Τα καλύτερα στέκια για Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της Αθήνας

1.4K

Για τους λάτρεις του κρέατος, η πιο “ερωτική” μέρα  του Φεβρουαρίου είναι η Τσικνοπέμπτη. Εμείς σου προτείνουμε ορισμένα κρεατοφαγικά στέκια για να γιορτάσεις την Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της Αθήνας!

 

Ακαδημίας Μπριζολάκια, Ακαδημίας

Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της Αθήνας

Εσύ που είσαι λάτρης του κρέατος και ειδικά του grill, τότε έφυγες για το ψητοπωλείο Ακαδημίας Μπριζολάκια, που προσφέρει ελληνική κουζίνα και φημίζεται για το ψητό κρέας στα κάρβουνα. Σε ένα φωτεινό χώρο με ωραία διακόσμηση, θα φας μερακλήδικα: θα απολαύσεις εκλεκτά κρέατα ψητά στα κάρβουνα, νόστιμο σουβλάκι, μαζί με φοβερά ορεκτικά και δροσερές σαλάτες.

e-table tip: Ξεκίνησε με ντάκοπράσινη σαλάταλαχανικά σχάραςφαλάφελ και το γαλοτύρι του Στελάκη. Όντας κρεατοφάγοι, συστήνουμε ανεπιφύλακτα mix grill , φιλέτο ψαρονέφριμπριζόλα βουβαλίσια, κοτόπουλο αλήτικο και μπιφτέκι γαλοπούλα. Επιβάλλονται επίσης τα διάσημα Μπριζολάκια Ακαδημίας στη λαδόκολλα! Ενημερωτικά, για τα ζευγάρια ή τις μεγάλες παρέες και το γυναικείο -κυρίως- κοινό, υπάρχει στο μενού και το τζατζίκι ανύπαντρο, χωρίς σκόρδο!

Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της Αθήνας

📍 Ακαδημίας 61 Αθήνα

Κλείσε στο Ακαδημίας Μπριζολάκια 

 


 

Σπηλιά της Ακροπόλεως, Πλάκα

Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της Αθήνας

Επόμενη πρόταση για Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της Αθήνας είναι η Σπηλιά της Ακροπόλεως στην Πλάκα. Η ταβέρνα αυτή βρίσκεται κοντά στο μετρό της Ακρόπολης ,σε μια πολύ γραφική γειτονιά, με θέα προς τον Παρθενώνα. Το μενού βασίζεται στην ελληνική κουζίνα, με πολλές επιλογές, μαγειρεμένες όλες με καλά υλικά και παραδοσιακές συνταγές. Κάθε μέρα μετά τις 19:00, μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου παρέα με ζωντανή μουσική!

e-table tip: Αξίζει να τσικνίσεις με μανιτάρια γεμιστά με γλυκιές πιπεριές και τυριά, με Λουκάνικο Χωριάτικο με πατάτες και σως bbp, με το Κονσέρτο ορεκτικών για 2 άτομα, με κολοκυθοκεφτέδες, λουκάνικο, κεφτεδάκια, τυροκαυτερή, τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα, ψητά λαχανικά και την Ποικιλία κρεατικών για 2 άτομα με μπριζολάκια, παϊδάκια αρνίσια, φιλέτο κοτόπουλο, μπιφτέκια και λουκάνικο. Μην ξεχάσεις το σουβλάκι αρνιού και το ψαρονέφρι!

 

Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της Αθήνας

📍Θρασύλλου 24 Πλάκα

 

Κλείσε στη Σπηλιά της Ακροπόλεως 

 


 

Σταθμός Μπαϊρακτάρη, Μοναστηράκι

Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της Αθήνας

Εάν δεν έχεις κάνει Τσικνοπέμπτη στο Μπαϊρακτάρη στο Μοναστηράκι, τότε δεν έχεις τσικνίσει σωστά! Ο Μπαϊρακτάρης λειτουργεί από το 1879 στην Μητροπόλεως, προσφέροντας παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Ακολουθώντας την παράδοση των εστιατορίων Μπαϊρακτάρη στην Αθήνας, βρίσκεται σε έναν ζεστό χώρο όπου εσωτερικά είναι διακοσμημένος παραδοσιακά με φωτογραφίες από όμορφες στιγμές στην ταβέρνα και εξωτερικά διαθέτει άνετα τραπεζάκια στον πεζόδρομο!

e-table tip: Ο Μπαϊρακτάρης φημίζεται για τα νόστιμα ψητά κρέατα και το πιο διάσημο σουβλάκι της Αθήνας. Δοκίμασε τραγανό γύρο χοιρινό, λαχταριστό κεμπάπ, χοιρινή μπριζόλα, ζουμερό μπιφτέκι, κοτόπουλο, επιλεγμένα μαγειρευτά και φυσικά τζατζίκι. Ελάχιστη κατανάλωση 10€/Άτομο.

 

Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της Αθήνας

📍Μητροπόλεως 63 Αθήνα

Κλείσε στον Μπαϊρακτάρη 

 


 

Δια Ταύτα, Μοναστηράκι

Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της Αθήνας

Το Δια Ταύτα στο Μοναστηράκι βρίσκεται σε μια πολύ όμορφη και ιστορική γειτονιά της Αθήνας, προσφέροντας ελληνική κουζίνα από το 1998. Με θέα την Ακρόπολη, τη στοά του Αττάλου και το Θησείο, θα τσικνίσεις με ένα φοβερό μενού που περιλαμβάνει ξεχωριστούς μεζέδες από όλη την Ελλάδα, που συνοδεύονται υπέροχα με τα εκλεκτά κρασιά του εστιατορίου. Στο Δια Ταύτα θα κάνεις Τσικνοπέμπτη μετά ζωντανής μουσικής μετά τις 19.30!

e-table tip: Δοκίμασε παραδοσιακό τζατζίκι, φάβα Φενεού με ντομάτα και κρεμμύδι, τηγανητά κολοκυθάκια με γιαούρτι δυόσμου, λουκάνικο Καρδίτσας σχάρας, και τα κεφτεδάκια παραδοσιακά με άρωμα ούζου και σάλτσα γιαουρτιού. Αξίζουν για τις μεγάλες παρέες η ποικιλία ορεκτικών- κρεατικων με μίνι σουβλάκια κοτόπουλο, χοιρινά μπριζολάκια, πανσέτα, λουκάνικο, κεφτεδάκια, σαγανάκι τυρί, κολοκυθοκεφτέδες, τυροπιτάκια πικάντικα, μελιτζανομπούρεκα, τυροκαυτερή, τραγανή πίτα, ντομάτα, αγγούρι, τουρσί, ελιές (Μεσαία (2ατόμων) 18.90€ , Μεγάλη (3ατόμων) 25.90€) και τα παϊδάκια αρνίσια με πιτούλες!

Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της Αθήνας

📍Αδριανού 37 Μοναστηράκι

Κλείσε στο Δια Ταύτα 

 


Η Ωραία Ελλάς, Μοναστηράκι

Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της Αθήνας

Η Ωραία Ελλάς είναι ένα από τα καλά μεζεδοπωλεία στο Μοναστηράκι που στεγάζεται στο Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης. Εδώ θα γευτείς παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και εκλεκτούς μεζέδες και καλά ελληνικά αποστάγματα στα μαρμάρινα τραπεζάκια του, τα οποία απολαμβάνουν πανοραμική θέα στην Πλάκα και τον βράχο της Ακρόπολης.

e-table tip: Δοκίμασε ποικιλίες κρεατικών, χορτοτυρόπιτα, πατάτες τηγανητές με τυροκαυτερή και τζατζίκι, κόκκορα, φιλετάκια στη σχάρα, κοκκορέτσι, κοντοσούβλι και φοβερές γαρδούμπες!

Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της Αθήνας

 

📍Μητροπόλεως 59 Αθήνα

 

Κλείσε στην Ωραία Ελλάς 

 


 

Κρασοπουλιό Του Κόκορα, Ψυρρή

Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της Αθήνας

Αν θες να κλείσεις για Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στου Ψυρρή με την παρέα σου, τότε πρέπει να πας στο Κρασοπουλιό του Κόκορα. Πρόκειται για μια παραδοσιακή ταβέρνα με πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα, σε έναν χώρο γεμάτο από αντικείμενα που θυμίζουν παλιές καλές εποχές. Εκεί θα φας μαγειρευτά σπιτικά φαγητά, αλλά και μεγάλη ποικιλία σπεσιαλιτέ στη σχάρα. Όλες οι επιλογές είναι εξαιρετικές, οι σαλάτες πολύχρωμες και δροσερές, οι μακαρονάδες νόστιμες και τα κρεατικά καλοψημένα.

e-table tip: Δοκιμάστε την πολύσπορη σαλάτα, τηγανιά, μπεκρή μεζέ, το ψαρονέφρι με σάλτσα φέτας και άνηθου, το σπέσιαλ γιαουρτλού, το κοκκοροφιλέτο σχάρας με γιαουρτόμελο, τα φιλετάκια σχάρας με κρέμα φέτας και την ποικιλία κρεατικών (17 ευρώ)

Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της Αθήνας

📍Καραϊσκάκη & Αισώπου 4 Αθήνα

Κλείσε στο Κρασοπουλιό

 


 

Παλιά Ταβέρνα Σταματόπουλος , Πλάκα

Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της Αθήνας

Η Παλιά Ταβέρνα Σταματόπουλος κάτω από την Ακρόπολη είναι από τις πιο παλιές ταβέρνες στην Πλάκα. Άνοιξε τις πόρτες της το 1882 και από τότε σερβίρει νόστιμη ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Στο πολύ προσεγμένο μενού της ταβέρνας αυτής θα βρει κανείς όλων των ειδών τους μεζέδες για να τσικνίσει. ‘Ολα είναι φτιαγμένα από πρώτης ποιότητας υλικά και σύμφωνα με την ελληνική παράδοση! Την Τσικνοπέμπτη θα υπάρχει live μουσική 14:00 – 18:00 και 19:30 – 1:30.

e-table tip: Δοκίμασε σαγανάκι Μετσοβόνε, τυροµπουκιές τυλιχτές µε κολοκύθι, λουκάνικο χωριάτικο με τηγανιτές πατάτες, ποικιλία κρεάτων για 2 άτοµα με κοτόπουλο φιλέτο, χοιρινά µπριζολάκια, µπιφτέκι µοσχαρίσιο, παϊδάκια, λουκάνικο, σως, τυροκαυτερή και πατάτες  (29,00 ευρώ), μπριζόλα µοσχαρίσια και παϊδάκια αρνίσια!

📍Λυσίου 26 Αθήνα

 

Κλείσε στην Παλιά Ταβέρνα Σταματόπουλος 

 


 

My Plate, Γκάζι

Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της Αθήνας

Τελευταία πρόταση για Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα σύγχρονο ψητοπωλείο τo My plate στο Γκάζι. Σε ένα μοντέρνο χώρο, προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, οι ιδιοκτήτες των Μυκονιάτικων Semeli Hotel και Semeli the bar, παρουσιάζουν μια νέα αντίληψη του παραδοσιακού ψητοπωλείου, αναδεικνύοντας και εμπλουτίζοντας παραδοσιακά εδέσματα. Στον κατάλογο του My plate θα βρεις νόστιμα ορεκτικά, φρεσκοκομμένες σαλάτες, ζουμερά ψητά σχάρας και χειροποίητα καλαμάκια!

 

e-table tip: Από τη σχάρα αξίζει να τσικνίσεις με μισό κοτόπουλο ψητό άνευ οστών με τηγανητές πατάτες και σως μουστάρδας, μπιφτεκάκια μοσχαρίσια γεμιστά με τυρί philadelphia, την περίφημη χοιρινή μπριζόλα XL και τη σκεπαστή με γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο, σως, ντομάτα και τυρί gouda!

Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της Αθήνας
📍Περσεφόνης 43 Αθήνα

Κλείσε στο My Place 

 


 

Γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη στα καλύτερα και με έκπτωση!

 

Κλείσε στα καλύτερα για Τσικνοπέμπτη

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close