό του είναι η μη διαπραγματεύσιμη ποιότητα των πρώτων υλών, καθώς και η ανεμπόδιστη θέα προς την Ακρόπολη έως και τον κόλπο του Σαρωνικού. Έχει λάβει ήδη αρκετές τιμητικές διακρίσεις για την κουζίνα του: απλώς δοκιμάστε rib eye Black Angus με πατατούλες νέας γης, κρεμμύδια στιφάδο και σάλτσα κόκκινου κρασιού και τη μους σοκολάτας με καραμελωμένο κροκάν αμυγδάλου, τραγανή βάση βάφλας και σορμπέ μάνγκο γιασεμί, και θα καταλάβετε τι εννοούμε!

φαγητό στο κέντρο της Αθήνας
To Olive Garden στο ξενοδοχείο Τιτάνια

 

Έπειτα, ένα πολύ καλό all day cafe restaurant στο κέντρο είναι το Chez Michel στην Πανεπιστημίου. Εντυπωσιακό, με ενδιαφέρον interior design όπου συνδυάζεται η παλαιική πολυτέλεια, με μοντέρνα αισθητική και κάποιες industrial πινελιές. Δοκιμάστε pizza, pancakes, burgers, λαχταριστά πιάτα ημέρας και δημιουργίες του σεφ υπό τους ήχους της jazz και ξεχάστε ότι βρίσκεστε στο κέντρο της πολύβουης Αθήνας. Για το τέλος, απολαύστε χειροποίητα γλυκά που ετοιμάζονται καθημερινά!

φαγητό στο κέντρο της Αθήνας
Το Chez Michel στην Πανεπιστημίου

 

Τέλος, μία ακόμα εξαιρετική επιλογή για καλό φαγητό στο Κέντρο, βρίσκεται επί της οδού στη Χρήστου Λαδά, στην Πλατεία Καρύτση. Μιλάμε φυσικά για το Black Duck, ένα ιδιαίτερο εστιατόριο με πλούσια δημιουργική ελληνική κουζίνα.  Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του η μασκότ, η υπέροχη πάπια με το μαύρο σμόκιν, σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. Το μενού είναι προσεγμένο, με προσιτά πιάτα που έχουν ελληνικά στοιχεία και αρμόζουν στον all day χαρακτήρα του. Μεσογειακές γεύσεις κυριαρχούν στο μενού του, ενώ ο χώρος του café και του bar με τα μαρμάρινα, ξύλινα τραπεζάκια, τους καναπέδες και τα δερμάτινα σκαμπό, δημιουργούν ένα φιλόξενο περιβάλλον σε στιλ γαλλικού bistro. Είναι ένα εστιατόριο με αισθητική και άποψη, αποτελώντας τον ιδανικό χώρο για να απολαύσετε το γεύμα ή το δείπνο σας. Ένα από τους λόγους που κάνουν το  Black Duck ξεχωριστό είναι γιατί φιλοξενεί συχνά πυκνά εικαστικές εκθέσεις, συναυλίες που μπορούν να σας χαρίσουν μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία.

φαγητό στο κέντρο της Αθήνας
To Black Duck στη Χρήστου Λαδά

 

Βγες στα καλύτερα εστιατόρια στην Αθήνα

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close