Εξαιρετικό street food στην Χύτρα

611

Η Hytra είναι ίσως μέσα στο top 5 της Αθηναϊκής εστιατορικής σκηνής και όχι άδικα! Πρόκειται για ένα από τα λίγα εστιατόρια με αστέρι Michelin που εδρεύει εδώ και μερικά χρόνια στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμματών και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Τo εστιατόριο Hytra σερβίρει κατά κύριο λόγο Ελληνική δημιουργική κουζίνα και πλέον έχει “χωρίσει” την κουζίνα του- και τον χώρο του- στο υψηλής γαστρονομίας μενού της  Hytra και σε ένα πιο απλό αλλά εξίσου προσεγμένο μενού -επίσης-δημιουργίας  του Τάσου Μάντη, το Hytra Apla, όπου το όλο concept βασίζεται στην έννοια του bistrot, αλλάζει δύο φορές το χρόνο και συνδυάζει ντόπιες γεύσεις, εποχικά υλικά και γενικά προτάσεις σε πιο προσιτές τιμές καθώς επίσης και την φιλοσοφία του street food.

Επιγραμματικά να αναφέρω ότι ανεβαίνοντας με το ασανσέρ στο 6ο όροφο, μπαίνεις σε ένα πολύ εντυπωσιακό χώρο, με τζάμι γύρω γύρω που προσφέρει πανοραμική θέα της Αθήνας. Αυτό που δεσπόζει στο κέντρο είναι το πολύ στυλάτο μπαρ αλλά και ο χώρος όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το υψηλής γαστρονομίας μενού της Hytra.

Το street food menu είναι αυτό που δοκίμασα κι εγώ πριν από μερικές μέρες και μπορώ να πω ότι γευστικά ο πήχης είναι πολύ ψηλά! Το μενού αποτελείται από πέντε πιάτα, εμπνευσμένα από όλο τον κόσμο και συνδυασμένα μοναδικά από τα κοκτέιλ του υπερταλαντούχου και ορεξάτου Head Βartender Παναγιώτη Φράγκου.  Πικάντικο πεϊνιρλί με λουκάνικο Τρικάλων, αϊβαρ και πιπεριά τουρσί, hot dog (με ψωμάκια bao bans ) γεμισμένα με pulled pork και kimchi κόκκινου λάχανου, μίνι beef burgers, το αμερικάνικο mac ‘n cheese και τέλος το πιο νόστιμο πιάτο της βραδιάς , κατά την γνώμη μου τα thai chicken wings με ένα φοβερά αρωματικό glaze και φρέσκο κόλιανδρο είναι τα πιάτα που το απαρτίζουν και όλα αξίζουν την προσοχή μας, εξίσου.

Αν λοιπόν θέλετε να επισκεφτείτε το εστιατόριο Hytra αλλά είχατε ενδοιασμούς λόγω της τιμής, σας προτείνω να κάνετε κράτηση και να δοκιμάσετε το μενού του Hytra Apla, ένα μενού πιο προσιτό αλλά ανάλογου επιπέδου εστιατορίου με αστέρι Michelin

Κάνε Κράτηση στην Hytra

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close