Το νέο Beaujolais έφτασε

545

Μάντεψε τι κάνει μια κοπέλα στα 19 όταν ξεμένει από λεφτά στην περιοχή της Λυών, Σεπτέμβρη μήνα. Μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό,  στην περίπτωσή μας αυτό που έκανε η κοπέλα είναι να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων φοιτητών της περιοχής και να πάει να μαζέψει σταφύλια στους αμπελώνες των χωριών του Beaujolais που βγάζουν και το ομώνυμο κρασί.

Vineyard In Beaujolais Region, France

 

Ας μάθουμε όμως μερικά πράγματα για το Beaujolais Nouveau που δεν γνωρίζαμε ως τώρα.

Το Beaujolais Nouveau είναι ένα κόκκινο πολύ ελαφρύ κρασί και όπως λέει το όνομά του είναι ένα νέο κρασί. Μέχρι τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένα κρασί για εσωτερική κατανάλωση ενώ αργότερα ξεκίνησε να κυκλοφορεί και σε άλλες χώρες εκτός Γαλλίας.

Το κρασί αυτό εμφιαλώνεται 6-8 εβδομάδες από την συγκομιδή του και χαρακτηρίζεται από τα φρουτένια αρώματά του.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να πίνεται κρύο (12°C με 13°C)  σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόκκινα κρασιά.

Το μάζεμα των σταφυλιών του Beaujolais γίνεται  αποκλειστικά με το χέρι, σύμφωνα με το νόμο όπως και η συγκομιδή των σταφυλιών στην Καμπανία.

Κάθε χρόνο,  στη μία μετά τα μεσάνυχτα κάθε τρίτης Πέμπτης του Νοέμβρη, πάνω από ένα εκατομμύριο κιβώτια Beaujolais Nouveau ξεκινούν το ταξίδι τους από μικρά χωριά της περιοχής του Beaujolais, κατευθύνονται στο Παρίσι και από κει φεύγουν για όλα τα μέρη του κόσμου.

Παντού στην περιοχή υπάρχουν αφίσες που ανακοινώνουν τα γεγονός ότι κατεφθασε το νέο Beaujolais, Le Beaujolais nouveau est arrive”.

Εγώ λοιπόν πιστεύω ότι το Beaujolais θα ξαναγίνει μόδα… Ήδη έχει να αρχίσει να ακούγεται πάλι η ιστορία αυτή με τους γιάπηδες του ’80 (ξέρεις σαν αυτούς από την ταινία Wall Street με τα φαρδιά σακάκια και τα τεράστια κινητά) στο City που περίμεναν πώς και πώς να ανοίξουν το πρώτο μπουκάλι κρασί!

Αν αναρωτιέσαι με τι φαγητό ταιριάζει το Beaujolais,  να σου πω ότι ενώ είναι κόκκινο του πάνε πολύ οι ελαφριές γεύσεις, τα τυριά και τα αλλαντικά και μην ξεχαστείς, βάλε το Beaujolais σου κανένα μισάωρο στο ψυγείο πριν το απολαύσεις!

Beaujolais nouveau

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close