Κίτρινος Σκίουρος: Ένα βραζιλιάνικο μπιστρό στην Αθήνα

149

Ακριβώς δίπλα στο άλσος των Ιλισίων υπάρχει όμορφο βραζιλιάνικο μπιστρό που σερβίρει αυθεντικά Βραζιλιάνικα πιάτα! Κρυμμένο σε ένα μικρό δρομάκι θα βρεις το εστιατόριο “Κίτρινος Σκίουρος” που είναι το μέρος για να δοκιμάσεις την καλύτερη caipirinhia της Αθήνας με το σωστό Βραζιλιάνικο ρούμι! Στον Κίτρινο Σκίουρο θα δοκιμάσεις μαγειρευτό φαγητό στο μοναδικό βραζιλιάνικο εστιατόριο της Αθήνας που μετρά 24 και πλέον χρόνια λειτουργίας!

‘Εντονα βαμμένοι τοίχοι, καρέκλες ντυμένες στα λινά και μία ζεστή ατφόσφαιρα, με τη μουσική να παίζει σε χαμηλή ένταση. Η διακόσμηση αυτού του Brazilian Βistro δεν θα μπορούσε φυσικά να είναι γεμάτη χαρούμενα χρώματα,  λουλούδια και  διακοσμητικά στοιχεία που παραπέμπουν σ’ ένα τόσο χαρούμενο λαό όπως είναι οι Βραζιλιάνοι.

Ας μην σταθούμε όμως  μόνο στον διάκοσμο και ας μπούμε στο ψητό και συγκεκριμένα στο Βραζιλιάνικο ψητό… όταν γευτείς τα πιάτα του εστιατορίου Κίτρινος Σκίουρος, σίγουρα θαταξιδέψεις στην  Βραζιλία και πίστεψέ με είναι και για τους  πιο ιδιότροπους ουρανίσκους.

Στον Κίτρινο Σκίουρο θα φας το πιο χαρακτηριστικό φαγητό της Βραζιλίας , την Φεσουάδα που στην ουσία είναι μια ποικιλία τεσσάρων κρεάτων  με μαύρα φασόλια, ρύζι και φαρόφα ( αλεύρι αρωματισμένο με βραζιλιάνικα μπαχαρικά) . Μην  διστάσεις να δοκιμάσεις  τα Yuccas Fritas ( ναι, είναι αυτό που νομίζεις)  τηγανιτή ρίζα του γνωστού φυτού yucca.

Τέλος,  να σου πω πως θα δυσκολευτείς να επιλέξεις ανάμεσα στα γλυκά του καταλόγου του Κίτρινου Σκίουρου. Το Docce de Lette και  το  Doce de Abobora είναι τυπικά Βραζιλιάνικα επιδόρπια και είναι σίγουρα τα πιο αγαπημένα μου αλλά ποιος λέει όχι και σε ένα Moulata Cake  με σοκολάτα και ρούμι. Αν δεν έχεις δοκιμάσει Βραζιλιάνικη Κουζίνα είναι σίγουρα το πιο σωστό μέρος για να γευθείς αυθεντικές γεύσεις.

Τόσο η ποιότητα όσο και η φιλοσοφία του, το κρατούν για περισσότερο από δύο δεκαετίες ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού. Ο Κίτρινος Σκίουρος είναι ιδανικός για κάθε περίσταση. Φιλικό κλίμα, ιδανικό φαγητό, χαλαρή ατμόσφαίρα. Μια επίσκεψη την αξίζει οπωσδήποτε!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close