Κίτρινος Σκίουρος

Στο άλσος των Ιλισίων υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια ένα όμορφο Βραζιλιάνικο bistro που σερβίρει αυθεντικά Βραζιλιάνικα πιάτα και είναι το μέρος για να δοκιμάσεις  την καλύτερη caipirinhia της Αθήνας.

κίτρινος σκίουρος 3

Η διακόσμηση του bistro  δεν θα μπορούσε φυσικά να είναι γεμάτη χαρούμενα χρώματα,  λουλούδια και  άλλα διακοσμητικά στοιχεία που παραπέμπουν σε ένα τόσο χαρούμενο λαό όπως είναι οι Βραζιλιάνοι.

κιτρινος σκίουρος 1

Ας μην σταθούμε όμως  μόνο στον διάκοσμο και ας μπούμε στο ψητό και συγκεκριμένα στο Βραζιλιάνικο ψητό… όταν γευτείς τα πιάτα του σίγουρα θα σε ταξιδέψει στην  Βραζιλία και πίστεψέ με είναι και για τους  πιο ιδιότροπους ουρανίσκους.

Εκεί θα φας το πιο χαρακτηριστικό φαγητό της Βραζιλίας , την Φεσουάδα που στην ουσία είναι μια ποικιλία τεσσάρων κρεάτων  με μαύρα φασόλια, ρύζι και φαρόφα ( αλεύρι αρωματισμένο με βραζιλιάνικα μπαχαρικά) . Μην  διστάσεις να δοκιμάσεις  τα Yuccas Fritas ( ναι, είναι αυτό που νομίζεις)  τηγανιτή ρίζα του γνωστού φυτού yucca.

κιτρινοςσκιουρος

Τέλος,  να σου πω πως θα δυσκολευτείς να επιλέξεις ανάμεσα στα γλυκά του καταλόγου του Κίτρινου Σκίουρου. Το Docce de Lette και  το  Doce de Abobora είναι τυπικά Βραζιλιάνικα επιδόρπια και είναι σίγουρα τα πιο αγαπημένα μου αλλά ποιος λέει όχι και σε ένα Moulata Cake  με σοκολάτα και ρούμι. Αν δεν έχεις δοκιμάσει Βραζιλιάνικη Κουζίνα είναι σίγουρα το πιο σωστό μέρος για να γευθείς αυθεντικές γεύσεις.

Κάνε online δωρεάν κράτηση στον Κίτρινο Σκίουρο για να δοκιμάσεις  την  καλύτερη caipirinhia της πόλης με το σωστό Βραζιλιάνικο ρούμι!

 

Σχετικά με τον Αρθογράφο

Έλενα Σμπώκου
Author with 52 posts
Περισσοτερα για Έλενα Σμπώκου

Σχετικά Άρθρα