Meatlover vs Vegetarian

382

Τα τελευταία χρόνια όλο και αυξάνεται η τάση προς την vegetarian διατροφική συνήθεια. Το 10% των εστιατορίων μας έχουν εντάξει vegetarian μενού όπως το γνωστό πλέον σε όλους φαλάφελ ένα παραδοσιακό αραβικό φαγητό με ρεβίθια ή φάβα. Το να είσαι vegetarian ίσως πέρα από τη γνωστή ιδεολογία περί οικολογίας, είναι πλέον κάτι σαν “μόδα” στο πιάτο σου!

Τα θετικά

  • Αν η διατροφή σου περιέχει γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, δημητριακά ολικής άλεσης, λαχανικά και φρούτα, τότε ο οργανισμός σου δεν θα παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα.
  • Οι ελλείψεις που ίσως δημιουργηθούν μπορούν να αντιμετωπιστούν αν καταναλώνεις  μεγάλες ποσότητες φυσικών χυμών, αφεψημάτων σόγιας, ρυζιού και ξηρών καρπών,  σιταριού και οσπρίων.
vegeterian
Tελικά vegeterian ή meatlover; (Πηγή: emergentpractices.wordpress.com)

Τα αρνητικά

  • Εάν τρέφεσαι αποκλειστικά και μόνο με φρούτα και λαχανικά και καθόλου ζωικά προϊόντα κινδυνεύεις να εκδηλώσεις προβλήματα υγείας , επειδή δεν προσλαμβάνεις όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου.
  • Είναι πολύ πιθανό με αυτή τη διατροφή να μειωθούν σημαντικά τα επίπεδα ασβεστίου, σιδήρου, πρωτεϊνών, ψευδαργύρου αλλά και των βιταμινών B12 και D.

 

Εσύ το ήξερες;



Fun Fact

Θα πρέπει να τονιστεί ότι τα δημητριακά και τα όσπρια μαζί με τα γαλακτοκομικά εντάχθηκαν στην διατροφή του ανθρώπου τα τελευταία 9000 χρόνια με τη νεολιθική εποχή. Κατά την παλαιολιθική εποχή ο άνθρωπος ήταν κυνηγός και τρεφόταν με ζώα που σκότωνε, με χορταρικά και με καρπούς. Άρα δεν θα μπορούσε να επιβιώσει το ανθρώπινο είδος κατά την παλαιολιθική εποχή μόνο με χόρτα και καρπούς.

Απόλαυσε το κρέας και δώσε στον οργανισμό σου την σωστή διατροφική υγιεινή με το μέτρο που της χρειάζεται και μην στερείσαι. Άλλωστε είναι η παροιμία λέει “αν δεν λαδώσεις τους τροχούς, η άμαξα δεν τρέχει”.


 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close