Σε 4 “haute” γαλλικά εστιατόρια στην Αθήνα

1.9K

Μετά τα αποτελέσματα του φετινού Μουντιάλ, μας άνοιξε η όρεξη για γαλλική κουζίνα! Δοκιμάζουμε φουα γκρα, τάρταρ, κρεμμυδόσουπες, εντρεκότ, σατωμπριάν και εξαιρετικά επιδόρπια με σοκολάτα, κεράσια, καραμέλα, σε 4 φοβερά γαλλικά εστιατόρια στην Αθήνα.

L’Abreuvoir, Κολωνάκι

Το εστιατόριο L’ Abreuvoir στο Κολωνάκι είναι το πρώτο γαλλικό εστιατόριο της Αθήνας. Το Abreuvoir μετρά ήδη περισσότερα από 50 χρόνια ιστορίας και συνεχίζει σταθερά να επιλέγεται από λάτρεις του καλού φαγητού και κρασιού. Σε ένα φιλόξενο και κομψό χώρο, με αέρα πολυτέλειας και γαλλική ατμόσφαιρα, θα δοκιμάσεις νόστιμα πιάτα υψηλής γαλλικής γαστρονομίας, μαζί με μία εκτενέστατη λίστα κρασιών.

Εσκαργκό Βουργουνδίας, τα σαλιγάρια στη γαλλική τους έκδοση

e-table tip: Να δοκιμάσεις το μιλφέιγ με γαρίδες και σάλτσα από πράσα, πανασέ μανιαριών α λα κρεμ, κόκκορα κρασάτολαβράκι πελαγίσιο με σπαράγγια, τοματάκια και μυρωδικά, φουα γκρα πάπιας με τρούφες σε μπρουάρ από κεράσι και μπουτάκι πάπιας με πορτοκάλι. Για το τέλος, κρεμ μπρουλέ με βανίλια μπουρμπόν και μους λευκής σοκολάτας με κουλί φραμπουάζ . Ρώτησε επίσης για την τάρτα ημέρας.

Η δροσερή -και πεντανόστιμη- μους λευκής σοκολάτας με κουλί φραμπουάζ

Κλείσε στο L’ Abreuvoir


Tartare, Γλυφάδα

Με 43 χρόνια παράδοσης, το γαλλικό εστιατόριο Tartare στη Γλυφάδα είναι από τα αγαπημένα μας γαλλικά εστιατόρια στην Αθήνα, που κερδίζει τις καλύτερες εντυπώσεις από τους πιο έμπειρους γευσιγνώστες. Θα δοκιμάσεις πεντανόστιμα πιάτα που βασίζονται σε αυθεντικές γαλλικές συνταγές, με εξαιρετικής ποιότητας υλικά, σε ένα ζεστό και ρομαντικό περιβάλλον που θυμίζει γαλλικό μπιστρό.

Η γευστική κρεμμυδόσουπα

e-table tip: Δοκίμασε μιλφέιγ με καβούρι και αβοκάντομπουτάκια βατράχων προβενσάλσαλιγκάρια Bουργουνδίας με βούτυρο, σκόρδο, μαιντανό, σατoμπριάν Βéarnaise για 2 άτομα, τραγανό Confit πάπιας με πράσο, sauce μουστάρδα Dijon, ριζότο με πορτσίνι και μορχέλες, στέικ Tαρτάρ από Ελληνικό βιολογικό μοσχάρι και Αντρεκότ σχάρας. Για το τέλος εννοείται η Κρεμ Μπρουλέ και το Σουφλέ με σοκολάτα!

Το φρέσκοτατο ταρτάρ 2 σολομών φρέσκου και καπνιστού

Κλείσε στο Tartare 


Spiros & Vasilis, Κολωνάκι

Ένα από τα πολύ καλά γαλλικά εστιατόρια στην Αθήνα, είναι τo βραβευμένο εστιατόριο Spiros & Vasilisπου λειτουργεί από το 1974 . Άριστη ποιότητα, άψογο σέρβις και ζεστό περιβάλλον, ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς. Με ένα ρομαντικό κήπο και άλλα ένα ζεστό εσωτερικό χώρο, όπου δεσπόζουν μεγάλες κουρτίνες, κλασικού τύπου φωτιστικά και μία τεράστια συλλογή κρασιών στον τοίχο, θα απολαύσεις αυθεντικές γαλλικές συνταγές από την Provence.

Η εξαιρετική πάπια με πορτοκάλι

e-table tip: Δοκίμασε σικορέ με φρέσκα μανιτάρια και vinaigrette σόγιας, Εσκαλόπ Παγιάρ, το φημισμένο Αντρεκότ Café de Paris, μπουτάκια βατράχων, κόκκορα κρασάτο και το σπιτικό pate foie gras. Για το τέλος αξίζει το σουφλέ με Grand Marnier.

Το αλμυρό μιλφέιγ με καβούρι και αβοκάντο

Κλείσε στο Spiros & Vasilis


Σπονδή, Παγκράτι

Τελευταία πρόταση για γαλλικά εστιατόρια στην Αθήνα είναι η Σπονδή. Στεγασμένη σε ένα νεοκλασικό κτίριο στο Παγκράτι, η Σπονδή προσφέρει εξαιρετική δημιουργική κουζίνα της με γαλλικές επιρροές, από το 1996. Κομψότητα, αυθεντικότητα και αισθητική, είναι οι λέξεις που συνοψίζουν την ατμόσφαιρα και τη φιλοσοφία της Σπονδής. Το εστιατόριο ακροβατεί ανάμεσα στην παράδοση και το ταλέντο, στην κλασική και τη μοντέρνα Γαλλική κουζίνα, δημιουργώντας μοναδικά πιάτα εμπνευσμένα από την εποχικότητα των υλικών. Ο chef Άγγελος Λάντος και η ομάδα του δημιουργούν μοναδικές γεύσεις, συνδυάζοντας αρώματα και χρώματα, με σεβασμό στην Γαλλική παραδοσιακή κουζίνα.

Ζαρκάδι φιλέτο με πουρέ από κόκκινο λάχανο & φραγκοστάφυλο, παντζάρι όπως “Lievre a la Royal”, τρούφα, αγγουράκι πίκλα και οξαλίδες

e-table tip: Δοκίμασε φουά γκρα με κεράσι, αμύγδαλο, τραγανό ρύζι και ρόκα, αρνάκι γάλακτος με αρακά, γιαούρτι, λεμόνι και μπαχαρικά Dukkah, αστακό με πατάτα, ροδάκινο, εστραγκόν και αμάρανθο και πάπια από “Challans” με ραβιόλι πατάτας, κίτρινο παντζάρι και κόκκινο κρεμμύδι. Για το τέλος τη Σοκολάτα “Coeur de Guanaja” που είναι μους σοκολάτας με σορμπέ κεράσι-εστραγκόν και καραμελωμένα κεράσια.

Opaline με γιαούρτι, μάνγκo κονφί, μπανάνα σορμπέ και κάρδαμο
Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close