Βγαίνουμε σε 8 εστιατόρια που βραβεύτηκαν με Χρυσούς Σκούφους 2018

1.2K

Την προηγούμενη εβδομάδα απονεμήθηκαν οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, με θριαμβευτή για το 2018 το κερκυραϊκό εστιατόριο Etrusco του Έκτορα Μποτρίνι.  Συνολικά βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφo 24 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα και απονεμήθηκε επίσης βραβείο κοινού στο Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου. Εμείς σου παρουσιάζουμε 8 εστιατόρια της Αθήνας που βραβεύτηκαν με Χρυσούς Σκούφους και που μπορείς επίσης να κλείσεις εκεί το τραπέζι σου online!

Botrinis, Χαλάνδρι |  16/20 και ένας σκούφος

τα καλύτερα εστιατόρια

Το εστιατόριο Botrini’s στο Χαλάνδρι αποτελεί την πραγματοποίηση ενός ονείρου του γνωστού σεφ Έκτορα Μποτρίνι. Η μεσογειακή κουζίνα, τα εκλεκτά υλικά και η φαντασία του δημοφιλούς σεφ συναντούν το ξεχωριστό περιβάλλον του εστιατορίου και σε φέρνουν κοντά στην προσιτή υψηλή γαστρονομία. Μια όμορφη μονοκατοικία με καταπράσινο κήπο, minimal αισθητική και διακριτική πολυτέλεια θα σε φιλοξενήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

📍Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 24 Χαλάνδρι

e-table tip: Μπορείς να δοκιμάσεις από το μενού a la carte παπαρδέλες με πάπια και τρούφα, μάγουλο από μοσχαράκι γάλακτος , πάπια Κέρκυρα-Πεκίνο με παντζάρι, κουμ κουάτ και νύξεις από κερκυραϊκά σπιτσιερικά και ξιφία carpaccio. Δοκίμασε επίσης το μενού Travelling (120€/άτομο) ή το μενού My Origins (70 €/άτομο), που περιλαμβάνουν πιάτα όπως χταπόδι, μακαρόν με άγρια μανιτάρια, φουντούκι και νύξεις 5 μπαχαρικών, τη Σαν Καρμπονάρα με αυγά από τη γη και τη θάλασσα και άγριες φράουλες με βανίλια, port και μαρέγκα.

 

Κλείσε στο Botrini’s

 


 

Βαρούλκο Seaside, Μικρολίμανο | 16/20 και ένας σκούφος

τα καλύτερα εστιατόρια

Το εστιατόριο Βαρούλκο Seaside στο Μικρολίμανο είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια για ελληνική – δημιουργική κουζίνα, φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Το εστιατόριο βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία στην Αττική, στο γραφικό Μικρολίμανο με θέα την όμορφη μαρίνα και τον ιστιοπλοϊκό όμιλο. Ο φωτεινός και κομψός χώρος δίπλα στη θάλασσα και οι υπέροχες gourmet γεύσεις θα σε ταξιδέψουν στα όμορφα ελληνικά νησιά και το καλοκαίρι.

📍 Ακτή Κουμουνδούρου 54-56 Πειραιάς

e-table tip: Δοκίμασε  από το μεσημεριανό μενού: ψαρόσουπα με φρέσκια ντομάτα, ζωμό από πετρόψαρα και μικρά κομμάτια ψαριού, λακέρδα με γλυκό κρεμμύδι και chives, τραγανά ψαράκια σε λεπτές φέτες ψωμιού με προζύμι με μους καπνιστής μελιτζάνας, μύδια σαγανάκι με τυρί φέτα, λαδορίγανη, χυμό λεμονιού, κριθαράκι με καραβίδα ή γαρίδα με λημνιό κρασί, μπούκοβο και παρμεζάνα και πεσκανδρίτσα αχνιστή με κρεμμύδια, σέλινο, πιπεριά και extra παρθένο ελαιόλαδο. Από το βραδινό μενού δοκίμασε: Σαλάτα κινόα με ψητή γαρίδα, μαντζουράνα, ξύσμα lime, κρεμμυδάκι φρέσκο, καρέ τομάτα και μύδια, καλαμάρι με pesto βασιλικού σε φωλιά φρυγανισμένης πατάτας, ριζότο με mango και γαρίδα και φέτα ψάρι (σφυρίδα, φαγκρί, συναγρίδα) με τσορίθο και ελαιόλαδο αρωματισμένο με σοκολάτα.

 

Κλείσε στο Βαρούλκο  

 


 

Η Σπονδή, Παγκράτι | 16/20 και ένας σκούφος

τα καλύτερα εστιατόρια

 

Στεγασμένη σε ένα νεοκλασικό κτίριο στο Παγκράτι, η Σπονδή προσφέρει εξαιρετική δημιουργική κουζίνα της με γαλλικές επιρροές, από το 1996. Κομψότητα, αυθεντικότητα και αισθητική, είναι οι λέξεις που συνοψίζουν την ατμόσφαιρα και τη φιλοσοφία της Σπονδής. Το εστιατόριο ακροβατεί ανάμεσα στην παράδοση και το ταλέντο, στην κλασική και τη μοντέρνα Γαλλική κουζίνα, δημιουργώντας μοναδικά πιάτα εμπνευσμένα από την εποχικότητα των υλικών. Ο chef Άγγελος Λάντος και η ομάδα του δημιουργούν μοναδικές γεύσεις, συνδυάζοντας αρώματα και χρώματα, με σεβασμό στην Γαλλική παραδοσιακή κουζίνα.

📍Πύρρωνος 5 Παγκράτι

e-table tip: Δοκίμασε καραβίδα με λεμόνι, χαβιάρι Daurenki Petrossian, γκρέιπφρουτ, γεντιανή και σέλερι, καβόυρι με μέλι ακακίας, εστραγκόν, φρούτα του πάθους,  ζαρκάδι με πουρέ κόκκινο λάχανο-φραγκοστάφυλλο, παντζάρι, τρούφα, αγγουράκι πίκλα, οξαλίδες, αρνάκι γάλακτος με μελιτζάνα, τάρτα μαύρης ελιάς, ζωμό ρίγανης, λαιμός με βότανα και μουστάρδα και σοκολάτα alpaco από το Εκουαδόρ με σαμπλέ κανέλα, μαλακή καραμέλα, αλατισμένα φιστίκια, παγωτό φιστίκι Αιγίνης.

 

Κλείσε στη Σπονδή

 


Tudor Hall, κέντρο Αθήνας| 15,5/20 και ένας σκούφος

Το εστιατόριο Tudor Hall στο Σύνταγμαστον 7o όροφο του King George, σε περιμένει για να απολαύσεις αυθεντικά ελληνικά εποχιακά πιάτα με μια μοντέρνα νότα, στην καρδιά της πόλης. Με μοναδική νεοκλασική διακόσμηση, απαράμιλλη θέα στην Ακρόπολησύγχρονη ελληνική κουζίνα και αυθεντικά κοκτέιλ σε περιμένει ένα εξαιρετικό μενού από το σεφ Αλέξανδρο Κοσκινάπου βασίζεται στα φρέσκα εποχιακά λαχανικά και τις πρώτες ύλες.

📍Βασιλέως Γεωργίου 3Α Αθήνα

e-table tip: Δοκίμασε καρπάτσιο καραβίδας με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών και χιόνι βασιλικού, μπαρμπούνι σαβόρο στο τηγάνι με δενδρολίβανο και σταφίδες, ορτύκι μπούτι κονφί και στήθος με δαμάσκηνα και φυστίκι αιγίνης, χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με χειμωνιάτικη κολοκύθα και φύλλα από σπανάκι, λαυράκι με γλυκόξινη σάλτσα από λιαστά σύκα Κύμης και καρύδι και μπούτι και στήθος κόκκορα ελευθέρας βοσκής με γραβιέρα και φασκόμηλο. Να τιμήσεις οπωσδήποτε και από το Μενού Επιδορπίων με την υπογραφή του Βραβευμένου Arnaud Larher, τη La Tarte Honolulu τάρτα βανίλιας, κρέμα μάνγκο και φρούτα του πάθους, ‘biscuit cuillère’ ελαφρώς σιροπιασμένο με βανίλια, σαντιγί καρύδας και ζελέ φρούτων του πάθους με φέτες μάνγκο και το τσουρέκι, την ελληνική πρόταση από τον Pastry Chef Ευγένιο Βαρδακαστάνη, καραμελωμένο τσουρέκι με κρέμα λεμόνι και παγωτό καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα

 

Κλείσε στο Tudor Hall 

 


CTC, Ιλίσια |  15/20 και ένας σκούφος

τα καλύτερα εστιατόρια

Επόμενο στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια είναι το εστιατόριο CTC στα Ιλίσια. Πρόκειται για το νεότερο degustation εστιατόριο της Αθήνας. Προσφέρει ελληνική δημιουργική κουζίνα, αποτελώντας την πρώτη επιχειρηματική προσπάθεια του πολυβραβευμένου Σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη. Παίζοντας δημιουργικά με την παρήχηση της λέξης “σίτιση”, το CTC είναι ένας ξεχωριστός minimal χώρος με ευρωπαϊκό αέρα και ξεχωριστό φαγητό. Ετοιμάσου για ένα μοναδικό ταξίδι υψηλής γαστρονομίας, με μία πανδαισία γεύσεων, αρωμάτων και χρωμάτων!

📍Διοχάρους 27 & Ουμπλιανής 14 Ιλίσια

e-table tip: Μπορείς να δοκιμάσεις από το a la carte menu: ραβιόλι με σάλτσα από πιπερόριζα, γαρίδες αμύγδαλο και άρωμα λεμονοθύμαρο, ταλιατέλες από καλαμάρι με λαρδί, κονσομέ καλαμάρι, μπέικον και παστουρμά από μπαρμπούνι, φρέσκο ψάρι ημέρας με φρικασέ απο baby μαρούλο με άνιθο και σάλτσα ξινόγαλο, μάγουλο από μοσχάρι wagyu σαν στιφάφο από υφές από κρεμμύδι και namelaka λευκής σοκολάτας με confit από κόκκινα φρούτα, μαρέγκες βιολέτας και σορμπέ γιαούρτι αρωματισμένο με βιολέτα. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις 3 ακόμα μενού: το CTC Voyage μενού 9 πιάτων στα 85 €/άτομο, το CTC Trip μενού 6 πιάτων στα 65€/άτομο και το Gastronomy 101 μενού 3 πιάτων στα 38€/άτομο.

 

Κλείσε στο CTC

 


 

GB Roof Garden, Κέντρο Αθήνας | 15/20 και ένας σκούφος

τα καλύτερα εστιατόρια

Ένα από τα πιο γνωστά και καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Μιλάμε φυσικά για το GB Roof Garden Restaurantτο οποίο αποτελεί αδιαμφισβήτητα το ομορφότερο σημείο του κέντρου της Αθήνας, για απολαυστική θέα σε συνδυασμό με ανυπέρβλητες γεύσεις. Σε ένα ζεστό και πολυτελή χώρο υψηλής αισθητικής, θα απολαύσεις το φαγητό σου με θέα την Ακρόπολητο λόφο του Λυκαβηττού και τη πολυσύχναστη Πλατεία Συντάγματος. Στο GB Roof Garden Restaurant εφαρμόζεται καθημερινά η υψηλή τέχνη της γαστρονομίας, σχεδιασμένη από  τον Executive Chef Αστέριο Κουστούδη και την ομάδα του, προσφέροντας νόστιμες και υγιεινές απολαύσεις.

📍Βασιλέως Γεωργίου 1 Αθήνα

e-table tip:  Δοκίμασε ψητά χτένια, ‘Kimchi’ και πουρέ πατάτας, τραγανό κρεμμυδάκι, μήλο και μπέικον, Tagliolini με βασιλικό καβούρι, φινόκιο, ντοματίνια και μυρωδικά. λαυράκι σχάρας με πουρέ σελινόριζας, σιγομαγειρεμένα ρεβύθια, κολοκυθάκι και αυγοτάραχο και χοιρινό καρέ με πουρέ γλυκοπατάτας, ψητές ρίζες, κουμ κουάτ και πίκλες σιναπόσπορου. Πρέπει να παραγγείλεις επίσης από το μενού επιδορπίων του βραβευμένου Γάλλου Pastry Chef Arnaud Larher:  το Le Désir μπισκουί σοκολάτας Toulouse με cremeux πικρής σοκολάτας, σαντιγί βανίλιας με καραμελωμένη λευκή σοκολάτα και cookies σοκολάτας και το Pompadour Ananas-Coriandre με dacquoise αμυγδάλου με κρέμα βανίλια, ανανά, κόλιανδρο και σαντιγί καρύδα.

Κλείσε στο GB Roof Garden

 


 

Hytra, Νέος Κόσμος| 15/20 και ένας σκούφος

Στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, θα βρεις το δημιουργικό εστιατόριο Hytra. Με εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, μπορείς να απολαύσεις gourmet πιάτα που δημιουργούνται με βάση ελληνικά προϊόντα και ελληνικές γεύσεις. Το Hytra έχει αναπτύξει την γαστρονομική του ταυτότητα με βάση την προσέγγιση και τον επαναπροσδιορισμό της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ελληνικής γαστρονομίας, δίνοντας μια σύγχρονη έκφραση στην εκτέλεση και την παρουσίαση των πιάτων. Ετοιμάσου για ένα γεύμα υψηλών προδιαγραφών που θα σου μείνει αξέχαστο!

 📍Λεωφόρος Συγγρού 107-109 Νέος Κόσμος

e-table tip: Από το μενού Hytra Gourmet δοκίμασε αρνί ταρτάρ με κρίταμο, ρόκα, παντζάρι, κάπαρη, ορός γάλακτος, μουστάρδα, μαύρο χοίρο με ιπποφαές, καρότα σε ζύμωση, κατιφές, άχυρο, πετεινό με μανιτάρια, παρφέ από συκωτάκια πουλερικών, μανιτάρια shimegi, σάλτσα τρούφας, μπακαλιάρο με σπανάκι, σύγκλινο, σπόροι μουστάρδας, κρεμμύδι κονφί και το επιδόρπιο Ρουμπάρμπ με λευκή σοκολάτα, μπισκότο βρώμης, λάδι κέδρου.  Δοκίμασε από το μενού Hytra Apla, κολοκυθόσουπα με τζίντζερ, κρουτόν και νεροκάρδαμο, καπνιστή μπριζόλα με πατάτες φούρνου, σάλτσα μουστάρδας με μέλι, τσιπούρα φρικασέ με σελινόριζα, άγρια χόρτα και ντομάτα και από το εκλεκτό street food menu,mac n cheese με ξινοτύρι, γραβιέρα, τσένταρ και πάνκο και τα περίφημα steamed buns με πικάντικο κοτόπουλο, σάλτσα sriracha και pickled ginger. Για το τέλος, μους μανταρίνι με μαύρη σοκολάτα και ρυζόγαλο με καραμελωμένο μήλο!

 

Κλείσε στη Hytra 

 


Première, Νέος Κόσμος | 15/20 και ένας σκούφος

τα καλύτερα εστιατόρια

Τελευταίο στη λίστα μας με τα καλύτερα εστιατόρια των Χρυσών Σκούφων 2018 είναι το εστιατόριο Première στο 10ο όροφο του ξενοδοχείου Athenaeum InterContinental στη Λεωφόρο Συγγρού. Πρόκειται για έναν υπέροχο χώρο με θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό που χαρακτηρίζεται από φινετσάτη διακόσμηση και απέριττη πολυτέλεια. Το  Première προσφέρει νόστιμη μεσογειακή κουζίνα με έμφαση στις γαλλικές σπεσιαλιτέ, ενώ παράλληλα φιλοξενεί μία από τις πιο πλούσιες wine lists της Αθηναϊκής σκηνής με ετικέτες που καλύπτουν τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές ζώνες του κόσμου.

 📍Λεωφόρος Συγγρού 89-93 (Ξενοδ. InterContinental) Ν.Κόσμος

e-table tip: Δοκίμασε καλαμάρι με πάστα μίσο, φύτρες αρακά, κάπαρη, σπόρους μουστάρδας τουρσί και λαχανικά εποχής, καπνιστό χέλι με γλάσο ταμάρινδου και σαντιγί φουά γκρα, αστακός ποσέ με σπιτικά λαζάνια, κολοκύθα και εσπεριδοειδή με κόλιανδρο, αρνί σέλα με αγκινάρα, κέιλ, τομάτα κονφί και ελιές  και το φοβερό κύλινδρο με σοκολάτα guanaja, κάσιους, παγωτό καραμέλα-μίσο και το γλυκό “υπό κατασκευή” με μους φουντούκι, καφέ και σορμπέ μπανάνα. Υπάρχει ειδικό μενου vegeterian, αλλά και degustation μενού 5 πιάτων στα 85€/άτομο και 6 πιάτων στα 105€/άτομο, μαζί με ένα ποτήρι κρασί σε κάθε πιάτο.

 

Κλείσε στο Première 

 


 

Ανακάλυψε τα καλύτερα εστιατόρια!

 

Για εμπειρίες υψηλής γαστρονομίας

 

 Για βραβευμένες απολαύσεις 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close