5 Προτάσεις για Καλά Εστιατόρια στη Λευκωσία

1.2K

Σε περίπτωση που δεν το μάθατε ήδη, το e-table ήρθε και στην Κύπρο, και συνεργάζεται ήδη με περισσότερα από 45 εστιατόρια! Ξεκινώντας, δε μπορούσαμε παρά να μοιραστούμε μαζί σας, μερικά που έχουν ήδη γίνει αγαπημένα μας. Ορίστε μερικά εστιατόρια που ξεχωρίσαμε στην περιοχή της Λευκωσίας!

Αν ψάχνετε κάτι σε μεζεδοπωλείο, το Πιρόγα Μεζεδοπωλείο Μπαρ είναι αυτό που ψάχνετε. Άπό το πρώτο κιόλας έτος της λειτουργίας του, κατάφερε να αποκτήσει ένα πιστό κοινό, κερδίζοντάς το με τους εξαιρετικούς μεζέδες του και τη ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Εκεί θα δοκιμάσετε κρασάτο χοιρινό μπέικον, χαλούμι σχάρας και ζουμερά κρεατικά σχάρας στη λαδόκολλα, ενώ θα τα συνοδέψετε φυσικά με κυπριακό κρασί δικής τους παραγωγής. Μία πολύ καλή επιλογή για Ελληνική και παραδοσιακή Κυπριακή κουζίνα στη Λευκωσία, με ζωντανή μουσική και παρεϊστικη ατμόσφαιρα, που δε θα σας αφήσει δυσαρεστημένους.

Αν θέλετε να γευτείτε παραδοσιακή Κυπριακή κουζίνα, τα βήματά σας δε μπορούν παρά να σας οδηγήσουν στην ταβέρνα Plaka στη Λευκωσία. Μία από τις παλαιότερες ταβέρνες στην Λευκωσία, με φανατικό κοινό, που προτιμάται μάλιστα συχνά από διασημότητες, που θέλουν να γευτούν την παραδοσιακή Κυπριακή κουζίνα. Εκεί θα απολαύσετε πάνω απο 30 διαφορετικά είδη μεζέδων, σεφταλιές, οφτό κλέφτικο και άλλα αγαπημένα πιάτα και θα διασκεδάσετε με τη ζωντανή μουσική. Τους ζεστούς μήνες προτείνουμε ανεπιφύλακτα να καθίσετε στον υπέροχο κήπο και να χαλαρώσετε, απολαμβάνοντας την παλαιική, σχεδόν νοσταλγική ατμόσφαιρά του.

Ένα ιδιαίτερο εστιατόριο είναι το Atelier, wine restaurant στην Παλιά Λευκωσία, που προσφέρει κατά βάση πιάτα με βάση τη Γαλλική κουζίνα, χωρίς όμως να λείπουν και διεθνείς επιρροές. Στο εσωτερικό του θυμίζει γαλλικό μπιστρό, και διακρίνεται για τη γαλλική φινέτσα και την απέριττη διακόσμησή του, ενώ δε χάνει σε ζεστασιά και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Το μενού αλλάζει συνεχώς καθώς ακολουθεί τις… δημιουργικές ορέξεις του εμπνευσμένου του σεφ και εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών.

Αν από την άλλη είναι η Μεσογειακή κουζίνα που σας ελκύει περισσότερο, θα προτείνουμε την Πυξίδα, ένα εστιατόριο που εχει βάλει σκοπό να μας εθίσει στην ψαροφαγεία. Σερβίρει μεγάλη ποικιλία πιάτων με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, τηρώντας πιστά τις συνταγές που το ανέδειξαν και το έφεραν στην κορυφή της γαστρονομικής σκηνής της Λευκωσίας, χωρίς ποτέ να κάνει συμβιβασμούς στην ποιότητα. Συνιστούμε οπωσδήποτε την ψαρόσουπα και τα φρέσκα ψητά ψάρια!

Κλείνοντας αυτόν τον πρώτο οδηγό για τα εστιατόρια στη Λευκωσία που αξίζει να δοκιμάσετε, θα αναφερθούμε στο Rokoko Kitchen Bar. Αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας και όχι μόνο, καθώς πλην της αυθεντικής ιταλικής πίτσας και των πεντανόστιμων ζυμαρικών, θα βρείτε και πιάτα όμως μπέργκερ και φρεσκότατες σαλάτες. Αν είστε φαν των κοκτέιλ δε, μην ανησυχήσετε, καθώς το Rokoko Kitchen Bar ειδικεύεται στα ενδιαφέροντα κοκτέιλς, και η χαλαρή ατμόσφαιρά του διασφαλίζει οτι κανείς δε θα φύγει παραπονεμένος!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close